ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παπαδόπουλος: "Ουδέποτε ψάξαμε για δικαιολογίες ή ελαφρυντικά"

Παπαδόπουλος: "Ουδέποτε ψάξαμε για δικαιολογίες ή ελαφρυντικά"

Ο Κώστας Παπαδόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την προσπάθεια της Εθνικής Παίδων στο EuroBasket U16 και την προσπάθεια των παικτών του, οι οποίοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο Νόβι Σαντ.

Η Εθνική Παίδων επέστρεψε από το Νόβι Σαντ με την έκτη θέση του EuroBasket U16 να καθιστά απόλυτα επιτυχημένη την παρουσία της στη σερβική πόλη. Παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην προετοιμασία και τον τραυματισμό του Αναστάση Κωστόπουλου μόλις στη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης, η "γαλανόλευκη" έκανε -και με το παραπάνω- τη δουλειά της, κάτι το οποίο αναγνωρίστηκε από όλους.

Μία μέρα μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Παπαδόπουλος, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τη φετινή... περιπέτεια της Εθνικής Παίδων, εξηγώντας αρχικά πως " δυστυχώς το φετινό καλοκαίρι είχαμε αρκετές ατυχίες, με απώλειες και τραυματισμούς παικτών. Είναι κάτι που δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ή να ελέγξουμε. Από εκεί και πέρα κάναμε μια σκληρή προετοιμασία με δυνατά φιλικά. Τα παιδιά ήταν πολύ δεμένα καθόλη την διάρκεια της προετοιμασίας και η όρεξη και διάθεση σε κάθε προπόνηση ποτέ δεν ήταν το πρόβλημα...".

Για να συνεχίσει, εστιάζοντας στον χαρακτήρα και τη νοοτροπία των παικτών του σε όλη τη διάρκεια του EuroBasket U16: " Στο Νόβι Σαντ, είχαμε την ατυχία στο δεύτερο παιχνίδι να τραυματιστεί ο αρχηγός της ομάδας, Αναστάσης Κωστόπουλος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ακολουθήσει το τουρνουά και να πρέπει να συνεχίσουμε με 11 παίκτες. Ουδέποτε, όμως, ψάξαμε για δικαιολογίες ή ελαφρυντικά. Τα παιδιά σε κάθε αγώνα έβγαζαν μεγάλο πάθος και σε όλα τα παιχνίδια ήμασταν ανταγωνιστικοί. Και μιας και η ομάδα υστερούσε σωματομετρικά σε σχέση με τις άλλες ομάδες, προσπαθούσαμε να το καλύψουμε με την ομαδικότητα και την μαχητικότητά μας".

Η έκτη θέση καθιστά επιτυχημένη την παρουσία της "γαλανόλευκης" στη Σερβία, κάτι το οποίο εξήγησε κι ο ίδιος ο ομοσπονδιακός τεχνικός: " Κρατάω την έκτη θέση με θετικό πρόσημο, αν και υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε να φτάσουμε πιο ψηλά. Στην ουσία χάσαμε στον όμιλο στο τέλος, από τις ομάδες που πήραν το χρυσό και το χάλκινο, και στον προημιτελικό από την ομάδα που πήρε το ασημένιο. Το πιο σημαντικό όμως για μένα είναι πως τα παιδιά κέρδισαν σε εμπειρίες και παραστάσεις. Είχαν την ευκαιρία να αντμετωπίσουν συνομήλικούς τους από άλλες χώρες. Έτσι μπόρεσαν να αντιληφθούν το ακριβές μέγεθος του ανταγωνισμού που υπάρχει, σε ποια σημεία υστερούν και τι πρέπει να βελτιώσουν".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ