ΜΠΑΣΚΕΤ

Κύπελλο: Ανταλλαγή ανακοινώσεων ανάμεσα σε Άρη και Ηρακλή

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Την επομένη της νίκης - πρόκρισης στο Κύπελλο Ελλάδας, ο Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη διαιτησία του ντέρμπι με τον Άρη. Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η απάντηση από τους κίτρινους.

Η Θεσσαλονίκη έχει μετά από χρόνια έχει τρεις ομάδες στην Basket League, με το πρώτο πενθήμερο της σεζόν να περιλαμβάνει δύο ντέρμπι. Σε αμφότερες περιπτώσεις μάλιστα είχαμε ανακοινώσεις, αρχικά από τον ΠΑΟΚ (για το παιχνίδι της Basket League με τον Άρη), ενώ την επομένη της αναμέτρησης για το Κύπελλο ανάμεσα σε Άρη και Ηρακλή, δόθηκε συνέχεια.

Ο Γηραιός έκανε την αρχή εξηγώντας επίσημα πως " δεν θα δεχθεί στο μέλλον παρόμοιες διαιτητικές συμπεριφορές". Στο στρατόπεδο των κυανόλευκων εκφράζουν έντονα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών, με τους κίτρινους να απαντούν λίγη ώρα μετά.

Η ΚΑΕ Άρης τοποθετήθηκε για μια σειρά από φάσεις που θεωρεί ότι έκριναν το αποτέλεσμα, συμπεριλαμβάνοντας στη διαμαρτυρία της κι ένα βίντεο από το φινάλε του αγώνα. Στο στρατόπεδο των κίτρινων αναφέρονται επίσης σε όσα έγιναν προ τεσσάρων ημερών στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος επίσης είχε διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία.

Παρεμπιπτόντως, ο Ηρακλής κι ο Άρης θα αναμετρηθούν ξανά το Σάββατο (5/10, 17:45) για τη δεύτερη αγωνιστική της Basket League.

Η ανακοίνωση του Ηρακλή:

Η ΚΑΕ Ηρακλής ΓΣ 2017 θέλει να ευχαριστήσει τους φίλους της Ομάδας μας που και στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο βοήθησαν στην επίτευξη του στόχου, αλλά και όλον τον κόσμο του Ηρακλής που στο ξεκίνημα της χρονιάς στηρίζει μια νέα ομάδα και νοερά ήταν σύσσωμος ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε και πιστεύουμε ότι σταδιακά όλοι θα το κατανοήσουν - θα τους βοηθήσουμε κι εμείς, με τον τρόπο μας μέσα στο γήπεδο - πως ο ΗΡΑΚΛΗΣ επέστρεψε και πως παραμένει μια ΜΕΓΑΛΗ ομάδα, που έχει προσφέρει τα μέγιστα στο Ελληνικό Μπάσκετ. Με αυτό το δεδομένο δε θα δεχθεί στο μέλλον παρόμοιες διαιτητικές συμπεριφορές, δε θα δεχθεί να χάνονται κρίσιμα δευτερόλεπτα στο τέλος του αγώνα (ελπίζουμε να είναι τυχαίο που είμαστε η 2η ομάδα που διαμαρτύρεται γι' αυτό) και δε θα δεχθούμε αλλαγή στη φιλοσοφία των σφυριγμάτων έναντι των παικτών μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο τα φάουλ ήταν 15-4 εναντίον μας, οι βασικοί μας παίκτες φορτωμένοι με φάουλ (Σούλερ, Ντέιβις, Γκάρετ) ενώ δεχθήκαμε και τεχνική ποινή σε ανύπαρκτο φάουλ. Και φυσικά για να προλάβουμε τις αντίθετες "σκέψεις" εκτελέσαμε περισσότερες βολές όταν στο τέλος ο αντίπαλος πίεζε τους γκαρντ μας. Με όλα τα παραπάνω δε θέλουμε να συνδέσουμε, σε καμία των περιπτώσεων, τον Άρη, τον οποίο και ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία και συγχαίρουμε για την προσπάθεια που κάνει ώστε και αυτός να ορθοποδήσει.

Πιστεύουμε με προσπάθεια και σύνεση θα μπορέσει η Μπασκετομάνα να σηκώσει κεφάλι και πάλι, όμως για να γίνει αυτό απαιτείται ΣΕΒΑΣΜΟΣ από τους αρμόδιους και όσους πιστεύουν ότι ελέγχουν τις μοίρες μας σε ένα σαραντάλεπτο. Δεν θα το επιτρέψουμε... Περιμένουμε τον φίλαθλο κόσμο μας στο Ιβανώφειο να στείλει, όπως στο Περιστέρι, το μήνυμα ότι ένας από τους πιο ιστορικούς Συλλόγους της Ελλάδας επέστρεψε ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ και θα οδηγήσει όλους να το παραδεχθούν, με άψογη συμπεριφορά και διαρκή συμπαράσταση. Οι αξίες του Συλλόγου μας παραμένουν αναλλοίωτες και θα το αποδείξουμε...

Η απάντηση του Άρη:

Επειδή προφανώς η σοβαρότητα και η ανάγκη να τηρήσουμε στάση σεβασμού προς το άθλημα καθαυτό, ερμηνεύεται ως αδυναμία, είναι καιρός να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

Η ομάδα μας, έδωσε τις τέσσερις τελευταίες ημέρες δύο αγώνες με τους συμπολίτες ΠΑΟΚ και ΗΡΑΚΛΗ. Και οι δύο εξέδωσαν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της διαιτησίας, ότι δήθεν ευνόησε την ομάδα μας.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε ενώ:

1) Της κατακυρώθηκε εκπρόθεσμο καλάθι-κάρφωμα παίκτη της,

2) της κατακυρώθηκε ως τρίποντο, το καλάθι δύο πόντων, που οδήγησε τον αγώνα στην παράταση και

3) ζήτησε να μην χρεωθεί φάουλ το ποδοσφαιρικό «τάκλιν» του καλαθοσφαιριστή της, που ταυτόχρονα έκανε φάουλ και με το σώμα και με το χέρι, επειδή ήταν στα…τελευταία 2,7’’!!

Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ διαμαρτυρήθηκε ενώ:

1) Οι παίκτες της σκόραραν σχεδόν αποκλειστικά από βολές,

2) στον παίκτη της ομάδας μας, Ντραγκίτσεβιτς, έχουν καταλογιστεί τουλάχιστον δυο ανύπαρκτα φάουλ στο τελευταίο δεκάλεπτο,

3) οι διαιτητές εξάντλησαν την ανοχή τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα,

4) σφύριξαν υπέρ τους σχεδόν όλες τις επαφές και ελάχιστες σε εμάς,

5) στην τελευταία επαναφορά δεν καταλογίζεται πεντακάθαρο φάουλ (κράτημα) στον παίκτη μας, Γκετσεβίτσιους.

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα την "ανάγκη" για δημοσιότητα μιας "νεοφώτιστης" ομάδας στην Α1, που ως ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχει την ειλικρινή συμπάθειά μας, αλλά το να μιλάει" για…διαιτησία αυτός που όχι απλά ευνοήθηκε σκανδαλωδώς, αλλά αυτός που τον πήραν από το χέρι και τον οδήγησαν στη νίκη και μάλιστα με ανύπαρκτο φάουλ στο τέλος (δεν υπήρχε ούτε καν επαφή), ξεπερνάει κάθε όριο.

Οι υπεύθυνοι ομάδας, της οποίας ο πρώτος της σκόρερ, σκόραρε το 60% των πόντων του με βολές (15/17 βολές), καλό είναι να μην παρασύρονται από πρακτικές άλλων δεκαετιών. Οι παρεμβάσεις σε θεσμικά όργανα, όσων προσπαθούν να προετοιμάσουν κλίμα για τον αγώνα του Σαββάτου (05/10), θα πέσουν στο κενό. Έχουν γνώση, οι φύλακες…

Υ.Γ. 1 Όμοιος ομοίω αεί πελάζει… Ανακοίνωση μετά το παιχνίδι της Κυριακής (29/09), ανακοίνωση μετά και τον χθεσινό (02/10) αγώνα!

Υ.Γ. 2 Η ομάδα μας, χθες (02/10), παρά την πολύ άσχημη αντιμετώπιση από το διαιτητικό τρίο, έχασε έναν δικό της αγώνα. Το γνωρίζουμε όλοι αυτό. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από δικαιολογίες και δεν θα "στρουθοκαμηλίσουμε". Έγιναν λάθη, που θα διορθωθούν, γιατί απλά στον ΑΡΗ είναι ανεπίτρεπτα. Η φετινή μας προσπάθεια, μετά την άρση του απαγορευτικού των μεταγραφών, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τη συσπείρωση και την ενότητα. Το στόχο και το όραμά μας, δεν μπορεί να τα σταματήσει μια απρόσμενη ήττα.

Υ.Γ. 3 Ο ΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ το μπάσκετ και άρα αξίζει τον σεβασμό των πάντων και οφείλει να επιδεικνύει τουλάχιστον τον ίδιο σεβασμό προς τους πάντες. Όμως, έχει κερδίσει διαχρονικά και τον σεβασμό των πάντων και δεν πρέπει να αδικείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ