ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική ομάδα: Άρχισε προετοιμασία για τα ματς με Γερμανία και Σερβία

Εθνική ομάδα: Άρχισε προετοιμασία για τα ματς με Γερμανία και Σερβία

Η Εθνική Ανδρών ξαναμπήκε στο γήπεδο ενόψει των αγώνων με την Γερμανία (30/11, 19:00) και την Σερβία (3/12, 21:15) για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει από το προηγούμενο "παράθυρο" την πρόκριση για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, ωστόσο οι υποχρεώσεις της δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα για τα προκριματικά. Τις προσεχείς ημέρες ακολουθεί το προτελευταίο "παράθυρο" της προκριματικής φάσης και σήμερα (25/11) η εθνική ομάδα άρχισε στο ΟΑΚΑ την σύντομη προετοιμασία της για τους αγώνες με Γερμανία (30/11, 19:00) και Σερβία (3/12, 21:15).

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είχε στην πρώτη προπόνηση και τους 14 παίκτες που κάλεσε για τους δύο αγώνες και το πρωί της Τρίτης (27/11) η αποστολή θα αναχωρήσει για την Πάτρα, εκεί όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση με την Γερμανία, την άλλη ομάδα του 12ου ομίλου που έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για την Κίνα.

Οι 14 παίκτες που έδωσαν το "παρών" στην πρώτη προπόνηση είναι οι: Γιάννης Αθηναίου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Χάρης Γιαννόπουλος, Νίκος Γκίκας, Αντώνης Κόνιαρης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Μιχάλης Λούντζης, Δημήτρης Μαυροειδής, Βασίλης Μουράτος, Γιάννης Μπουρούσης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Χρήστος Σαλούστρος, Μιχάλης Τσαϊρέλης και Λίνος Χρυσικόπουλος.

Όπως καταλαβαίνει κάποιος κοιτάζοντας και την σύνθεση της ομάδας, θα συνεχιστεί η διαδικασία του να πάρουν κάποια νέα παιδιά το βάπτισμα του πυρός ή να διευρύνουν την εμπειρία τους στην Εθνική ανδρών

" Αυτή την φορά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με αρκετά προβλήματα τραυματισμών και αναγκαστήκαμε να περιμένουμε την εξέλιξη αυτών για κάποιους παίκτες μέχρι να είμαστε σίγουροι για την τελική επιλογή", είπε στο σάιτ της ΕΟΚ ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

" Ξεκινάμε για άλλη μια φορά με μια πολύ σοβαρή σύνθεση της ομάδας και είμαστε βέβαιοι για την σωστή της λειτουργία και την προσπάθεια που θα ικανοποιήσει. Παρότι δεν υπάρχει βαθμολογικό άγχος, υπάρχει μεγάλη επιθυμία για να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα και να κλείσουμε αυτή την διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο", συνέχισε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

" Η Γερμανία είναι η μοναδική ομάδα του ομίλου την οποία ακόμα δεν έχουμε αντιμετωπίσει και με δεδομένη και την σύνθεση που θα παρουσιάσει αυτή την φορά μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε άγνωστη, ενώ οι Σέρβοι είναι στην πιο δύσκολη θέση και χρειάζονται τους βαθμούς περισσότερο.

Για εμάς, όπως καταλαβαίνει κάποιος κοιτάζοντας και την σύνθεση της ομάδας, θα συνεχιστεί η διαδικασία του να πάρουν κάποια νέα παιδιά το βάπτισμα του πυρός ή να διευρύνουν την εμπειρία τους στην Εθνική ανδρών, όπως έχουμε κάνει από την αρχή αυτής της σειράς αγώνων".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ