ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Βασιλακόπουλος: "Ας χτυπούν εμένα, δεν με πειράζει"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΤΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΤΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος παραδέχθηκε με δηλώσεις του ότι η Εθνική απέτυχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μίλησε ακόμα για την διαιτησία, τον Θανάση Σκουρτόπουλο, τον Ανδρέα Ζαγκλή και τις σκέψεις διοργάνωσης Προολυμπιακού τουρνουά.

Η Εθνική δεν κατάφερε να προκριθεί στην 8αδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κάτι που θεωρήθηκε από όλους ως αποτυχία λόγω των απαιτήσεων που είχαν δημιουργηθεί. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος το ξέρει αυτό, φροντίζοντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Νέα" και στον δημοσιογράφο Γιάννη Λαμπίρη, να μην κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό του

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΕΟΚ δήλωσε στην αρχή: " Αποτύχαμε. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία περί τούτου και όλοι έχουμε τις ευθύνες μας. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα βάλω τα επίθετα "οικτρή" ή "παταγώδης" μπροστά από την αποτυχία.

Θα έλεγα πιο σωστά ότι χάθηκε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία διάκρισης για μία χαμένη βολή του Κώστα Σλούκα, ενός από τους πιο εύστοχους παίκτες στις βολές στην Ευρώπη. Και από μία διαιτησία στο κρίσιμο παιχνίδι με την Τσεχία, ιδιαίτερα του Πολωνού, που εμένα με έβαλε σε πολλές σκέψεις"

Ακολούθως ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ τόνισε: " Αν και δεν παίζω εγώ μπάσκετ, δεν αποποιούμαι και της δικής μου ευθύνης. Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι ένα από τα πιο υγιή κομμάτια του ελληνικού αθλητισμού, η εθνική ομάδα μπάσκετ, μπαίνει από κάποιους στη μέση μίας κόντρας Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού και αυτό είναι ό,τι χειρότερο.

Ειλικρινά, ας αφήσουν ήσυχη την ομάδα να κάνει την δουλειά και ας χτυπούν εμένα, δεν με πειράζει. Αυτή την στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία και καθαρό μυαλό στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας".

Για το θέμα της παραμονής του Θανάση Σκουρτόπουλου στον πάγκο της Εθνικής, αλλά και τον Δημήτρη Ιτούδη, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τόνισε: " Κάθε πράγμα στον καιρό του, εδώ ακόμα δεν έχει γίνει συζήτηση με τον κόουτς Σκουρτόπουλο, ο οποίος θα κάνει την έκθεσή του. Προσωπικά θεωρώ ότι βοήθησε πάρα πολύ, αναλαμβάνοντας την ομάδα σε ένα από τα πιο δύσκολα και πρωτόγνωρα σημεία στην ιστορία της και πήρε μία πανάξια πρόκριση.

Με ρεκόρ 11-1 και ως πρώτη ομάδα από όλη την Ευρώπη. Ξέρετε και στον αθλητισμό υπάρχει το ήθος και θα ήταν από την πλευρά μου ανήθικο να άλλαζα τον προπονητή μετά από μία τέτοια πορεία. Μη βιαστείτε να θεωρήσετε τελειωμένη την υπόθεση του Θανάση Σκουρτόπουλου, απλά είπαμε κάθε πράγμα στον καιρό του, έτσι και ο προπονητής. Είχα πάει παλιότερα στην Μόσχα και ο Βατούτιν μου είπε "όχι" για τον Ιτούδη, κάναμε και άλλες προσπάθειες, δεν είναι εύκολο να φέρεις έναν τέτοιο προπονητή".

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της ΕΟΚ σχολίασε ότι στεναχωρήθηκε από το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, δεν παρακολούθησε από κοντά κάποιον αγώνα της Ελλάδας: " Έλληνα γενικό γραμματέα της FIBA και να μην παρίσταται καν στα παιχνίδια της Ελλάδας για να μην χαρακτηριστεί. Φανταστείτε τον Στάνκοβιτς να μην έβλεπε αγώνες της Γιουγκοσλαβίας".

Κλείνοντας, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος απάντησε και στην άποψη που έχουν εκφράσει πολλοί ότι θα ήταν σωστό να μπουν σε πόστα μέσα στην Ομοσπονδία παλιοί παίκτες, αλλά και ότι πολλοί έβαλαν την Εθνική μπάσκετ στην ίδια πρόταση με την Εθνική ποδοσφαίρου: " Δεν είναι αυτό το βασικό πρόβλημα. Στην Ρωσία, την Σερβία και την Τουρκία, που είναι πρόεδροι στις Ομοσπονδίες; Δεν είναι παλαιοί παίκτες - θρύλοι; Τι έκαναν σε αυτή την διοργάνωση οι ομάδες τους;

Τα τελευταία χρόνια αλλάζουμε πράγματα στην Εθνική και το κλίμα φέτος στην ομάδα ήταν από τα καλύτερα όλων των εποχών. Ναι, αποτύχαμε, αλλά όχι να μας συνδέουν και με το ποδόσφαιρο που δεν νίκησε το Λιχτενστάιν. Είναι σα να χάσαμε εμείς από την Ουγκάντα!

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ