ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής Νεανίδων στους "8"

Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής Νεανίδων στους "8"

Η Λιθουανία στην 4η "στροφή" του Eurobasket U18 Β' Κατηγορίας νίκησε με 92-62 την Ελβετία. Διαβάστε τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής Νεανίδων στους "8".

Η 4η και προτελευταία αγωνιστική του Β' Ομίλου του Εurobasket Β' Κατηγορίας ολοκληρώθηκε με τη νίκη (92-62) της Λιθουανίας επί της Ελβετίας και η Εθνική Νεανίδων μοιράζεται με το Ισραήλ την 2η θέση. Η "γαλανόλευκη", όμως, έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με το Ισραήλ, το οποίο νίκησε με 38-29 .

Αν την τελευταία αγωνιστική η Εθνική Νεανίδων ηττηθεί από την Βουλγαρία και η Λιθουανία νικήσει το Ισραήλ, η ομάδα του Γιάννη Γερεουδάκη θα πάρει την 2η θέση πίσω από την Λιθουανία και θα προκριθεί στους "8".

Αν πάλι η Εθνική ηττηθεί από την Βουλγαρία και το Ισραήλ νικήσει την Λιθουανία, η "γαλανόλευκη" θα τερματίσει στην 3η θέση και θα διεκδικήσει μία από τις θέσεις 9-16 της διοργάνωσης.

Η Εθνική Ελλάδας θα πάρει την 2η θέση, αν νικήσει την Βουλγαρία και η Λιθουανία επικρατήσει του Ισραήλ.

Τέλος, υπάρχει και το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας, το οποίο μπορεί να προκύψει με νίκη της Ελλάδας επί της Βουλγαρίας και του Ισραήλ επί της Λιθουανίας. Σε αυτήν περίπτωση, πρέπει να περιμένουμε να μάθουμε την διαφορά που θα νικήσει το Ισραήλ την Λιθουανία.

Η Ελλάδα θα είναι στο -7 και η Λιθουανία και το Ισραήλ προς το παρόν βρίσκονται στο +16 και στο -9 αντίστοιχα. Αν το Ισραήλ νικήσει με διαφορά μικρότερη των δύο πόντων, η Λιθουανία θα είναι πρώτη και η Ελλάδα δεύτερη Το Ισραήλ θα πάρει την 2η θέση, αν επικρατήσει με διαφορά 3-12 πόντων και σε αυτήν την περίπτωση η Ελλάδα θα μείνει στην 3η θέση. Το Ισραήλ θα τερματίσει πρώτο αν νικήσει με διαφορά μεγαλύτερη ή ίση των 13 πόντων. Σε αυτή την περίπτωση για να περάσει στους "8" η Εθνική και όχι η Λιθουανία, πρέπει το Ισραήλ να νικήσει με διαφορά μεγαλύτερη ή ίση των 24 πόντων.

Η Εθνική Νεανίδων, συνοψίζοντας, θα προκριθεί στους "8", αν η Λιθουανία νικήσει Ισραήλ. Αν το Ισραήλ επικρατήσει της Λιθουανίας, η "γαλανόλευκη" θα χρειαστεί τη νίκη επί της Βουλγαρίας και θα περιμένει να δει τις διαφορές που θα υπάρχουν στην τριπλή ισοβαθμία. Η Ελλάδα σε περίπτωση που πάρει την 2η θεση του Β' Ομίλου, θα αντιμετωπίσει την Φινλανδία, η οποία έχει εξασφαλίσει την 1η θέση του Α' Ομίλου.

Β' Όμιλος

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Ισραήλ-Ελλάδα 29-38

Αλβανία-Βουλγαρία 60-87

Ελβετία-Λιθουανία 62-92

Η κατάταξη:

1. Λιθουανία 4-0

2. Ελλάδα 3-1

-----------------

3. Ισραήλ 3-1

4. Ελβετία 1-3

------------------

5. Βουλγαρία 1-3

6. Αλβανία 0-4

Η επόμενη και τελευταία αγωνιστική (5η, 8/8)

Ελλάδα-Βουλγαρία 14:30

Λιθουανία-Ισραήλ 16:45

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ