ΠΣΑΚΚ

Γλυνιαδάκης στο Sport24.gr: "Οι αθλητές θα έχουν φωνή με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο"

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΖΗΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ" ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΖΗΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ" ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ και παλαίμαχος σέντερ, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, γράφει στο Sport24.gr για τις ευεργετικές συνέπειες του νέου αθλητικού νομοσχεδίου και για τη φωνή που θα αποκτήσουν οι αθλητές. "Να υπάρχει διαφάνεια, να μπει τέλος στα σωματεία-σφραγίδες" λέει χαρακτηριστικά.

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 συζητήθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, η ψήφιση του οποίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17/9. Σήμερα (14/9) θα διεξαχθεί η ακρόαση φορέων και η κατ' άρθρον συζήτησή του και την Τετάρτη (16/9) θα γίνει η δεύτερη ανάγνωση αυτού του νομοσχεδίου που βάζει τέλος στις ισόβιες διοικήσεις και ενεργοποιεί αθλητές, εν ενεργεία και μη, ολυμπιονίκες, παραολυμπονίκες, πρωταθλητές που επιθυμούν να ασχοληθούν με την βελτίωση του αθλητισμού στην Ελλάδα. Μια βελτίωση που έρχεται για την επόμενη μέρα και όχι από μια εμμονή της κυβέρνησης, όπως είπε στο Sport24.gr ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Με αυτή την αθλητική μεταρρύθμιση, για την οποία επίσης μίλησαν στο Sport24.gr αθλητές-θρύλοι της Ελλάδας, θεσπίζονται όρια στις ηλικίες και τις θητείες των διοικήσεων των ομοσπονδιών, επιτυγχάνεται διαφάνεια, συσπείρωση της αθλητικής οικογένειας, ανανέωση στο αθλητικό οικοσύστημα, ενώ ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα υποστηριχθεί όσο ποτέ, το ίδιο και ο αθλητισμός για τα άτομα με αναπηρίες. Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Καλαθοσφαίρισης (ΠΣΑΚ), Ανδρέας Γλυνιαδάκης, γράφει στο Sport24.gr για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο για το οποίο μίλησε αναλυτικά την περασμένη Παρασκευή ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Το σχόλιο του Ανδρέα Γλυνιαδάκη στο Sport24.gr:

" Ως πρώην αθλητής, με 30 σχεδόν χρόνια μεσα στα γήπεδα -ερασιτεχνικά και επαγγελματικα- μπορώ να πω ότι το νέο αθλητικό νομοσχέδιο φέρνει ελπίδα και καινοτομίες σε όλο το οικοδόμημα, οπως το να έχουν οι αθλητές το δικαίωμα να βρίσκονται στα Δ.Σ των ομοσπονδίων, ακόμη και χωρίς δικαίωμα ψήφου. Κατι πολύ σημαντικό για εμάς, ώστε να βλέπουμε τι γίνεται σε κάθε ομοσπονδία, να υπάρχει διαφάνεια, να ακούγεται ο παίκτης σε αντίθεση με όσα γίνονταν στο παρελθόν.

Πρέπει να μπει ένα τέλος με το μητρώο της ΓΓΑ στα σωματεία-σφραγίδες που δημιουργούνταν μόνο για την ψήφο. Είμαι, επίσης, σύμφωνος με τα φορολογικά κίνητρα, με το δικαίωμα των αθλητών να προπονούν ταυτόχρονα, με τη στήριξη στους παραολυμπιονικες μας και στον ερασιτεχνικό αθλητισμο, όπως και την απλούστευση των διαδικασιών για τα γήπεδα-μπαλόνια. Όλα αυτά θα βοηθήσουν το μπάσκετ, αλλά και τα υπόλοιπα σπορ, όλο τον αθλητισμο.

Οι αθλητες θα μπορέσουν να αποκτήσουν λόγο και να ακούγονται, αλλά και να αποτελούν πρότυπα όπως κάνουμε με το "ΖΗΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ" του Υφυπουργείο Αθλητισμου που Ολυμπιονίκες και πρωταθλητες μπαίνουν σε σωματεία και σχολεία δια ζώσης, αλλά και με τηλεδιασκέψεις λόγο Covid 19.

Είναι η πρώτη φορά που ο ΠΣΑΚ ρωτήθηκε και βλέπουμε τα αιτήματα μας να ικανοποιούνται από τον υφυπουργό αθλητισμού, κ. Αυγενάκη. Πρώτη φορά μπήκε ο σύνδεσμος των αθλητών καλαθοσφαίρισης στο γραφείο υφυπουργού αθλητισμού τόσες φορές μέσα σε έναν χρόνο.

Όσο για τις εκλογές στον ΠΣΑΚ, θα γίνουν τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου. Εχω τρέξει και αφιερώσει αμέτρητες ώρες για να συναντηθώ με ανθρώπους, αρχές, παράγοντες, εταιρίες και για πράγματα υπέρ του ΠΣΑΚ και φυσικά και για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού, κ. Μαυρωτά και με τον υφυπουργό αθλητισμού, κ. Αυγενάκη, συζητάμε όλα τα θέματα που μπορούν να βελτιώσουν το μπάσκετ στη χώρα μας. Θέλουμε να λύσουμε και θέματα που αφορούν τον σύνδεσμό μας, τον ΠΣΑΚ, ο οποίος πρέπει να διοικείται από έναν συνδυασμό εμπειρίας από αθλητες που σταμάτησαν, από εν ενέργεια αλλά και από αθλητές μικρότερων κατηγοριών.

Πρέπει να ακούγονται όλες οι φωνές. Καλοδεχούμενη η κριτική, έχουμε δεχθεί την περισσότερη από αθλητές που δεν έχουν ενδιαφερθεί ποτέ για τον σύνδεσμο. Κρατάμε την καλοπροαίρετη κριτική και καλούμε τους αθλητες να συμμετεχουν με κάθε τρόπο".

Διαβάστε εδώ: Το Sport24.gr παρουσιάζει τις 10 ομοσπονδίες με τα 198 χρόνια θητείας που "πετάει έξω" το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

TAGS ΠΣΑΚΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ