ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Θανάσης Αντετοκούνμπο: Ο απόλυτος Energy Guy

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ / ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ / ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε 8 λεπτά στη νίκη επί της Σερβίας. Βάσει στατιστικής δεν ήταν εκ των κορυφαίων. Βάσει εικόνας στο παρκέ όμως ήταν πολύτιμος.

Η Εθνική Ανδρών απέχει πλέον μία νίκη από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Η νίκη επί της Σερβίας (70-63) έφερε ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση την Ελλάδα , που έχει κάθε λόγο να χαμογελάει.

Οι Νικ Καλάθης, Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Σλούκας τράβηξαν πάνω τους τα περισσότερα φώτα και δικαίως. Ο ρόλος των Κώστα Παπανικολάου και Ιωάννη Παπαπέτρου σε αυτό το αποτέλεσμα ήταν κομβικός. Την ίδια στιγμή όμως δεν γίνεται να παραβλεφθεί ο ρόλος του Θανάση Αντετοκούνμπο.

Η “ξερή” στατιστική απεικόνιση της στατιστικής του Θανάση δεν λέει όλη την αλήθεια: 4 πόντοι με 2/2 δίποντα, 4 ριμπάουντ και 1 λάθος σε 7 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα συμμετοχής, αλλά και -2 στο σύστημα “+/-”. Οι αριθμοί αυτοί ωστόσο δεν δείχνουν σε καμία περίπτωση την προσφορά του στη νίκη της Ελλάδας.

ΤΑ 8 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ... 40

Σε μία ομάδα με την πληρότητα αυτής της Εθνικής Ανδρών, που παρατάχθηκε σχεδόν με όλα της τα “όπλα” κόντρα στην Σερβία, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι ο απόλυτος άνθρωπος ειδικών αποστολών. Η ενέργεια που βγάζει και στις δύο πλευρές του παρκέ, η ικανότητά του να μαρκάρει τέσσερις θέσεις και η διάθεση που δείχνει είναι όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας ρολίστας πολυτελείας.

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÑÙÓÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - RUSSIA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÑÙÓÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - RUSSIA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Όντας ένας από τους καλύτερους on ball defenders στην Ευρώπη, ο Αντετοκούνμπο έβγαλε από την ζώνη άνεσής του τον Σέρβο γκαρντ. Δεν έμεινε όμως εκεί. Έκανε κι άλλα πράγματα: Γέμισε χώρους, κινήθηκε ιδανικά χωρίς την μπάλα – κάνοντας και ένα κάρφωμα έπειτα από μία όμορφη πάσα του Μπουρούση – έβαλε το σώμα του στην “φωτιά”, σημείωσε και ένα – πιο κρίσιμο από ότι νομίζει ο κόσμος – καλάθι με φόλοου στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Η ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ άλλαξε τα δεδομένα, “ξύπνησε” τον κόσμο, έδωσε ώθηση στην Εθνική Ανδρών. Αυτά είναι πράγματα που δεν μπορεί να τα δείξει η στατιστική και δεν θα τα δείξει ποτέ.

Ο ΣΩΣΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ, ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΡΟΛΟ

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο προσφέρει στην Ελλάδα σε υπερθετικό βαθμό ένα στοιχείο που παραδοσιακά της έλλειπε: Αθλητικά προσόντα. Ανά καιρούς η χώρα μας είχε καλούς αθλητές. Σπάνια, έως ποτέ, δεν είχε σπουδαίους αθλητές. Την στιγμή που περνάει όμως στο παρκέ ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού αυτό αλλάζει δραματικά, αφού συνήθως είναι ο πιο αθλητικός παίκτης του γηπέδου.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΣΘΟΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΣΘΟΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν κόντρα στην Σερβία, αλλά και γενικώς όποτε του ζητήθηκε στην Εθνική Ανδρών, ο σωστός παίκτης στον σωστό ρόλο. Ξέρει τι του ζητάνε κάνει, ξέρει ποιες είναι οι δυνατότητές του και έχει όρεξη να τα δείξει όλα αυτά στο παρκέ. Είναι ο απόλυτος Energy Guy. Το έχει αποδεχθεί. Και αυτό είναι που τον κάνει τόσο ξεχωριστό και πολύτιμο. Κι ας λέει η στατιστική ό,τι θέλει.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ