ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαγόρας Δρυοπιδέων - ΑΕΚ 54-76: Με περίπατο στα προημιτελικά του Κυπέλλου η "Ένωση"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε σοβαρή στο "Σταύρος Βενέτης" και παίζοντας όσο χρειαζόταν επιβλήθηκε με 76-54 του Διαγόρα Δρυοπιδέων και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ανδρών.

Ηταν ένα παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ. Η ΑΕΚ πήγε στο "Σταύρος Βενέτης" για να αντιμετωπίσει τον Διαγόρα Δρυοπιδέων ξέροντας ότι όφειλε να παρουσιαστεί σοβαρή για να κερδίσει. Αυτό ακριβώς συνέβη, με την "Ένωση" να ανεβάζει ρυθμούς μετά το 15ο λεπτο του αγώνα και να κάνει ό,τι χρειαζόταν προκειμένου να πάρει τη νίκη με 76-54 και να προκριθεί στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ανδρών, όπου θα βρει απέναντί της τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ μπήκε υπερβολικά χαλαρά στο παιχνίδι, δίνοντας το δικαίωμα στον Διαγόρα να είναι ανταγωνιστικός στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Όταν ωστόσο πάτησε γκάζι τα πράγματα ξεκαθάρισαν σχετικά νωρίς, με την "Ένωση" να φτάνει σε μία εύκολη νίκη.

O MVP

Σε ένα παιχνίδι που ήταν λογικό αρκετοί παίκτες να είναι δύσκολο να βρουν κίνητρο, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν ένας από τους παίκτες της ΑΕΚ που πήρε σοβαρά το παιχνίδι. Ίσως επειδή ο Διαγόρας είναι η ομάδα της καρδιάς του και τον βράβευσε πριν το παιχνίδι. Ο διεθνής γκαρντ ήταν σταθερά καλός στο διάστημα που αγωνίστηκε, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 24 λεπτά συμμετοχής.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι παίκτες της ΑΕΚ μοίρασαν συνολικά 13 τάπες σε αυτούς τους Διαγόρα! Το συγκεκριμένο στατιστικό σίγουρα κάνει εντύπωση, όπως και το γεγονός ότι 7 παίκτες της "Ένωσης" έκαναν από τουλάχιστον ένα κόψιμο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Διαγόρα να δείχνει ότι έχει σκοπό να παλέψει και να ξεφεύγει με 15-9 στο ξεκίνημα του αγώνα. Η ΑΕΚ αντέδρασε και πέρασε μπροστά με 17-16, ωστόσο η ομάδα του κόουτς Σαμόλη συνέχισε στο ίδιο τέμπο και έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 23-19.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Διαγόρας ξέφυγε με 26-21 με τρίποντο του Μάρτζου. Κάπου εκεί ωστόσο η ΑΕΚ άρχισε σιγά-σιγά να σοβαρεύεται. Παίρνοντας ενέργεια από την τετράδα των Ράταν-Μέις, Λαρεντζάκη, Ρογκαβόπουλου και Χάντερ, η "Ένωση" αρχικά κατάφερε χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 12-2 να περάσει μπροστά με 33-28. Και δεν έμεινε εκεί, παρά έκλεισε το δεύτερο δεκάλεπτο με ένα σερί 8-0, πηγαίνοντας έτσι στα αποδυτήρια ούσα μπροστά στο σκορ με 43-32.

Στην τρίτη περίοδο η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, έχοντας ως στόχο να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Αυξάνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την πίεσή της, διεύρυνε το σερί που είχε ξεκινήσει στο πρώτο ημίχρονο στο 19-0, ξεφεύγοντας με 54-32. Το παιχνίδι είχε πάρει πλέον τον δρόμο του, με το φινάλε της τρίτης περιόδου να βρίσκει την "Ένωση" να προηγείται με 63-40. Κάπως έτσι, η τέταρτη περίοδος εξελίχθηκε σε... τυπική υπόθεση, με τους "κιτρινόμαυρους" να κάνουν τα... απαραίτητα μέχρι το φινάλε για να μην ανησυχήσουν.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Το "Σταύρος Βενέτης" ήταν κατάμεστο, έχοντας φίλους και των δύο ομάδων.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καλδίρης, Τσώνος Β., Σκούτας

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-19, 32-43, 40-63, 54-76

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Σαμόλης): Κουκάς (0/5 τρίποντα, 4 ασίστ), Νίκου 4, Νοέας 6 (2), Μάρτζος 6 (2), Καραλής, Κόκκαλης 7 (2), Τσιώκος 13 (9 ριμπάουντ), Μοτσενίγος 2, Καρασταμάτης, Παπαδολιάς 2, Περσίδης 8 (1), Μαχαίρας 6 (7 ριμπάουντ)

ΑΕΚ (Μπάνκι): Σάκοτα 9 (1), Τσαλμπούρης 2, Ματσιούλης 12 (2), Ρατάν-Μέις 6 (3/9 σουτ), Λαρεντζάκης 12 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μωραΐτης, Γκρίφιν 4, Ρογκαβόπουλος 5 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ), Ρόμπερσον 15 (7/9 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 3 κοψίματα), Γιαννόπουλος 7 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ, Χάντερ 4 (10 ριμπάουντ, 4 κοψίματα)

Ομαδικά στατιστικά Διαγόρα: 15/19 βολές, 9/37 δίποντα, 7/24 τρίποντα, 37 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 5 κλεψίματα, 14 λάθη

Ομαδικά στατιστικά ΑΕΚ: 11/13 βολές, 22/39 δίποντα, 7/29 τρίποντα, 42 ριμπάουντ, 15 ασίστ, 3 κλεψίματα, 13 κοψίματα 13 λάθη

* Στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ