ΜΠΑΣΚΕΤ

FIBA προς ΕΟΚ: "Συμμορφωθείτε στους κανονισμούς, σεβαστείτε τα bans"

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÕÑÉÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÕÑÉÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Προ των ευθυνών τους βρίσκονται οι ομάδες της Basket League που έχουν bans από τη FIBA, η οποία ζήτησε με έγγραφό της προς την ΕΟΚ τη συμμόρφωση στους κανονισμούς.

Έγινε συνήθεια πολλών ομάδων τα τελευταία χρόνια να αγνοούν τα bans μεταγραφών από τη FIBA και να βρίσκουν παίκτες που αγωνίστηκαν την προηγούμενη σεζόν στην Ελλάδα για να γεμίζουν τα ρόστερ τους. Η παραμονή των letter of clearance στη χώρα οδήγησε παράγοντες στην "ανακύκλωση" αθλητών, ωστόσο η παγκόσμια ομοσπονδία που έκανε τα... στραβά μάτια αποφάσισε να πιέσει την ΕΟΚ και να τελειώσει οριστικά αυτό το φαινόμενο.

Με έγγραφό της προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης η FIBA ζήτησε συμμόρφωση στους κανονισμούς για να μην προχωρήσει στην επιβολή προστίμου που αγγίζει τις 19 χιλιάδες ευρώ. " Θεωρούμε πως δεν έχετε κάνει επιτυχημένα βήματα ως ομοσπονδία, πιστεύουμε ότι θα πάρετε τα απαραίτητα μέτρα για να αποφύγετε οποιοδήποτε πειθαρχικό μέτρο. Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά" αναφέρεται στον επίλογο του σχετικού εγγράφου.

Ομάδες που έχουν bans ενδιαφέρθηκαν φέτος το καλοκαίρι, για παράδειγμα, για τον Τζέρι Σμιθ και τον Σον Έβανς που έπαιξαν τη σεζόν 2019/20 στον Ήφαιστο Λήμνου και είναι free agents.

Πλέον η ΕΟΚ θα πρέπει να "κόβει" τέτοιες κινήσεις για να μην υποστεί κυρώσεις από τη FIBA, με το πρόβλημα να είναι πια τεράστιο και για τους συλλόγους που βλέπουν πρώην αθλητές τους να αρνούνται να διακανονίσουν τα χρέη που υπάρχουν προς τα πρόσωπά τους.

Τα bans που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δημοσιευμένα εδώ:

ΚΑΕ ΑΕΚ

1 ban

ΚΑΕ Πανιώνιος

1 ban

ΚΑΕ Άρης

8 bans

Μαρούσι

1 ban

Ολύμπια Λάρισας

1 ban

Ολυμπιάδα Πάτρας

2 bans

Απόλλωνας Πάτρας

1 ban

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ