ΜΠΑΣΚΕΤ

Καλάθης: "Θέλουμε κάθε τρόπαιο που διεκδικούμε"

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2019 / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2019 / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νικ Καλάθης ήταν ο πολυτιμότερος του τελικού Κυπέλλου, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 79-73 και στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 19ο Κύπελλο Ελλάδος της ιστορίας του νικώντας στον τελικό τον ΠΑΟΚ με 79-73, με τον Νικ Καλάθη να είναι ο MVP της αναμέτρησης.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του αρχηγού του Παναθηναϊκού στην ΕΡΤ:

" Πάλεψε σκληρά ο ΠΑΟΚ. Έπαιξε ζώνη. Χάσαμε κάποια σουτ, εκείνοι τα έβαλαν. Ξέραμε ότι θα έχουμε μια μάχη μπροστά μας. Χαίρομαι που πήραμε την νίκη. Με νοιάζει να νικάμε και τίποτα άλλο. Θέλουμε κάθε τίτλο που διεκδικούμε. Πήραμε έναν και ελπίζω να πάρουμε κι άλλους. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Θέλουμε κάποιες νίκες".

Από την πλευρά του ο Ιωάννης Παπαπέτρου είπε:

" Καταρχάς να συγχαρώ τον προπονητή του ΠΑΟΚ και όλη την ομάδα του ΠΑΟΚ. Ήταν ,μια μάχη, ένας τελικός. Άλλαξαν πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, μας μπέρδεψαν. Εμείς μπερδευτήκαμε σε ένα σημείο του τελικού και ο ΠΑΟΚ μάζεψε τη διαφορά, πέρασε μπροστά και έκανε ντέρμπι το παιχνίδι.

Δείξαμε χαρακτήρα στο τέλος. Ο ΠΑΟΚ μας δυσκόλεψε πολύ. Όποιος περίμενε εύκολο παιχνίδι ήταν γελασμένος. Βάλαμε τις βολές στο τέλος, παίξαμε καλές άμυνες και πήραμε το κύπελλο.

Είμαστε χαρούμενοι για τον τίτλο και ο πιο... μικρός. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Όλα τα παιδιά δώσαμε κάτι και το μέλλον θέλουμε να είναι ανάλογο και να προσπαθούμε να παίρνουμε τίτλους γι αυτή την ομάδα".

Ο τραυματίας Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε ότι ο Πανθηναϊκός νίκησε δίκαια:

" Από τη νέα σεζόν, ελπίζω να είμαι καλά και να μπορώ να βοηθήσω. Θα ξεκινήσω θεραπείες από την άλλη εβδομάδα. Παίζαμε για έναν τίτλο και, όταν δεν μπορείς να βοηθήσεις, κάνεις ο,τι μπορείς από τον πάγκο. Είναι ψυχοφθόρο να είσαι πνευματικά ετοιμοπόλεμος, αλλά να μένεις εκτός για μεγάλο διάστημα. Τι να κάνουμε, θα το προσπεράσουμε".

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, τόνισε: " Είναι ένα ματς που ο κόσμος το απόλαυσε. Μακάρι να είναι έτσι όλοι οι τελικοί. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν κυρίαρχοι, στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έδειξε πως είναι μαχητικός όπως όλες οι ομάδες του κόουτς Παπαθεοδώρου. Μείναμε όμως ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι στο τέλος. Από αύριο εστιάζουμε και πάλι στα ματς της Euroleague. Δεν παρουσιάζουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα, αλλά είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την κατάσταση".

Κλείνοντας, στάθηκε στο στοιχείο που έκανε τη διαφορά: " Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τα παιδιά του ΠΑΟΚ, στο τέλος μέτρησε η εμπειρία. Ο Νικ, ο Ιωάννης, ο Κιλπάτρικ και ο Λάνγκφορντ πήραν σωστές αποφάσεις".

Τέλος ο Τζέιμς Γκιστ υπογράμμισε:

" Είμαι πολύ τυχερός που βρίσκομαι σε μία ομάδα που κερδίζει. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα είναι ο τελευταίος τίτλος σου, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για εμένα και τους συμπαίκτες μου. Το χάρηκα όσο χάρηκα και όλος τους άλλους τίτλους μας. Μείναμε ήρεμοι. Ο ΠΑΟΚ είναι μία πολή καλή ομάδα, καλά προπονημένη και έτοιμη για το ματς. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολα, παλέψαμε και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη».

Τέλος, ο Αμερικανός ανέφερε για την «πράσινη» συνέχεια: «Όλα είναι πιθανά, είμαστε μέσα στους στόχους μας και θα παλέψουμε. Θέλουμε να κυνηγήσουμε τα πλέι-οφ και να πετύχουμε τους στόχους μας".

Photocredits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ