ΜΠΑΣΚΕΤ

Παντελάκης: "Διαφορετικό συναίσθημα, η ευθύνη δεν ήταν ίδια"

Παντελάκης: "Διαφορετικό συναίσθημα, η ευθύνη δεν ήταν ίδια"

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού στον χώρο του γυναικείου μπάσκετ και οι Γιώργος Παντελάκης, Λακέντρα Τζόνσον και Πηνελόπη Παυλοπούλου μίλησαν για την τέταρτη διαδοχική κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από την ομάδα τους. Το τρίτο ημίχρονο του τελικού...

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Νίκης Λευκάδας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, κατέκτησε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το τρόπαιο και ο Γιώργος Παντελάκης - o οποίος πήρε τον πρώτο του τίτλο ως χεντ κόουτς - στάθηκε στη σοβαρότητα, με την οποία αντιμετώπισαν οι παίκτριές του την διοργάνωση.

O προπονητής του Ολυμπιακού είπε: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος, χαρούμενος και ικανοποιημένος για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που κατακτά την κούπα. Τα τρία προηγούμενα χρόνια το έχω ζήσει το συναίσθημα ως βοηθός. Φέτος ήταν ένα διαφορετικό συναίσθημα. Η ευθύνη δεν ήταν η ίδια. Όταν είσαι πρώτος προπονητής και πέφτει όλο το βάρος πάνω σου πρέπει να λειτουργήσεις και διαφορετικά. Είμαι περισσότερο χαρούμενος όμως για τις παίκτριες, για την εικόνα που παρουσίασαν στη διοργάνωση και φυσικά για τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε και για τον πρόεδρο μας που ήταν εδώ κοντά μας. Η Νίκη Λευκάδας ήταν μια ομάδα που έχει πάρα πολύ δυνατό ροστερ, διαθέτει πολύ καλό προπονητή και συμμετείχε φέτος στην Ευρώπη. Έχει παίξει δυνατά παιχνίδια. Είχαμε την τύχη να την κερδίσουμε δυο φορές στο πρωτάθλημα. Το κύπελλο είναι διαφορετική διοργάνωση και αν δεν παρουσιαζόμασταν σοβαροί ξέραμε ότι θα χάναμε το τρόπαιο. Οι παίκτριες μου το έχουν ζήσει πολλές φορές. Το ξέρουν οι ίδιες, το ξέρω εγώ και φυσικά μπήκαν στο παρκέ και έκαναν την δουλειά τους με σοβαρότητα".

"Δεύτερη πατρίδα μου η Ελλάδα"

Η Λακέντρα Τζόνσον πρόσθεσε: "Ειλικρινά αγαπώ την Ελλάδα. Εγώ και η κόρη μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια την έχουμε κάνει δεύτερη πατρίδα μας. Έχουμε τέλεια σχέση με όλη την ομάδα με τους κόουτς, με όλο το σταφ. Για μένα είναι πολύ εύκολο να καταλάβω και να παίξω γι’ αυτούς και να αποδώσω ακριβώς αυτό που θέλουν. Αυτό το εκτιμώ ως παίκτρια. Θέλω να ξέρω ακριβώς τι χρειάζεται ο εκάστοτε προπονητής προκειμένου να δίνω τον καλύτερο εαυτό και αυτό στον Ολυμπιακό το έχουν καταφέρει".

"Να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να κατακτά τρόπαια"

Η Πηνελόπη Παυλοπούλου από την πλευρά της δήλωσε "Ο τελικός είχε ένταση και οι δύο ομάδες ήθελαν να κατακτήσουν τον τίτλο. Είμαι πολύ χαρούμενη για την ομάδα μου και για τον πρώτο μου τίτλο με τον Ολυμπιακό. Εύχομαι υγεία σε όλους και ο Ολυμπιακός να συνεχίσει να κατακτά τρόπαια. Συγχαρητήρια στη Νίκη Λευκάδας για την εμφάνισή της".

"Στο πρώτο ημίχρονο φοβηθήκαμε το παιχνίδι"

Παντελάκης: "Διαφορετικό συναίσθημα, η ευθύνη δεν ήταν ίδια"

Ο προπονητής της Νίκης Λευκάδας, Νίκος Δουβίτσας δήλωσε: "Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια. Στο πρώτο ημίχρονο φοβηθήκαμε το παιχνίδι, χωρίς κάποιο λόγο. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί, αλλά δεν είναι κακό να πιστεύεις ότι μπορεί να κερδίσεις μια καλύτερη ομάδα. Στόχος ήταν ξεκάθαρα να κερδίσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν πήγαμε καλά, στο δεύτερο, όμως, λειτουργήσαμε καλύτερα, αλλά δυστυχώς δεν ήμασταν εύστοχοι. Φορτώθηκαν οι ψηλές μας με φάουλ, σφίξαμε την άμυνά μας και δημιουργήσαμε προβλήματα στον Ολυμπιακό με το ψηλό σχήμα που παίξαμε…. Ήμασταν ανταγωνιστικοί και παίχτηκε ένα πολύ ωραίο μπάσκετ. Η δεύτερη θέση πάντα δίνει έξτρα κίνητρο σε όλους και για το πρωτάθλημα, αλλά και στη διοίκηση. Αυτό που εγώ πιστεύω είναι ότι θα υπάρχει συνέχεια στην ομάδα μας".

Η Έλενα Τσινέκε τόνισε: "Είμαι πάρα πολύ περήφανη για την ομάδα μου. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του κυπέλλου. Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από εμάς, έχουμε τώρα το πρωτάθλημα και δεν θέλουμε να είμαστε απογοητευμένοι. Πίστευα από την αρχή του παιχνιδιού ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε τον αγώνα και αυτός ήταν ο στόχος μας. Δεν μας βγήκαν κάποια πραγματάκια στο τέλος, αλλά το παλέψαμε όσο μπορούσαμε".

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Η ΠΑΠΑΗΛΙΑ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μετά την λήξη του τελικού βράβευσε την Ανθή Παπαηλία για την προσφορά της στο άθλημα. Η Ανθή Παπαηλία σε 124 συμμετοχές με την Εθνική Γυναικών σημείωσε 1.486 πόντους, ενώ κατά την διάρκεια της καριέρας της κατέκτησε επτά πρωταθλήματακαι δύο κύπελλα. Μάλιστα συμμετείχε με τη φανέλα του Σπόρτιγκ το 1996 στην πρώτη διοργάνωση του κυπέλλου και ήταν η πρώτη MVP του τελικού. Την βράβευση στην Ανθή Παπαηλία έκανε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ενώ τιμητική πλακέτα δόθηκε και στον δήμαρχο Χανίων Αναστάσιο Βάμβουκα από το αντιπρόεδρο της ΕΟΚ και πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλημάτων Αριστείδη Γολέμη.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ