ΜΠΑΣΚΕΤ

Πεδουλάκης: "Είναι σαν να έχεις μια Ferrari και ένα Fiat"

BASKET LEAGUE / ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Περιστέρι αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά των play-off της Basket League και ο Αργύρης Πεδουλάκης μιλάει για τον άθλο της ομάδας του, αλλά και τον αντίπαλό του.

Την Τετάρτη (29/5) το Περιστέρι θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά των play-off της Basket League. Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τα επικείμενα παιχνίδια και ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του έχει μία δύσκολη αποστολή απέναντι στους "πράσινους".

" Θα είναι σαν ένα… καλοκαιρινό φροντιστήριο μετά από δύσκολη χρονιά. Έχουμε να παίξουμε με έναν αντίπαλο επιπέδου Ευρωλίγκας. Θέλουμε να είμαστε ομάδα, να είμαστε αξιοσέβαστοι και να προσπαθούμε κάθε στιγμή. Δεν μπορεί τώρα το Περιστέρι με 500.000 ευρώ μπάτζετ να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό. Είναι διαφορετικά τα μεγέθη. Το Περιστέρι έδωσε μια νέα πρόταση στο ελληνικό μπάσκετ, που λέει πως οι παρέες αν δουλεύουν πολύ μπορούν κάτι να κάνουν. Το ίδιο έκανε και ο Προμηθέας, ίσως με λίγα περισσότερα χρήματα. Είναι δύο ομάδες που επενδύουν στην παραγωγική διαδικασία" ήταν τα πρώτα λόγια του 55χρονου προπονητή.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ: "Το ελληνικό μπάσκετ πάει πάρα πολύ καλά, αυτό που γίνεται αφορά τους επαγγελματίες του μπάσκετ. Είναι δύο ομάδες. Το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται στην παραγωγική διαδικασία. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν επενδύσει. Πολλά παιδιά πήγαν από το δημοτικό στο πανεπιστήμιο και χάσαμε μια γενιά. Αυτό που γίνεται τώρα θα το απολαύσουμε σε 4-5 χρόνια. Όλοι έρχονται στο γήπεδο για να απολαύσουν το μπάσκετ. Το μπάσκετ έχει μεγάλο DNA στην ελληνική κοινωνία και δεν πρέπει να αναμασάμε ότι έχει πρόβλημα".

Επιπλέον τόνισε ότι το παιχνίδι της κανονικής διάρκειας διαφέρει από εκείνα των play-off: "Είναι διαφορετικά τώρα. Όταν κερδίσαμε τους μεγάλους είχαν εστιάσει αλλού, με τις υποχρεώσεις τους στην Ευρωλίγκα. Τώρα ο Παναθηναϊκός περιμένει 20 μέρες να παίξει και είναι διψασμένος. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας, αλλά εμείς έχουμε αυτογνωσία. Ξέρουμε πού μπορούμε να φτάσουμε. Είναι σαν να έχεις μια Ferrari και ένα Fiat. Όσο καλός οδηγός και να είσαι δεν μπορείς να καλύψεις τη διαφορά".

Τέλος, μίλησε και για το ζήτημα του Ολυμπιακού και τον ορατό κίνδυνο υποβιβασμού του στην Α2: "Όλοι θέλουν να είναι ο Ολυμπιακός στην Α1, είναι ομάδα με πολύ κόσμο και σεβασμό από όλους μας. Όμως το σημαντικό δεν είναι μόνο η βιτρίνα. Πείτε μου έναν παίκτη που βγήκε τα τελευταία 20 χρόνια από Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό. Σαν να πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο που έχει καλούς σερβιτόρους, αλλά δεν έχει παραγωγή. Μπορείς να φας καλά και σε ένα κουτουκάκι. Το θέμα είναι ότι δεν βγάζουμε παίκτες. Και στην Α2 έχουμε… αναγέρωση".

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: "ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ"

Ο αρχηγός του Περιστερίου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, είπε από τη μεριά του στη συνέντευξη Τύπου των δύο ημιτελικών σειρών: " Στην αρχή του πρωταθλήματος οι φιλοδοξίες μας ήταν να γίνουμε ομάδα όσο πιο γρήγορα γινόταν και να παρουσιάσουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο, ώστε να σωθούμε νωρίς. Σήμερα βρισκόμαστε βάσει των συγκυριών, στην τετράδα με μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Χαίρομαι που βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση γιατί προσπαθήσαμε όλη τη χρονιά να είμαστε εδώ. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να απολαύσουμε τα παιχνίδια που έρχονται".

Ο διεθνής φόργουορντ συμπλήρωσε: " Έχουμε τρομερή παραγωγή ταλέντων και παίκτες που κάνουν πρωταθλητισμό. Κάπου έχουμε χάσει όμως τις γενιές και το πώς θα απορροφηθούν τα παιδιά. Για πολλά χρόνια υπήρχε παραγωγή ταλέντων και αυτά τα ταλέντα χάνονταν, αφού δεν υπήρχε εξέλιξη. Φέτος αυτό έχει αρχίσει και αλλάζει. Συμφωνώ με την άποψη του κόουτς, αφού Βλέπω ότι σιγά σιγά οι ομάδες αντιλαμβάνονται την ανάγκη να προστατευτούν τα νέα παιδιά ώστε να απορροφηθούν, να πάρουν ευκαιρίες και να βγάλουμε σωστούς ανθρώπους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ