ΜΠΑΣΚΕΤ

Παπαθεοδώρου: "Στο σκεπτικό μας, δεν είμαστε φαβορί"

BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και ο Γιόνας Ματσιούλις μίλησαν εν όψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Προμηθέα (16/2, 17:00), εκεί όπου η Ένωση θα διεκδικήσει τον τίτλο για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία.

Η ΑΕΚ θα διεκδικήσει το απόγευμα της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου στα "Δύο Αοράκια" το Κύπελλο Ελλάδας για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια. Οι κιτρινόμαυροι θα βρουν απέναντί τους τον Προμηθέα Πάτρας, σε μια μονομαχία που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού.

Εν όψει του τελικού, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δήλωσε πως "είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Ήταν από τους βασικούς μας στόχους να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Αύριο θα αποδώσουμε αυτό που πραγματικά μπορούμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα για να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Η φιλοξενία εδώ είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο πάντα και αυτό είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός. Ξέρουμε ότι το ματς θα είναι δύσκολο, ο Προμηθέας έχει κερδίσει τον σεβασμό και για τα αποτελέσματά του, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας του σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτό θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας".

Για να συνεχίσει: "Και οι δύο ομάδες θέλουν πολύ το Κύπελλο. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά, αλλά το ποιος θα αποδείξει ότι το θέλει πιο πολύ θα παίξει τον πιο σημαντικό ρόλο. Ποιος θα βουτήξει για τις μπάλες, ποιος θα τσαλακώσει το σώμα του… Όπως είναι το μπάσκετ το μακρινό σουτ επίσης παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς όλοι θέλουν να προστατέψουν το καλάθι τους. Όποιος είναι πιο εύστοχος θα έχει καλύτερες πιθανότητες να κερδίσει. Σίγουρα θα παίξει ρόλο και η μέρα που θα είναι οι δύο ομάδες. Ο Προμηθέας έχει έναν πάρα πολύ καλό ελληνικό κορμό, ειδικά μετά τις προσθήκες του Μαυροκεφαλίδη και του Μάντζαρη.

Ο Προμηθέας είναι ομάδα που έχει αλλάξει τη φιλοσοφία του με τις προσθαφαιρέσεις που έχουν γίνει. Βασίζεται σε πολλούς παίκτες, μπορεί να φαίνεται πως πρωταγωνιστούν ο Μαυροκεφαλίδης και ο Χολ, αλλά όλοι κάνουν κάποια σημαντικά πράγματα. Εμείς θα εστιάσουμε στο να αντιμετωπίσουμε συνολικά τη λειτουργία τους".

Αναφορικά με την προσπάθεια που κάνει η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, μετά την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια, είπε: "Η επιστροφή της ΑΕΚ στο προσκήνιο τα τελευταία 6-7 χρόνια σε συνδυασμό με την άνοδο του Προμηθέα έχουν δώσει έναν άλλο τόνο στο πρωτάθλημα και αυτό είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ. Η παρουσία τους στον τελικό δείχνει και την ποιότητα των δύο ομάδων, που μπορούν να δώσουν μια άλλη αίγλη.

Στο δικό μας σκεπτικό δεν είμαστε φαβορί, άρα δεν έχουμε έξτρα πίεση. Οι δύο ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο, οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Υπάρχουν καλές και κακές περίοδοι και για τις δύο ομάδες μέσα στη σεζόν. Το άγχος μπορεί να υπάρχει γιατί η ΑΕΚ είναι πιο μεγάλο όνομα στο χώρο από ό,τι ο Προμηθέας. Όταν όμως οι δύο ομάδες είναι στο γήπεδο δεν υπάρχει φαβορί και οι λεπτομέρειες θα παίξουν ρόλο".

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Ένωσης, Γιόνας Ματσιούλις, δήλωσε πως "πιστεύω πως είναι μεγάλο επίτευγμα και για τις δύο ομάδες να είναι εδώ. Το άξιζαν. Θα είναι μια μεγάλη μάχη για 40 λεπτά, γιατί και οι δύο ομάδες διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Θα είναι μια σκληρή μάχη. Το κίνητρο είναι πάντα η νίκη. Κάθε παίκτης θέλει να κερδίζει για να αποδεικνύει ότι είναι έτοιμος. Εγώ εξακολουθώ να έχω αυτό το κίνητρο" και συνέχισε:

"Ξέρω ότι δεν θα έχουμε κόσμο στο γήπεδο. Πέρσι στο Διηπειρωτικό είχαμε κάποιους φιλάθλους δίπλα μας. Πάντα είναι καλύτερο να έχεις οπαδούς, γιατί σου δίνουν ώθηση σε κάποιες στιγμές. Καταλαβαίνω όμως ότι έτσι είναι η κατάσταση στην Ελλάδα και δεν μπορεί να επιτραπεί η παρουσία οπαδών των δύο ομάδων κάτω από την ίδια στέγη. Αυτό δεν είναι πρόβλημα της διοργανώτριας αρχής, αλλά οφείλεται στους οπαδούς. Ελπίζω κάποια στιγμή να ωριμάσουν οι συνθήκες και έρθει κάποια στιγμή η ώρα που θα γίνει αυτό".

Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, ο οποίος δήλωσε: "Ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας. Εκ μέρους της Περιφέρειας και του περιφερειάρχη μας, Σταύρου Αρναουτάκη, καλωσορίζουμε τις αποστολές των δύο ομάδων και ευχόμαστε να έχουν μια καλή διαμονή. Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την ΕΟΚ, τον πρόεδρο κ. Βασιλακόπουλο, αλλά και τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ, κ. Μαρκάκη, γιατί μας εμπιστεύτηκαν ξανά και μας ανέθεσαν ένα ακόμη μεγάλο αθλητικό γεγονός. Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά ότι η Κρήτη μας αποτελεί έναν εξαιρετικό αθλητικό προορισμό. Το γεγονός ότι ο τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί με θεατές παιδιά από σχολεία, παρά τις ενστάσεις που υπάρχουν, θα δώσει σε μαθητές τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αθλητές που δεν είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά. Έτσι θα αγαπήσουν και θα αγκαλιάσουν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Ευχόμαστε να γίνει ένας όμορφος αγώνας και να κερδίσει ο καλύτερος ή ο πιο τυχερός", με τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου, Κωνσταντίνο Βαρδαβά, να κλείνει, λέγοντας:

"Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου και του δημάρχου κ. Λαμπρινού, σας καλωσορίζουμε σε ένα δημοτικό γήπεδο, για το οποίο υπερηφανευόμαστε. Ευχόμαστε πως θα είναι ένας ανταγωνιστικός τελικός, ανάμεσα σε μια μεγάλη ομάδα από την Αθήνα και μια ανερχόμενη δύναμη από την περιφέρεια, όπως ο Προμηθέας. Δεν θέλουμε να συνδεθεί το Ηράκλειο με τελικούς που παρακολουθούν μόνο μικρά παιδιά. Είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια της ΕΟΚ, αλλά είναι κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Θα θέλαμε η πρόσβαση να είναι ελεύθερη σε οικογένειες και παιδιά. Θέλω να πιστεύω πως θα ωριμάσουν οι συνθήκες και είναι δουλειά όλων αυτό, ώστε να μην έχουμε φαινόμενα βίας και να προστατέψουμε το παιχνίδι. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να το απολαύσουν όλοι και να σας ξαναδούμε για ένα ακόμη μεγάλο γεγονός του μπάσκετ".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ