ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σπανού: "Ευκαιρία για να ενσωματωθούν οι νέες αθλήτριες"

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΟΜΠΑΣΚΕΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΟΜΠΑΣΚΕΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Γυναικών βρίσκεται στην Κίνα για φιλικά παιχνίδια, με την Άρτεμη Σπανού να μιλάει για τα δύο στοιχεία - κλειδιά των τριών αγώνων που θα δώσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην ασιατική χώρα.

Μία μέρα πριν από την έναρξη του φιλικού τουρνουά της Κίνας, η Άρτεμη Σπανού μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τα τεστ που θα δώσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με φόντο τα προκριματικά για το EuroBasket 2021.

Η ψηλή της ελληνικής ομάδας στάθηκε στο γεγονός πως τα φιλικά με Ιαπωνία, Πουέρτο Ρίκο και Κίνα θα βοηθήσουν τις νέες παίκτριες να ενσωματωθούν στη φιλοσοφία και το κλίμα της "γαλανόλευκης" ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον μεγάλο στόχο των προκριματικών. Εκεί όπου η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ισλανδία, την Σλοβενία και τη Βουλγαρία.

" Αυτά τα φιλικά θα είναι σημαντικά και θα δώσουν την δυνατότητα σε κάποιες νέες αθλήτριες να ενσωματωθούν στην Εθνική. Επίσης να μπουν καινούργιοι ρόλοι σε παλιές και νέες παίκτριες, να δουλέψουμε, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και τι πρέπει να διορθώσουμε. Τα συγκεκριμένα παιχνίδια θα είναι χρήσιμα για το πλάνο της ομάδας ενόψει του Νοεμβρίου με τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ και θεωρώ ότι είναι δυνατά τεστ", ανέφερε αρχικά η Άρτεμη Σπανού πριν σημειώσει ότι:

" Η Εβίνα Μάλτση ανακοίνωσε ότι σταματά από την Εθνική, ενώ είχαν προηγηθεί η Στέλλα Καλτσίδου και η Λολίτα Λύμουρα. Έχουμε πλέον νέο τεχνικό επιτελείο και πολλές καινούργιες παίκτριες στην ομάδα. Ουσιαστικά είμαστε μια νέα ομάδα με τέσσερις πέντε βασικές που έρχονται από την "παλιά" Εθνική. Υπάρχει όρεξη και πάθος για δουλειά και μεγάλη θέληση για να μάθουν οι νέες παίκτριες. Θέλουν να αρπάξουν την ευκαιρία. Θα βάλουμε δυνατά μας στους αγώνες για να παρουσιάσουμε το καλύτερο πρόσωπο".

Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους στόχους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος: " Αναμφίβολα πρωταρχικός μας στόχος μας αυτή τη χρονική περίοδο είναι να ενσωματώσουμε τις νέες αθλήτριες. Να μπουν στο πλάνο και την λογική της ομάδας, να δουν πως δουλεύει αυτή και να μπορέσουμε μαζί με το προπονητικό μας επιτελείο να φτάσουμε στον μεγάλο μας στόχο, ο οποίος -ξεκινώντας τον Νοέμβριο- είναι η πρόκριση στην τελική φάση του επόμενου ευρωπαϊκού".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ