ΜΠΑΣΚΕΤ

Διακεκριμένοι επιστήμονες στις εκπαιδευτικές συνεδριάσεις του ΣΕΔΚΑ

Διακεκριμένοι επιστήμονες στις εκπαιδευτικές συνεδριάσεις του ΣΕΔΚΑ

Ο γυμναστής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κώστας Χατζηχρήστος, και ο Δρ. Νίκος Γεωργιάδης θα δώσουν το "παρών" στις εκπαιδευτικές συνεδριάσεις των μελών του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Αττικής.

Την Πέμπτη (27/05) και την Παρασκευή (28/05) θα συνεχιστούν οι διαδικτυακές επιμορφωτικές συνεδριάσεις του ΣΕΔΚΑ όπου θα φιλοξενηθούν ο γυμναστής της ΤΣΣΚΑ, Κώστας Χατζηχρήστος και ο καθηγητής Νίκος Γεωργιάδης.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Αττικής με τα βιογραφικά των δύο ομιλητών αναφέρει τα εξής: Οι διαδικτυακές, επιμορφωτικές συνεδριάσεις του ΣΕΔΚΑ συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα με δύο διακεκριμένους επιστήμονες.

Ο Δρ. Γεωργιάδης Νίκος ξεκίνησε την αθλητική και ακαδημαϊκή του πορεία στη Θεσσαλονίκη ως μέλος των Εθνικών Ομάδων παίδων και εφήβων στην καλαθοσφαίριση και αργότερα ως μέλος της ομάδας του πρωταθλητή "Α.Σ. Άρης" Θεσσαλονίκης. Μετά την απόκτηση του πτυχίου του από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. συνέχισε τις σπουδές του στις ΗΠΑ και απόκτησε τον τίτλο Master of Science στην Ψυχολογία της Κινητικής Συμπεριφοράς από το Πανεπιστήμιο Ιλινόις στο Σικάγο. Από το ίδιο Πανεπιστήμιο θα αποκτήσει στη συνέχεια τον διδακτορικό του τίτλο (Ph.D.) στην Παιδαγωγική του Αθλητισμού και την Αθλητική Ψυχολογία. Έχει οργανώσει και εισηγηθεί σε πολλά σεμινάρια που απευθύνονται σε προπονητές, παράγοντες, φοιτητές, γονείς νεαρών αθλητών και διαιτητές. Έχει επίσης συνεργαστεί ατομικά ή ομαδικά με μεγάλο αριθμό αθλητών όλων των επιπέδων.

Ο Χατζηχρήστος Κωνσταντίνος είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής από Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος στην Εργοφυσιολογία και Αθλητική Διατροφή από το University of Texas at Austin. Είναι υπεύθυνος δύναμης και φυσικής κατάστασης στην ομάδα μπάσκετ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μια θέση που κατέχει τα τελευταία έξι χρόνια. Με την "ομάδα του στρατού" έχει στεφθεί δυο φορές πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ έχει κατακτήσει και πέντε πρωταθλήματα Ρωσίας (VTB League).

Στην σχεδόν εικοσαετή καριέρα του, έχει διατελέσει σε παρόμοιες θέσεις σε ομάδες της Ελλάδας (Πανιώνιος & Ολυμπιακός) και στις ΗΠΑ (University of Georgia), ενώ έχει συνεργαστεί σε προσωπικό επίπεδο με κορυφαίους παίκτες, όπως ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.Είναι συνιδιοκτήτης του πρότυπου προπονητικού κέντρου και κέντρου αποκατάστασης Performance22Lab (ΟΑΚΑ, Αθήνα), το οποίο επισκέπτονται αθλητές όλων των επιπέδων και ηλικιών από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ