Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τοποθετήθηκε μέσω γραπτής δήλωσης για το Νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς δημόσια διαβούλευση από τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, τοποθετήθηκε μέσω γραπτής δήλωσης με αφορμή την κατάθεση του Αθλητικού Νομοσχεδίου προς δημόσια διαβούλευση, τονίζοντας πως το περιεχόμενό του καταστρατηγεί ρητές συνταγματικές διατάξεις, την ώρα που κάνει λόγο πως οι ρυθμίσεις του "εν έχουν προηγούμενο ούτε στις πλέον αυταρχικές εξουσίες".

ADVERTISING

Αναλυτικά:

"Εύλογη είναι η απορία μου για την πρωτοφανή επίδειξη οίησης της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού να καταθέσει ένα δήθεν Σχέδιο Νόμου για τον Αθλητισμό, με το οποίο όμως καταστρατηγούνται ρητές συνταγματικές διατάξεις, καταστατικές διατάξεις και αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών αλλά και έχουν τύχει της γενικής αποδοκιμασίας του αθλητικού κινήματος.

Οι ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου δεν έχουν προηγούμενο ούτε στις πλέον αυταρχικές εξουσίες και το μόνο που επιδιώκεται είναι η ποδηγέτηση του αθλητικού κινήματος, μέσω της επιχειρούμενης κατάργησης της διεθνώς κατοχυρωμένης ανεξαρτησίας των Αθλητικών Ομοσπονδιών, του κορυφαίου θεσμικού οργάνου του αθλήματος.

ADVERTISING

Επίσης ζητώ τη σύγκλιση της ολομέλειας της ΕΟΕ για να συζητήσει τα θέματα που αφορούν το κατατεθέν Σχέδιο Νόμου, προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικές για τη χώρα μας διεθνείς επιπτώσεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κούβελος: "Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο, ωμή παραβίαση του αυτοδιοίκητου"