ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κακλαμανάκης: "Δικαίωση για τις προσπάθειές μου η κλήση μου στην Εθνική"

BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΚΥΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΚΥΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης δεν έκρυψε την χαρά του για την κλήση του στην Εθνική Ανδρών ενόψει του τελευταίου παράθυρου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δηλώνοντας έτοιμος να βοηθήσει.

Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης ήταν το νέο όνομα στις κλήσεις του Θανάση Σκουρτόπουλου ενόψει των αγώνων της Εθνικής Ανδρών με Γεωργία (21/2) και Γερμανία (24/2) για το τελευταίο "παράθυρο" της FIBA. O σέντερ του Λαυρίου δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για αυτό μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, μιλώντας για την δικαίωση των κόπων του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 24χρονου σέντερ: " Είναι μεγάλη τιμή για μένα η κλήση αυτή. Με ευχαριστεί πάρα πολύ και αποτελεί μια δικαίωση για τις προσπάθειές μου. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να δικαιώσω το τεχνικό τιμ για την εμπιστοσύνη και να αποδείξω πως δεν είμαι στην Εθνική τυχαία".

Μιλώντας για το γεγονός ότι ενδεχομένως να κάνει το ντεμπούτο του στην Εθνική στην Κρήτη, από όπου κατάγεται, τόνισε: " Η καταγωγή μου είναι από το Ρέθυμνο. Είναι μια ωραία σύμπτωση που κλήθηκα για πρώτη φορά στην Εθνική εν όψει ενός αγώνα που διεξάγεται στην Κρήτη. Σίγουρα θα έρθουν να με δουν οι γονείς μου, παππούδες, γιαγιάδες, συγγενείς και φίλοι"..

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Εθνική τόνισε: " Το κλίμα είναι εξαιρετικό. Όλα τα παιδιά με έχουν αγκαλιάσει και δουλεύουμε πολύ καλά στις προπονήσεις".

Για το κατά πόσο το γεγονός ότι η Εθνική έχει εξασφαλίσει την πρόκριση διώχνει το άγχος: " Ο στόχος της πρόκρισης έχει επιτευχθεί από το Σεπτέμβριο, καθώς όλα τα παιδιά που συμμετείχαν ως τώρα στα ‘παράθυρα’ έκαναν εξαιρετική δουλειά. Όμως δεν βλέπουμε τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια ως διαδικαστικού χαρακτήρα.

Όταν φοράς το εθνόσημο πρέπει να αποδίδεις στο μέγιστο και να διεκδικείς σε κάθε παιχνίδι τη νίκη. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τόσο στο παιχνίδι της Πέμπτης με τη Γεωργία, όσο και στο τελευταίο με τη Γερμανία".

Κλείνοντας, ο Κακλαμανάκης έκανε κάλεσμα στον κόσμο: " Περιμένουμε όλο τον κόσμο στο γήπεδο. Η Κρήτη αγαπά το μπάσκετ και το έχει αποδείξει πολλές φορές. Είναι το τελευταίο μας παιχνίδι στην Ελλάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θέλουμε τους φίλους του αθλήματος στα Δύο Αοράκια για να μας στηρίξουν και ελπίζουμε να τους ανταμείψουμε με μία ακόμη νίκη και όμορφο μπάσκετ".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ