Ενοχλημένοι από το γεγονός ότι δεν τους επετράπη να χρησιμοποιήσουν ξένες αθλήτριες στο Final Four Γυναικών είναι οι παράγοντες του Παναθηναϊκού, όπως εξήγησαν μέσω ανακοίνωσής τους.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ να απορρίψει την προσφυγή του Παναθηναϊκού που ζητούσε να παίξει με τη συμμετοχή ξένων αθλητριών στο Final Four του Κυπέλλου Γυναικών, η διοίκηση του συλλόγου υποστήριξε με ανακοίνωσή της πως "καταστρατηγήθηκε εκ νέου κάθε έννοια ισονομίας" πριν υποσχεθεί πως "η πορεία της ομάδας προς την κορυφή θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως των εμποδίων που παρουσιάζονται".

ADVERTISING

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

"Ο Παναθηναϊκός, ως Σύλλογος, ανέκαθεν επιζητά οι αγώνες να διεξάγονται επί ίσοις όροις και να κρίνονται εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Με την σημερινή τελεσίδικη απόφαση του ΑΣΕΑΔ, η οποία μας απαγορεύει να χρησιμοποιήσουμε τρεις ξένες αθλήτριες στο Final 4 του Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών, ώστε να ανταγωνιστούμε με ίδιους όρους τους αντιπάλους μας, καταστρατηγήθηκε εκ νέου κάθε έννοια ισονομίας.

ADVERTISING

Η απόφαση αυτή βγήκε τέσσερις ημέρες πριν τον ημιτελικό, παρότι είχαμε κινήσει όλες τις σχετικές διαδικασίες εδώ και δύο μήνες (από τις 17/1).

Το γεγονός αυτό από μόνο του αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πως η ισονομία στην Ελλάδα παραμένει μόνο στη θεωρία.

Οι …ενστάσεις του Ολυμπιακού και της Νίκης Λευκάδας, που υποστήριξαν στο ΑΣΕΑΔ την πρωτόδικη απόφαση, κινούνται και αυτές στο ίδιο πλαίσιο.

Η φετινή χαρά τους, όμως, θα είναι εφήμερη! Η πορεία του Παναθηναϊκού Α.Ο. προς την κορυφή σε όλα τα σπορ θα συνεχιστεί, ανεξαρτήτως των εμποδίων που μας παρουσιάζονται. Να είστε βέβαιοι γι' αυτό".

Υπενθυμίζουμε ότι το Final Four θα διεξαχθεί στα Χανιά το τριήμερο 22-24 Μαρτίου. Στον πρώτο ημιτελικό ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, ενώ στον δεύτερο η Δάφνη Αγίου Δημητρίου θα αντιμετωπίσει τη Νίκη Λευκάδας.