ΕΟΚ

Μωραΐτης: "Καλύτερα οι πράξεις"

Μωραΐτης: "Καλύτερα οι πράξεις"

Μετά την Εθνική Εφήβων η σκυτάλη περνάει στην Εθνική Παίδων που αύριο (6/8) ρίχνεται στη μάχη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U16 της Λιθουανίας και ο αρχηγός, Δημήτρης Μωραΐτης μίλησε για τη διοργάνωση που είναι προ των πυλών

Η Εθνική Εφήβων έκλεισε τον φετινό της κύκλο, όμως η Εθνική Παίδων ετοιμάζεται αύριο (6/8) να κάνει το πρώτο βήμα στο δικό της χορό.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 αρχίζει σε μια άκρως μπασκετική χώρα, στη Λιθουανία και οι "μικροί" θέλουν να αφήσουν το δικό τους σημάδι. Όχι ότι θα είναι και η ευκολότερη αποστολή, αφού τα δύσκολα υπάρχουν εκεί από τους αγώνες του ομίλου ακόμη. Ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Μωραΐτης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ (basket.gr) δεν έδειξε να πτοείται και περιμένει τα καλύτερα.

" Πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, να γυρίσουμε χαρούμενοι, γιατί φυσικά και μπορούμε να γυρίσουμε χαρούμενοι".

Ακούγεται αποφασισμένος, σε συζητήσεις που έχουν γίνει και τις προηγούμενες μέρες, βγάζει μια αυτοπεποίθηση και σπεύδει να προσθέσει: " Το πιστεύω... Και κρατάω τις υποσχέσεις μου. Από την άλλη πιστεύω ότι είναι καλύτερα να μιλάς με πράξεις. Τα λόγια είναι αέρας".

Τη δυσκολία που υπάρχει στη διοργάνωση τη γνωρίζει καλά. Μια δυσκολία η οποία γίνεται μεγαλύτερη με την απουσία του τραυματία Βίρλα, στις θέσεις των ψηλών: " Υπάρχει ανταγωνισμός μεγάλος. Είναι όλες πολύ καλές ομάδες αλλά πιστεύω θα τα πάμε πολύ καλά, παρά τον τραυματισμό του Βίρλα. θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αναπληρώσουμε το κενό του με όποιον τρόπο μπορούμε. Σίγουρα είναι απώλεια για την ομάδα μας".

Ο Μωραΐτης πέρασε τις προηγούμενες μέρες, όπως και οι συμπαίκτες του στο παρκέ. Και τα βράδια μετά το φαγητό στο ξενοδοχείο το πρόγραμμα είχει Βόλο και Εθνική Εφήβων: " Βλέπαμε τους αγώνες κάθε μέρα όλοι μαζί. Χαρήκαμε πάρα πολύ με τη επιτυχία της ομάδας και ευχόμαστε να φτάσουμε κι εμείς ψηλά. Αποτελούν για εμάς έμπνευση και κίνητρο και μας δίνουν κουράγιο και αυτοπεποίθηση να φτάσουμε όσο πιο μακρινά γίνεται".

Μην περιμένετε να ακούσετε για ζήλεια. " Δεν ζήλεψα καθόλου, υπήρχε μόνο χαρά για τα παιδιά", τονίζει, σπεύδει όμως να προσθέσει ότι θα ήθελε να πάρει τη θέση ενός παίκτη, για μία φάση: " Θα ήθελα στον αγώνα με την Κροατία να είμαι στη θέση του Δίπλαρου, να δώσω την πάσα στον Παπαγιάννη!"

Αν και παίζει σε διαφορετική θέση από αυτόν, ο Μωραΐτης δηλώνει ότι ο παίκτης που πρόσεχε περισσότερο ήταν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: " Μου αρέσει ο τρόπος που παίζει. Ήταν ο παίκτης που δημιουργούσε περισσότερο, έδινε πολλές ασίστ σε κάθε αγώνα και ήταν όντως τελικά ο πολυτιμότερος της διοργάνωσης".

Ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να σκοράρουν, να δημιουργήσουν, να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Από την πρώτη κιόλας μέρα. Ισραήλ, Ισπανία και Λιθουανία τους περιμένουν στον πρώτο όμιλο. Το Ισραήλ στην πρεμιέρα: " Ίσως είναι και η πιο εύκολη ομάδα. Πιστεύω ότι η Ισπανία είναι καλή και η Λιθουανία θα είναι ίσως ο δυσκολότερος αντίπαλος, αν συνυπολογίζει κάποιος και το ότι θα παίζει στο σπίτι της. Πιστεύω ότι μπορούμε... Ελπίζουμε... Άλλωστε, χωρίς ελπίδα πού πάμε;"

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ