ΜΠΑΣΚΕΤ

Περιστέρι - Ήφαιστος 91-81: Ματσάρα και νίκη για τους "Πρίγκιπες"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Περιστέρι απέκτησε τον Εντ Ντάνιελ με δίμηνο συμβόλαιο κι ο Αμερικανός ψηλός το κουβάλησε στις πλάτες του για τη νίκη-πρόκριση επί του Ηφαίστου Λήμνου σε ένα φανταστικό παιχνίδι (VIDEO).

Μια πολύ όμορφη μονομαχία παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (3/10) στο κλειστό της Τζον Κένεντι. Περιστέρι και Ήφαιστος πάλεψαν με τρομερό πείσμα, στο τέλος όμως χαμογέλασαν οι γηπεδούχοι του Αργύρη Πεδουλάκη που πάτησαν το γκάζι στο τέταρτο δεκάλεπτο, πήραν τη νίκη (91-81) και την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου, από την άλλη, έμεινε με την πίκρα της φοβερής προσπάθειας, που όμως στο τέλος δεν έδωσε και την ευκαιρία να βρεθεί η Λήμνος στις 8 κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.

Ράιαν Χάροου και Εντ Ντάνιελ ήταν οι κορυφαίοι του Περιστερίου, με τον δεύτερο να βρίσκεται στην ομάδα με δίμηνο συμβόλαιο, αλλά να δείχνει ότι μπορεί να μείνει στο ρόστερ για περισσότερο καιρό. Το double-double του Αμερικανό ψηλού ήταν εντυπωσιακό, την ώρα που ο Ήφαιστος έδειχνε ποιότητα, όχι όμως και καθαρό μυαλό στο φινάλε. Πλέον, η ομάδα του coach Πεδουλάκη κοιτάζει τον προημιτελικό με την Κύμη (στην Χαλκίδα), για να φτάσει ένα βήμα πριν τον τελικό.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μπορεί το Περιστέρι να μπήκε δυναμικά στο πρώτο μέρος και να προηγήθηκε με 12-7 στο έκτο λεπτό, όμως οι παίκτες του Ηφαίστου έκαναν τρομερή δουλειά στο κομμάτι των ριμπάουντ για να μείνουν κοντά και να κλείσει η περίοδος στο 17-16. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ εύστοχοι, ο Εντ Ντάνιελ έκανε τη διαφορά στο πρώτο μέρος (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και το 38-35 του 20' άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια.

Πεδουλάκης και Μανωλόπουλος ήξεραν ότι η μεταξύ τους μονομαχία θα εξελιχθεί σε... θρίλερ, οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν πολύ προσεκτικοί και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν σημαντικές διαφορές, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν τον έλεγχο και μαζί και το προβάδισμα , o ρυθμός της τρίτης περιόδου ήταν καλύτερος και το 62-64 του 30' ακόμη πιο ενδιαφέρον για την τελική ευθεία του αγώνα.

Μπεντίλ και Χάροου βγήκαν μπροστά στα δύσκολα, έκαναν το 79-71 που έμοιαζε τεράστιο γι' αυτή την αναμέτρηση και ήταν όντως πολύ ευρύ για τον Ήφαιστο. Οι γηπεδούχοι κράτησαν τους αντιπάλους τους σε απόσταση ασφαλείας και έφτασαν στην πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν την Κύμη στο κλειστό της Χαλκίδας.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρακατσούνης, Διαμαντής, Ανδρικόπουλος

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-16, 38-35, 62-64, 91-81

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Μουράτος 7, Αγραβάνης 7 (1), Ντάνιελ 20 (9/14 δίποντα, 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο), Βασιλόπουλος 6 (3/8 σουτ, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα), Κλαρκ 10 (1), Σίρκο 2, Γκρέι 10 (2), Μπεντίλ 10, Χάροου 19 (7/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 5 ασίστ)

ΗΦΑΙΣΤΟΣ (Μανωλόπουλος): Γκότσερ 12 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα), Μανωλόπουλος 6 (1), Μπρέιζελτον 12 (2 τρίποντα, 6 ασίστ), Εβανς 13 (6/8 δίποντα), Σμιθ 9 (3), Σταμάτης 3 (1), Χαριτόπουλος 2, Μούρτος 1, Γόντικας 11 (5/6 δίποντα), Φρεϊμάνις 7, Γουίγκινς 5 (9 ριμπάουντ)

* Το Περιστέρι θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά εκτός έδρας το την Κύμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ