ΠΣΑΚΚ

Συνάντηση Αυγενάκη με το προεδρείο του ΠΣΑΚ

Συνάντηση Αυγενάκη με το προεδρείο του ΠΣΑΚ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης συναντήθηκε με το προεδρείο του ΠΣΑΚ, το οποίο εκπροσώπησαν οι Γλυνιαδάκης, Ξανθόπουλος, Αλεξανδρίδης και Ζαφειρόπουλος.

Πολυάσχολο είναι το φετινό καλοκαίρι για τον Λευτέρη Αυγενάκη. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού είχε σήμερα (31/7) συνάντηση με το προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών , το οποίο εκπροσώπησαν οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης (πρόεδρος), Βασίλης Ξανθόπουλος (γενικός γραμματέας), Κώστας Αλεξανδρίδης (γενικός διευθυντής) και Γιάννης Ζαφειρόπουλος (νομικός σύμβουλος).

Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν για περίπου μία ώρα και μίλησαν το ελληνικό μπάσκετ, καταθέτοντας προτάσεις και προβληματισμούς. Στο πλαίσιο της κουβέντας υπογραμμίστηκε η κρισιμότητα των στιγμών για το πρωτάθλημα της Basket League, καθώς από την εξεύρεση χορηγών και την τηλεοπτική στέγη εξαρτάται η καταβολή των αμοιβώνστους μπασκετμπολίστες.

Τονίστηκε ακόμα το πρόβλημα της έλλειψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Α2, θίχτηκαν ζητήματα αλλαγών στον αθλητικό νόμο και στο φορολογικό πλαίσιο, ζητήθηκε η βοήθεια ώστε να συνεχιστούν τα τουρνουά 3on3 σ' όλη τη χώρα και παρουσιάστηκε η πρόθεση για ενιαίες -κοινωφελείς- δράσεις με τους αντίστοιχους συνδέσμους των άλλων ομαδικών αθλημάτων (ποδόσφαιρο, βόλεϊ, χάντμπολ).

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού είπε στο προεδρείο του ΠΣΑΚ ότι χρειάζεται εξωστρέφεια και πολλή δουλειά ώστε το μπάσκετ να επιστρέψει στο επίπεδο ενδιαφέροντος που του αρμόζει και να επιχειρήσει να απεμπλακεί από την μεγάλη οικονομική σχέση εξάρτησης από τα κρατικά χρήματα μέσω της ΕΡΤ.

Ο κ. Αυγενάκης ενθουσιάστηκε με τις προτάσεις του ΠΣΑΚ για κοινωνικές δράσεις, που θα μπορούσαν να δώσουν χρήσιμα μηνύματα στη νέα γενιά (οδηγική συμπεριφορά, κάπνισμα, αλκοόλ, μπούλινγκ, στοιχηματισμός) και σημείωσε ότι το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης στην Α2 πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως, με τη σύμπραξη και του ιδιωτικού τομέα μέσω χορηγιών.

Με την ολοκλήρωση, μάλιστα, του κύκλου επαφών του Υφυπουργού και με τους υπόλοιπους Συνδέσμους αθλητών, θα σχεδιαστούν τα πρώτα βήματα περαιτέρω συνεργασίας, βασισμένης στους παραπάνω άξονες δράσεων.

TAGS ΠΣΑΚΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ