ΜΠΑΣΚΕΤ

Το Παγκράτι "επιστρέφει"

Το Παγκράτι "επιστρέφει"

Το Sport24.gr παρουσιάζει το Παγκράτι, την ομάδα-έκπληξη του Κυπέλλου Ελλάδας, η οποία θα υποδεχτεί απόψε τον Παναθηναϊκό (3/10, 19:00) για τη δεύτερη φάση του θεσμού.

Το Παγκράτι δεν έχει μεγαλεπήβολους στόχους. Δεν παίρνει μέρος στο Κύπελλο Ελλάδας με σκοπό να το κατακτήσει. Μία καλή πορεία στο νότιο όμιλο της Β' Εθνικής (καλύτερη από την περσινή) είναι ο στόχος που έχουν θέσει για τη νέα σεζόν η διοίκηση, ο προπονητής Δημήτρης Λιόγας και οι παίκτες του. Από τη στιγμή βέβαια που το Παγκράτι έφτασε μέχρι το σημείο να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό (3/10, 19:00) για την δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, είναι αποφασισμένο να μπει στον χορό. Και θα χορέψει.

Η παρουσία του Παγκρατίου στους "16" του Κυπέλλου δεν συνιστά την καλύτερη πορεία του συλλόγου, καθώς έχει φτάσει τρεις φορές στο παρελθόν μέχρι τους "4" του θεσμού (1987, 1988 και 1993). Εντούτοις ποτέ στην ιστορία του το Παγκράτι δεν είχε αποκλείσει πέντε ομάδες την ίδια σεζόν στο Κύπελλο Ελλάδας. Αυτό που έχει ήδη κάνει φέτος, δηλαδή, ρίχνοντας νοκ άουτ τρεις ομάδες της Β’ Εθνικής (Κρόνο Αγίου Δημητρίου, Φαίακα Κέρκυρας, Ανατόλια) και δύο της Α2 (Αμύντα, Ψυχικό), πριν βρει απέναντί του τον Παναθηναϊκό ύστερα από 23,5 ολόκληρα χρόνια .

Μόνο τυχαία δεν πραγματοποιεί αυτή την πορεία στο Κύπελλο το... Γκρατιπά, όπως αρέσκονται να τραγουδούν οι πιστοί φίλοι της ομάδας. Ο Λιόγας έχει φτιάξει μία ομάδα που συνδυάζει νιάτα και εμπειρία και είναι γεμάτη από παίκτες που σουτάρουν καλά. Τόσο καλά, που έχουν βάλει 52 τρίποντα σε πέντε αγώνες (10,4 μ.ό.) μέχρι τώρα! Τι έκανε όμως το Παγκράτι το καλοκαίρι; Κατ’ αρχάς, κράτησε τέσσερις παίκτες από την ομάδα που τερμάτισε 10η πέρυσι στο νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής (τους Λυτόπουλο, Τζάτζα, Κούτρα και τον 3ο σκόρερ του, τον Μπένο), εξασφαλίζοντας την παραμονή την τελευταία αγωνιστική. Φέτος βέβαια ο πήχης ανεβαίνει ψηλότερα.

Το Παγκράτι "επιστρέφει"

Ο Μάριος Δερμιτζάκης επέστρεψε στο Μετς (όπως και ο Δήμος Φωτίου) για να αναλάβει ηγετικό ρόλο μαζί με τον Γιάννη Ροδοστόγλου, ο οποίος θα τεθεί απόψε αντιμέτωπος με την ομάδα στην οποία έκανε τα πρώτα του βήματα ως επαγγελματίας, τον Παναθηναϊκό. Στα 35 του χρόνια, πάντως, ο Ροδοστόγλου δεν είναι πια παιδαρέλι όπως το 2000, αλλά ένας εγνωσμένος σκόρερ στα πρωταθλήματα των μικρών εθνικών κατηγοριών. Και απόψε θα έχει ένα επιπλέον κίνητρο να το αποδείξει.

Σημαντική προσθήκη για το φετινό Παγκράτι αποτελεί ο Γιάννης Τζιβελέκας, γιος του παλιού προέδρου της Δάφνης, ο οποίος κουμαντάρει την ομάδα. Πίσω του, στη θέση "1", υπάρχει ακόμα ο Ανδρέας Κατωπόδης, ενώ στην περιφέρεια αγωνίζεται και ο Αλέξανδρος Μαγιντόμπε. Τέλος, την 12άδα συμπληρώνουν ο κοντύτερος και ο ψηλότερος παίκτης της ομάδας, ο Μιχάλης Αρμάος και ο Μάριος Δόξας αντίστοιχα, οι οποίοι αποκτήθηκαν το καλοκαίρι.

Αυτό λοιπόν είναι το Παγκράτι. Η ομάδα-έκπληξη του Κυπέλλου που θα φιλοξενήσει απόψε τον Παναθηναϊκό, σε ένα ζευγάρι με έντονο άρωμα90s.Ένα ζευγάρι που δημιουργεί όμορφες θύμησες από την "χρυσή" εποχή του ελληνικού μπάσκετ και δη της Α1.

Αυτό είναι το Παγκράτι της σεζόν 2018-19:

Το Παγκράτι "επιστρέφει"

Προπονητής: Δημήτρης Λιόγας

Βοηθός: Παναγιώτης Σαλίχος

Τιμ μάνατζερ: Νίκος Μπάστας

Πρόεδρος: Ηλίας Δουλαβέρης

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ