Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Πεντέλη καταγγέλλει ότι οπαδοί του Εσπέρου χτύπησαν μητέρα αθλητή

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / PANATHINAIKOS - ANADOLU EFES / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / PANATHINAIKOS - ANADOLU EFES / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με δύο ανακοινώσεις, μία από την ομάδα και μία των παικτών, η Πεντέλη εξαπέλυσε επίθεση στον Έσπερο Καλλιθέας για όσα έγιναν στον αγώνα των 2 ομάδων για την 24η αγωνιστική του 2ο Ομίλου της Γ' Εθνικής, καταγγέλλοντας τον τραυματισμό μητέρας παίκτη της ομάδας!

Η Πεντέλη κέρδισε στο μεγάλο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ' Εθνικής με 74-70 τον Έσπερο Καλλιθέας, αλλά δεν χάρηκε τη νίκη της. Ο λόγος όπως καταγγέλλει η ομάδα μέσω δύο ανακοινώσεων, μία της ομάδας και μία των παικτών, είναι το γεγονός ότι η αντίπαλη ομάδα έφερε οπαδούς με πούλμαν στο γήπεδο, οι οποίοι και δημιούργησαν κλίμα τρομοκρατίας στο γήπεδο, ενώ τραυμάτισαν και τη μητέρα ενός αθλητή της Πεντέλης!

Τόσο ο σύλλογος όσο και οι παίκτες ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του Εσπέρου, με τον σύλλογο να τονίζει ότι ο σύλλογος της Καλλιθέας είναι υπότροπος.

Αναλυτικά οι δύο ανακοινώσεις.

Η ανακοίνωση της ομάδας της Πεντέλης:

Θέλουμε να ευχηθούμε περαστικά στη μητέρα του αθλητή μας Κώστα Σαλτουρίδη που απρόκλητα τραυματίστηκε από ένα οπαδό από αυτούς που οργανωμένα έφερε με πούλμαν ο ΕΣΠΕΡΟΣ από την Καλλιθέα.

Τραυματίσθηκε από ένα 25χρόνο νέο, από τους οργανωμενους που μπήκαν με βία στο γήπεδο, χωρίς να πληρώσουν, κατέστρεψαν την πόρτα του διαχωριστικου κιγκλιδωματος,
κατέγραψαν τους τοίχους της κερκίδας, έσπασαν καθίσματα , κάπνισαν τον μπάφο τους,έβρισαν χυδαία και στο τελος θέλησαν να τρομοκρατήσουν ακόμη περισσότερο με αιμα αυτη τη φορα, αναγκάζοντάς τους γονείς των παιδιών των ακαδημιών μας, που με τόση προσπάθεια προσπαθούμε να προσελκύσουμε στο άθλημα, να τα απομακρυνουν από το γηπεδο σοκαρισμενα από τις απαράδεκτες εικόνες.

Η ΑΕ ΠΕΝΤΕΛΗΣ υπόσχεται στον αξιοπρεπή φίλαθλο κόσμο της, ότι δεν θα αφήσει τα γεγονότα αυτά να περάσουν χωρίς συνέπειες για αυτούς που τα υποκινούν.Πιστεύουμε ειλικρινά και έχουμε απόλυτη εμπιστοσυνη στα αρμόδια όργανα της Oμοσπονδιας μας, ότι θα σταθούν στο ύψος τους εφαρμόζοντας τον Κανονισμο, αφού μάλιστα το συγκεκριμένο σωματείο είναι ήδη δύο φορές υπότροπο με επιεικείς ποινές.

Τελος Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κόσμο μας για την συμπαράσταση του και την άψογη στάση του, απέναντι στις προκλήσεις με τις χυδαίες ύβρεις για την περιοχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα."

Η ανακοίνωση των παικτών της Πεντέλης:

”Με αφορμή τα γεγονότα που συνέβησαν χθες μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας μας με την ομάδα του ΕΣΠΕΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ θα θέλαμε οι παίχτες της ΑΕ ΠΕΝΤΕΛΗΣ καταρχήν να ευχηθούμε περαστικά στη μητέρα του συναθλητη μας Κώστα Σαλτουριδη γιατί η υγεία είναι πάνω από ολους και από όλα. Στη συνεχεια θα θέλαμε να καταδικάσουμε τα επεισόδια αυτά, και να ζητήσουμε την παραδειγματική τιμωρία παντώς υπευθύνου.

Το μπάσκετ και ο αθλητισμός γενικότερα είναι ένας χώρος που προάγει τον πολιτισμό και έχει ως σκοπό να προσελκύσει τους νέους. Γεγονότα σαν τα χθεσινά έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα και βάζουν ακόμα και σκέψεις σε μας τους παίχτες την επόμενη φορά να ζητήσουμε από τις οικογένειες μας να μην έρθουν στο γήπεδο να μας δουν υπό τον φοβο του να μην τραυματιστούν από κάποιο ανεγκέφαλο που πετάει αντικείμενα σε πλήθος κόσμου που αποτελείται από οικογένειες με παιδιά.

Εκφράζουμε την αμέριστη εμπιστοσύνη μας στην Ομοσπονδία και στα αρμόδια όργανα ότι θα επιβάλουν τις κυρώσεις που προβλέπουν οι κανονισμοί γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι τέτοια φαινόμενα θα εξαλειφθούν μόνο αν υπάρξουν οι αντίστοιχες τιμωρίες.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους δικούς μας φιλάθλους τόσο για την στάση που κράτησαν απέναντι στη βία και τις προκλήσεις που δέχτηκαν χθες, όσο και για τη στάση τους καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς που σε κάθε εντός έδρας αγώνα μας δημιουργούν ένα φίλαθλο πνεύμα αντάξιο των αξιών που πρεσβεύει η ομάδα μας και που θα θέλαμε να βλέπουμε σε κάθε έδρα που επισκεπτόμαστε ως αντίπαλοι και εμείς.

TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ