ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς
EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός συγκρούονται σήμερα (17/2, 17:00) στον 44ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα φιλοξενηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς θα κριθεί σήμερα στην Κρήτη (17/2, 17:00) και συγκεκριμένα στα "Δύο Αοράκια" του Ηρακλείου, το στάδιο που θα φιλοξενήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας . Εκεί θα συγκρουστούν ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός , με τον μεν "δικέφαλο" να επιστρέφει στον τελικό έπειτα από 20 χρόνια και το δε "τριφύλλι" να διεκδικεί το 19ο τρόπαιο επί συνόλου 44 διοργανώσεων.

Ο Ρικ Πιτίνο αρνήθηκε τον τίτλο του «Δαυίδ εναντίον Γολιάθ» στις δηλώσεις που έκαναν οι δύο ομάδες στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου , εντούτοις ο Παναθηναϊκός είναι το ξεκάθαρο φαβορί της αναμέτρησης. Οι "πράσινοι" μετρούν μάλιστα έξι συνεχόμενες νίκες σε τελικούς Κυπέλλου, όπου ηττήθηκαν για τελευταία φορά το 2011 (από τον Ολυμπιακό στο Ελληνικό), ενώ το συνολικό ρεκόρ τους σε τέτοια παιχνίδια είναι 18-5. Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, έχει 3-4 σε τελικούς, αλλά και δύο σερί νίκες.

Προβλήματα της τελευταίας στιγμής υπάρχουν και στις δύο πλευρές. Στον Παναθηναϊκό ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε ενοχλήσεις στη μέση αλλά αναμένεται να αγωνιστεί , ενώ πιο δύσκολη είναι η περίπτωση του Φιλ Γκος στον ΠΑΟΚ. Ο Αμερικανός αποχώρησε με μυϊκούς σπασμούς στη μέση κατά την διάρκεια του ημιτελικού με την Κύμη και η συμμετοχή του στον τελικό θα αποφασιστεί σήμερα.

Νέο Κ.Γ. Ηρακλείου (Δύο Αοράκια) 17:00 ΠΑΟΚ - ΠαναθηναϊκόςΟΠΑΠ(Καρακατσούνης-Παπαπέτρου-Τσαρούχα)

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ