ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Δάφνη είναι πάλι "εδώ"

Η Δάφνη είναι πάλι "εδώ"

Η Δάφνη επέστρεψε στις εθνικές κατηγορίες, με τον Κωνσταντίνο Τζιβελέκα στο "τιμόνι" και τον γιο του, Γιάννη, ηγέτη στο παρκέ. Ο ιστορικός σύλλογος είναι πάλι "εδώ" έτοιμος για την ολική επαναφορά.

Οι ανακατατάξεις που έγιναν σε όλα τα πρωταθλήματα εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου έφεραν -μεταξύ άλλων- τη Δάφνη πίσω στις εθνικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα στη Γ' Εθνική. Μετά από αρκετά χρόνια, κι ενώ μεσολάβησε η συγχώνευση με τον Αμύντα, ο ιστορικός σύλλογος επιστρέφει δριμύτερος με στόχο να συνεχίσει αυτό που έμεινε στη μέση -για διάφορους λόγους.

Με τον Κωνσταντίνο Τζιβελέκα ξανά στον προεδρικό θώκο, οι κιτρινόμαυροι είναι πάλι "εδώ" και μοιάζουν πιο... ορεξάτοι από ποτέ. Όπως κάθε τι που κάνει τον κύκλο του, έτσι κι η περίοδος κάμψης της Δάφνης έφτασε στο τέλος της. Από το καλοκαίρι του 2015, οπότε κι ο σύλλογος αναγεννήθηκε από τις στάχτες του, συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Δ' ΕΣΚΑ, τα βήματα προόδου είναι συνεχή. Με αφετηρία από το μηδέν, το κοντέρ γράφει ήδη τέσσερις ανόδους σε μια πενταετία. Οι στόχοι δεν περιορίζονται όμως σε αυτό.

Το μείζον βέβαια είναι πως ο Κωνσταντίνος Τζιβελέκας δεν είναι πλέον μόνος. Στο πλευρό του βρίσκεται κι ο -μικρότερος εκ των δύο- γιος του, Γιάννης. Όχι διοικητικά, αλλά αγωνιστικά. Ο 24χρονος γκαρντ αγωνίστηκε την τελευταία διετία στο Παγκράτι, με το οποίο είχε 17.1 πόντους στην Α2 κατηγορία, πήρε όμως την απόφαση να... κατέβει στη Γ' Εθνική για να βοηθήσει την προσπάθεια που κάνει η Δάφνη και να δώσει ακόμη πιο έντονο οικογενειακό χαρακτήρα στο κιτρινόμαυρο οικοδόμημα.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η παρουσία του Γιάννη Τζιβελέκα στην ομάδα δεν έχει λοιπόν μόνο αγωνιστικό, αλλά -κυρίως- συμβολικό χαρακτήρα. Μετά από τη Νήαρ Ηστ (Β' Εθνική), τον Ηλυσιακό (Α2), τον Παπάγου (Β' Εθνική), τον Μανδραϊκό (Β' Εθνική) και το Παγκράτι (Β' Εθνική & Α2), ήρθε η σειρά της Δάφνης για εκείνον, με το όνειρο της επιρροής στο παιχνίδι της, σε τέτοιο βαθμό που θα δώσει συνέχεια στις ανόδους και τον προβιβασμό στα υψηλότερα πατώματα των εθνικών κατηγοριών.

Στο... πλευρό του θα βρίσκεται κι ένας παίκτης που στο παρελθόν έχει γράψει τη δική του ιστορία με τη Δάφνη, ο Γιώργος Κερασοβίτης. Ενώ προπονητής θα είναι ο Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος (διαδέχθηκε τον Δημήτρη Λιόγα).

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ (ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ) ΤΕΛΟΥΣ

Ενδεχομένως, η Δάφνη να μην χρειαζόταν το restart για να ξανανιώσει δυνατή. Όσα έγιναν όμως το καλοκαίρι του 2008 με την απορρόφηση/συγχώνευση του Πανοράματος με την Καβάλα έμελλε να παίξουν καταλυτικό ρόλο προκειμένου ο Κωνσταντίνος Τζιβελέκας να αποθαρρυνθεί και να κάνει αρκετά βήματα πίσω. Το ψυχολογικό βάρος ήταν πολύ μεγαλύτερο από το όποιο οικονομικό. Το είχε εξηγήσει μάλιστα σε συνέντευξη που είχε δώσει στο Sport24.gr τον Δεκέμβριο του 2015, μόλις ξεκινούσε η νέα εποχή της Δάφνης με εκείνον ξανά στο "τιμόνι".

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε όχι μόνο για εκείνον, αλλά και για τον Γιάννη προκειμένου να φορέσει τη φανέλα της... αγαπημένης του ομάδας και να καταδείξει την οικογενειακή ισχύ εν τη ενώσει. Με στόχο η Δάφνη να επιστρέψει στα (πολύ) ψηλά και -γιατί όχι- να ολοκληρώσει αυτό που δεν μπόρεσε πριν από δώδεκα χρόνια.

Αντί επιλόγου: Οι δεσμοί της οικογένειας τόσο με την ομάδα όσο και με την πόλη είναι τόσο έντονοι, που εδώ και μερικούς μήνες ο Γιάννης Τζιβελέκας έχει εκλεγεί στον Δήμο Δάφνης, αποτελώντας τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Δάφνης Υμηττού.

Photo Credits: Φραντζέκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson & Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ