ΜΠΑΣΚΕΤ

Η παρουσίαση της Basket League είχε γαλανόλευκο χρώμα

Η παρουσίαση της Basket League είχε γαλανόλευκο χρώμα

Ο ΕΣΑΚΕ παρουσίασε την Basket League της νέας σεζόν και η εκδήλωση είχε έντονο το γαλανόλευκο χρώμα. Έτσι κι αλλιώς η Εθνική έχει φροντίσει το μπάσκετ να έχει περίοπτη θέση στην καρδιά των Ελλήνων φιλάθλων, όπως τόνισε και ο Νίκος Παππάς

Η παρουσίαση το της Basket League της νέας σεζόν πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (1/10), καθώς το τζάμπολ (5/10) του πρωταθλήματος πλησιάζει και η εκδήλωση είχε και το... άρωμα της Εθνικής Ελλάδας.

Ο ΕΣΑΚΕ βλέπετε, πέρα από τους κορυφαίους της προηγούμενης σεζόν, του πρωταθλητή Παναθηναϊκού και της κατόχου του Basketball Champions League και του Κυπέλλου Ελλάδας, ΑΕΚ, βράβευσε και την Εθνική Ανδρών για την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. Οι Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νικ Καλάθης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Νίκος Γκίκας, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Χρήστος Σαλούστρος, Ντούσαν Σάκοτα, Λευτέρης Μποχωρίδης, Αντώνης Κόνιαρης εκπροσώπησαν την επίσημη αγαπημένη και μαζί με τον γενικό γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης παρέλαβαν από τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο την τιμητική πλακέτα για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η παρουσίαση της Basket League είχε γαλανόλευκο χρώμα

"Ευχαριστώ για την τιμή που μας κάνατε. Η τιμή ανήκει στα παιδιά και στα σωματεία που βοηθούν στις προσπάθειες της Εθνικής", είπε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, ενώ ο εκ των αρχηγών της Εθνικής, Παναγιώτης Βασιλόπουλος τόνισε πως "σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την τιμή που μας κάνατε. Εύχομαι να έχουν όλα τα παιδιά μία καλή σεζόν. Χαίρομαι που βλέπω όλες τις ομάδες να έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες και να υπάρχουν δυνατά ρόστερ. Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία σε όλους".

Γαλανόλευκο χρώμα στην εκδήλωση, όμως, έδωσε και ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος δεν έκρυψε πως "όπως το 90% των Ελλήνων φιλάθλων, είμαι μπασκετόφιλος. Δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχε η τηλεοπτική μετάδοση του τελικού του 1987. Αν δεν διαμορφώνονταν γενιές και γενιές από τις εικόνες του Γκάλη να κάνει τα "σπασίματα" μέσης, την αυτοθυσία του Γιαννάκη, τις βολές του Καμπούρη, την υπερπροσπάθεια του Φασούλα και τα τρίποντα του Χριστοδούλου.... Είδα στην τηλεόραση ένα ημίγυμνο κορίτσι μπροστά από μία κριτική επιτροπή. Δεν θέλω τα παιδιά μου να έχουν τέτοια πρότυπα. Θέλουν να έχουν πρότυπα αθλητές - αγωνιστές. Θεωρώ πως οι αθλητές επιτελούν κοινωνικό έργο".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ