ΕΟΚ

Ο Πρέσβης της Λιθουανίας τίμησε την ΕΟΚ για τη διαχρονική φιλία με την Ελλάδα

Ο Πρέσβης της Λιθουανίας τίμησε την ΕΟΚ για τη διαχρονική φιλία με την Ελλάδα

Ο Πρέσβης της Λιθουανίας στην Ελλάδα, Ρολάντας Κατσίνσκας, τίμησε την ΕΟΚ για τη διαχρονική φιλία με τη χώρα μας, με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα ετών από τη λιθουανική ανεξαρτησία.

Μία ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουνίου στα γραφεία της ΕΟΚ, παρουσία του Λιθουανού Πρέσβη στη χώρα μας, Ρολάντας Κατσίνσκας. Δεδομένου του εορτασμού για τα τριάντα χρόνια ανεξαρτησίας του λιθουανικού κράτους, επιβεβαιώθηκαν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, με το μπάσκετ να έχει παίξει τον ρόλο του σε αυτό.

Στη μικρή τελετή που έγινε στα γραφεία της Ομοσπονδίας για να απονεμηθεί στον Γενικό Γραμματέα της, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, η τιμητική πλακέτα και ένα δίπλωμα ευχαριστιών, ο Ρολάντας Κατσίνσκας ανέφερε πως "θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την συμπαράσταση και την φιλία σας όλα αυτά τα χρόνια. Το μπάσκετ έχτισε πολύ ισχυρές γέφυρες φιλίας μεταξύ των δύο λαών, πάντα νιώθαμε άνετα στην χώρα σας και εισπράτταμε την αγάπη σας, από εδώ υπήρξαν οι πρώτες προσκλήσεις για συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας σε διεθνή τουρνουά. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η σχέση μεταξύ των δύο λαών θα συνεχιστεί και το μπάσκετ θα παίζει πάντα τον δικό του ρόλο".

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης ανταπέδωσε τις ευχαριστίες και αφού έδειξε το αυθεντικό τρόπαιο και την αναμνηστική φωτογραφία από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου της Εθνική Νέων Ανδρών το 2002 στο Βίλνιους είπε πως ε"ίναι γεγονός ότι πάντα υπήρχαν φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα θερμές σε επίπεδο ομοσπονδιών μπάσκετ και του προέδρου μας κ. Βασιλακόπουλου με τους ομολόγους του, αλλά και οι αναμνήσεις μας από τις επισκέψεις μας στην χώρας σας είναι όμορφες, με αποκορύφωμα αυτή την μεγάλη διάκριση".

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ