ΕΟΚ

Τόνι Κούκοτς: Συντάσσεται με τον Παναγιώτη Φασούλα

Τόνι Κούκοτς: Συντάσσεται με τον Παναγιώτη Φασούλα

Ο Τόνι Κούκοτς τοποθετήθηκε μέσω του Sport24.gr για το θέμα της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Φασούλα για την προεδρία της ΕΟΚ, στις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας.

Μία από τις μεγαλύτερες μορφές του ευρωπαϊκού μπάσκετ κι εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων στην ιστορία του ΝΒΑ, ο Τόνι Κούκοτς, τοποθετήθηκε σχετικά με το "κύμα" των πρώην παικτών που ασχολούνται ενεργά με τα κοινά του μπάσκετ στη "Γηραιά Ήπειρο".

Συγκεκριμένα, η αναφορά του είχε να κάνει με την πρόθεση του Παναγιώτη Φασούλα να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΟΚ στις επερχόμενες εκλογές.

Κατά τον Τόνι Κούκοτς η εμπλοκή -στα κοινά του μπάσκετ- ανθρώπων που έχουν διακριθεί σε όλα τα επίπεδα, όπως ο Παναγιώτης Φασούλας είναι αναγκαία: "Νομίζω ότι η ανάμειξη του Παναγιώτη Φασούλα με τα κοινά του μπάσκετ θα είναι κάτι καλό για το ελληνικό μπάσκετ, γιατί πρόκειται για κάποιον που έχει άποψη και καταλαβαίνει το κομμάτι των παικτών, δεδομένου ότι υπήρξε ενεργός στο παρκέ. Γενικότερα οι πρώην παίκτες έχουν κατανόηση της νέας εποχής και των νεαρών αθλητών.

Για να φτιάξεις μια καλή εθνική ομάδα, πρέπει να στηρίξεις την παραγωγική διαδικασία σε βάθος χρόνου. Πολύς κόσμος εστιάζει στις ανδρικές και γυναικείες εθνικές ομάδες, όλοι θέλουν να είναι προπονητές μόνο των καλών ομάδων, λίγοι είναι αυτοί που εστιάζουν στη σημασία της προσοχής και της αξιοποίησης των νεαρών ταλέντων.

Έτσι φτιάχνονται οι βάσεις για το μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς το παρόν και το μέλλον σου, όχι μόνο από έναν παίκτη. Είναι σημαντικό λοιπόν γιατί κι οι ίδιοι έχουν περάσει από την ίδια διαδικασία και είναι κοντά στις ανάγκες της εποχής. Δεν λέω ότι είναι εύκολο αυτό ή το να "χτίσεις" ένα καλό αναπτυξιακό πρόγραμμα, για την ακρίβεια είναι πιο δύσκολο απ' ότι στο παρελθόν".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ