ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κόνιαρης: "Θα βοηθήσω όποτε με χρειαστούν"

Κόνιαρης: "Θα βοηθήσω όποτε με χρειαστούν"
EUROKINISSI

Ο Αντώνης Κόνιαρης μίλησε στο Sport24.gr για την εξέλιξη της προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών, το πόσο τον βοήθησαν τα "παράθυρα" να ωριμάσει και την βοήθεια των Μπουρούση-Βασιλόπουλου.

Ο Αντώνης Κόνιαρης υπήρξε ενεργό μέλος της Εθνικής Ανδρών στα "παράθυρα" της FIBA ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήταν ένα από τα νέα παιδιά που πήραν ευκαιρίες στη νέα μεγάλη δεξαμενή που άνοιξε στο ελληνικό μπάσκετ χάρη στα προκριματικά και τώρα διεκδικεί με αξιώσεις μία θέση στην τελική 12αδα.

Ο νεαρός γκαρντ μίλησε στο Sport24.gr για την πορεία της προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών, τις εμπειρίες που κέρδισε, την βοήθεια των παλαιότερων να μπει στο κλίμα και το τεράστιο κίνητρο που έχουν όλοι στην ομάδα να πετύχει κάτι καλό στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες. Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις σου;

" Οι δικές μου πρώτες σκέψεις είναι ότι πρέπει να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ για να προετοιμαστεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πέρα από τα πολλά φιλικά που έχουμε μπροστά μας, το Παγκόσμιο στην Κίνα είναι μία τεράστια διοργάνωση και θέλουμε να πάει καλά η ομάδα".

Μιλώντας για τα προκριματικά. Ήσουν ενεργό μέλος αυτής της ομάδας στα "παράθυρα". Παίρνοντας μέλος σε αυτούς τους αγώνες την τελευταία διετία, εκτίμησες διαφορετικά αυτό το ταξίδι με την Εθνική;

" Εννοείται. Πραγματικά τα προκριματικά σε έκαναν να σκέφτεσαι ότι έχεις ευθύνες, ότι πρέπει να βοηθάς όσο μπορείς. Δεν είναι μικρές εθνικές ομάδες, που και κάτι να πάει στραβά θα είσαι πάλι εκεί στην επόμενη διοργάνωση. Αν θες να πάρεις μέρος σε μία μεγάλη διοργάνωση όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο πρέπει να είσαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να βοηθήσεις".

Θεωρείς ότι τα προκριματικά σε βοήθησαν να ωριμάσεις ακόμα πιο γρήγορα; Χρειάστηκε να διαχειριστείς πολλή μεγαλύτερη πίεση.

" Σίγουρα. Το καλό με τα προκριματικά, παρά το γεγονός ότι μαζευόμασταν μόνο για λίγες ημέρες, ήταν ότι με τα παιδιά γνωριζόμασταν αρκετά καλά. Οι προπονητές και οι γύρω από την ομάδα το έκαναν όσο πιο εύκολο μπορούν".

Έπαιξαν σε αυτό ρόλο παιδιά όπως ο Μπουρούσης και ο Βασιλόπουλος που είχαν παραστάσεις;

" Σίγουρα. Μας βοήθησαν πάρα πολύ. Έχουν εμπειρία. Από τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας φάνηκε ότι θα μας βοηθούσαν πολύ και πράγματι αυτό έκαναν".

Υπήρξε μέλος της πιο πετυχημένης φουρνιάς στην ιστορία των μικρών εθνικών ομάδων, των γεννημένων το 1997. Ως ένας εκ των νεαρότερων παικτών της ομάδας, τι πιστεύεις ότι μπορείς να δώσεις στην Εθνική;

" Όλα τα παιδιά της Εθνικής είναι φτασμένα και έχουν στο βιογραφικό τους πολλές περισσότερες επιτυχίες. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να βοηθήσω όποτε με χρειαστούν. Το ότι έχουμε τόσες επιτυχίες με τις μικρές εθνικές ομάδες δεν σημαίνει τίποτα πλέον. Όταν περνάς στην Εθνική Ανδρών όλα αυτά σταματάνε και ξεκινάς κάτι καινούριο".

Τι πιστεύεις ότι μπορούμε να περιμένουμε από αυτή την Εθνική ομάδα; Στα χαρτιά εξάλλου φαίνεται να μην της λείπει τίποτα

" Εγώ ξέρω ότι δουλεύουμε σκληρά και πως τα παιδιά έχουν έρθει με τεράστιο κίνητρο. Όλοι έχουμε τεράστιο κίνητρο για να πετύχουμε. Δεν μπορούμε να λέμε πού θα φτάσουμε. Αυτά θα τα δούμε όταν έρθει η ώρα, παιχνίδι με το παιχνίδι".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ