ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χατζηλεοντή: "Όλα θα πρέπει να γίνουν βήμα - βήμα"

Χατζηλεοντή: "Όλα θα πρέπει να γίνουν βήμα - βήμα"

Η Ιωάννα Χατζηλεοντή μίλησε για την επιβλητική νίκη της Εθνικής Κορασίδων επί του Μαυροβουνίου, την επόμενη αντίπαλο (ΠΓΔΜ) και τους στόχους της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ U16 β' κατηγορίας.

Το πρώτο βήμα έγινε και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο από την Εθνική Κορασίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα β' κατηγορίας στην Ποντγκόριτσα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει βέβαια πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι να διεκδικήσει την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, αυτό δηλαδή που δεν κατάφερε πέρυσι, όταν τερμάτισε στην τρίτη θέση αλλά δεν προβιβάστηκε επειδή η Λιθουανία (που έπεσε από την πρώτη κατηγορία) είχε αναλάβει τη διοργάνωση του επόμενου τουρνουά.

Αυτός είναι λοιπόν ο λόγος που η Ελλάδα δεν έχει βάλει απλά στόχο μία από τις τρεις πρώτες θέσεις, αλλά την κορυφή. " Πρέπει να προσέξουμε κάθε παιχνίδι. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Να πάρουμε αρχικά την πρόκριση από τους ομίλους, όπου δίνονται μόνο δύο εισιτήρια και μετά να μπούμε στα νοκ άουτ, όπου η ήττα ουσιαστικά «απαγορεύεται». Μια ήττα σε αφήνει εκτός. Αλλά όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν βήμα βήμα... Να περάσουμε πρώτα τον όμιλο και μετά θα δούμε τους αγώνες έναν έναν, ελπίζοντας να φτάσουμε εκεί που θέλουμε", τονίζει η Ιωάννα Χατζηλεοντή, μία εκ των κορυφαίων παικτριών στην χθεσινή αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο.

Τα δύσκολα, άλλωστε, σήμερα αρχίζουν για την εθνική ομάδα, που θα αντιμετωπίσει την ΠΓΔΜ, μία ανώτερη ομάδα από το Μαυροβούνιο... " Είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε τις εντολές που θα έχουμε. Είναι καλύτερη ομάδα από το Μαυροβούνιο, αλλά αυτό δεν αλλάζει το στόχο μας. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη", είπε στο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας η διεθνής φόργουορντ ενόψει της σημερινής αναμέτρησης (17/8, 19:15).

Όσον αφορά στην εύκολη νίκη της πρεμιέρας, η Χατζηλεοντή είπε: " Δεν ήταν εύκολο (ματς) εξ’ ορισμού. Εμείς το κάναμε εύκολο μέσα από τον τρόπο που παίξαμε. Η άμυνα ήταν αυτή που έδωσε τον τόνο, παίξαμε καλά στο κομμάτι αυτό και μετά μας βγήκε και η επίθεση. Για να είμαι ειλικρινής δεν το περιμέναμε πως θα εξελιχθεί έτσι το παιχνίδι. Αλλά είδαμε πως μπορούμε, είχαμε αυτοπεποίθηση, οι βάσεις μπήκαν από την άμυνα και ήρθε το αποτέλεσμα αυτό".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ