ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πιτίνο για Εθνική: "Ίσως προτιμήσω έναν σουτέρ από παίκτη με περισσότερο ταλέντο"

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε ότι έχει στο μυαλό του την Εθνική Ανδρών και σκέφτεται σοβαρά να προτιμήσει να καλέσει σουτέρ σε βάρος ενός πιο ταλαντούχου παίκτη προκειμένου να λύσει τα προβλήματα.

Ο Ρικ Πιτίνο είχε τονίσει κατά την διάρκεια της παρουσίασής του για την Εθνική Ανδρών ότι όσο βρίσκεται στον πάγκο της θα είναι Έλληνας. Αυτό επανέλαβε και σε συνέντευξη που παραχώρησε στη FIBA για την Εθνική, πριν μιλήσει για το αγωνιστικό σκέλος.

" Για περίπου δύο μήνες θα γίνω Έλληνας στον τρόπο που θα σκέφτομαι. Θα γίνει το μεγαλύτερο πάθος μου, επειδή θα εκπροσωπώ μία χώρα. Είναι πιο μεγάλο από το να παίζεις σε ένα τουρνουά, ή για ένα πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ. Όλοι υποστηρίζουν την ομάδα. Θα σημαίνει πολλά για εμένα να εκπροσωπήσω την Ελλάδα" δήλωσε αρχικά ο Αμερικανός τεχνικός, πριν σχολιάσει στην συνέχεια:

Τις πιθανότητες πρόκρισης της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες: " Προσωπικά θεωρώ ότι έχουμε ένα μεγάλο βουνό μπροστά μας για να ξεπεράσουμε τον Καναδά. Το προολυμπιακό τουρνουά γίνεται στον Καναδά, αλλά έχω αρκετά έμπειρη ομάδα που μπορεί να κάνει την διαφορά. Μπορεί να μην είμαστε τόσο αθλητικοί ή καλοί σουτέρ, αλλά έχουμε εμπειρία και σε αυτό θα ποντάρω".

Για την απώλεια ενός σουτέρ που στοίχισε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τι σκέφτεται να κάνει για να λύσει το πρόβλημα: " Δεν θα μπορέσουμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγω΄νες αν δεν βρούμε σουτέρ, οπότε ίσως προτιμήσω να πάρω έναν σουτέρ από έναν παίκτη με περισσότερο ταλέντο. Για αυτό αποκλείστηκε πέρυσι η Ελλάδα. Δεν είχε σουτέρ. Αν ένας ψηλός δεν έχει τόσο ταλέντο αλλά μπορεί να σουτάρει, τότε πιθανότατα θα κερδίσει μία θέση στην ομάδα".

Για τον Νικ Καλάθη: " Ο Καλάθης σουτάρει απίστευτα στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Του δείξαμε VIDEO και του είπαμε: 'Νικ, όποτε διστάζεις και σκέφτεσαι, αστοχείς. Όποτε απλώς σουτάρεις, τότε έχεις 40%'. Μετά από κάθε προπόνηση οι παίκτες κάνουν σουτ και ο Νικ τους νικάει όλους".

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το σουτ του: " Έχω παρακολουθήσει πολλούς σπουδαίους παίκτες και έχω παίξει αντίπαλός τους στο ΝΒΑ. Ο Σκότι Πίπεν για παράδειγμα, όταν επιλέχθηκε στο ΝΒΑ Draft δε μπορούσε να σουτάρει πίσω από τα τρία μέτρα, αν και ήταν σπουδαίος αμυντικός. Ο Μπρους Μποόυεν πήγε στο Σαν Αντόνιο και έγινε σουτάρε. Ο Γιάννης θα γίνει σπουδαίος σουτέρ τριών πόντων κάποια στιγμή. Αν μείνει πιστός στην λογική του και παράλληλα πηγαίνει προς το "ζωγραφιστό" για να δημιουργήσει και για τους άλλους".

Για το όνειρό του να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο: " Αν προκριθείς στους Ολυμπιακούς αγώνες και πάρεις μέρος στην τελετή έναρξης, δεν θα ξεχάσεις ποτέ αυτό το συναίσθημα στην ζωή σου. Ξέρω ότι το ονειρεύομαι να βρεθώ στο Τόκιο κι ας είμαι 67 χρονών. Ξέρω ότι έχουμε ένα μεγάλο βουνό μπροστά μας, αλλά ονειρεύομαι αυτό και ας μην είμαι Έλληνας".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ