ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Στα πρώτα θέματα της AS η απόφαση του Ολυμπιακού

EUROLEAGUE / ÃÊÑÁÍ ÊÁÍÁÑÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÃÊÑÁÍ ÊÁÍÁÑÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην κατέβει στο σημερινό (20/05) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και η είδηση κάνει τον γύρο της Ευρώπης όπως είναι αναμενόμενο.

Πριν από μερικές ώρες, ο Ολυμπιακός ενημέρωσε την Αστυνομία πως δεν θα κατέβει στο ντέρμπι της πρώτης φάσης των playoffs με τον Παναθηναϊκό. Κατόπιν, οι "πράσινοι" ανακοίνωσαν πως έλαβαν γνώση της συγκεκριμένης απόφασης, με την εξέλιξη αυτή να επηρεάζει τα δρώμενα στο ελληνικό μπάσκετ.

Οι εξελίξεις είναι συνεχόμενες και όπως ήταν λογικό, σε όλη την Ευρώπη η συγκεκριμένη είδηση είναι στις κορυφαίες τις τελευταίες ώρες. Τα ρεπορταζ στην Ισπανία αναλύουν το σκεπτικό των "ερυθρολεύκων" και την απόφαση τους να μην συμμετέχουν στο ντέρμπι, ενώ σχετικά δημοσιεύματα υπάρχουν ακόμα σε Τουρκία και Ισραήλ.

"Ο Ολυμπιακός θα υποβιβαστεί αυτό το απόγευμα στη δεύτερη κατηγορία. Έπρεπε να παίξει στα playoffs με τον Παναθηναϊκό και τελικά θα κάνει πράξη την απειλή του. Δεν θα κατεβεί. Η ομάδα ενημέρωσε σήμερα την Αστυνομία ότι δεν θα χρειαστεί ειδική αστυνομική προστασία για να φθάσει στο ΟΑΚΑ, καθώς δεν θα κατεβεί.

Η διαμάχη ξεκίνησε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όταν ο Ολυμπιακός αποσύρθηκε. Ύστερα ανακοίνωσε ότι δεν θα έπαιζε σε κανένα ματς εγχώριων διοργανώσεων με παρόντες τους διαιτητές εκείνου του ματς και δεν θα έπαιζε κόντρα στον Παναθηναϊκό χωρίς ξένους διαιτητές. Ο Ολυμπιακός έκανε πράξη την απειλή του", αναφέρεται μεταξύ άλλων.

"ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΕΑΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ"

Μάλιστα, υπάρχει και αναφορά στο ενδεχόμενο να παίξει ο Ολυμπιακός στην Αδριατική Λίγκα την επόμενη σεζόν. "Ο υποβιβασμός στη δεύτερη κατηγορία μπορεί να μην είναι ανάχωμα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει ζητήσει επίσημα να πάει στην Αδριατική Λίγκα, διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν οι ομάδες της Πρώην Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.

Η ABA έχει προγραμματισμένη συνέλευση για τις 24 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία θα ψηφίσει για την ενσωμάτωση της ελληνικής ομάδας. Αυτό χρειάζεται τη στήριξη όλων των ομάδων".

"ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΗΝ EUROLEAGUE"

"Ο Τζόρντι Μπερτομέου συναντήθηκε στο Final 4 με δημοσιογράφους και μίλησε για την κρίση στο ελληνικό μπάσκετ. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει κανονισμός που ορίζει ότι οι ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση πρέπει να παίζουν στην πρώτη κατηγορία της χώρας τους, ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού δεν θα ήταν πρόβλημα", αναφέρεται ενώ παρατίθεται απόσπασμα από τις δηλώσεις του Τζόρντι Μπερτομέου.

Στα πρώτα θέματα της AS η απόφαση του Ολυμπιακού
Στα πρώτα θέματα της AS η απόφαση του Ολυμπιακού
Στα πρώτα θέματα της AS η απόφαση του Ολυμπιακού
TAGS ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ