Τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς των ομάδων της Α1 είχε η εκτελεστική επιτροπή του ΠΣΑΚ, που συνεχίζει να αντιδρά στην οριστική διακοπή της Basket League λόγω κορονοϊού και συστήνει ψυχραιμία και υπομονή.

Η αντίδραση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Καλαθοσφαιριστών στην οριστική διακοπή της Basket League 2019/20 ήταν άμεση πριν από μερικές μέρες και την Πέμπτη (26/3) η εκτελεστική του επιτροπή είχε τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς των ομάδων της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ για να συζητήσουν τις εξελίξεις και τα ζητήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από την ανακοίνωσή του, ο ΠΣΑΚ συνεχίζει να διαφωνεί με την απόφαση των μεγαλομετόχων των ομάδων της Α1 και συστήνει ψυχραιμία και υπομονή για το επόμενο διάστημα πριν παρθούν οριστικές αποφάσεις.

ADVERTISING

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

"Στη συζήτηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Μαυροειδής, ο οποίος εκπροσώπησε και την ΑΕΚ, ο γραμματέας Βασίλης Ξανθόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΣΑΚ Κώστας Αλεξανδρίδης, ο νομικός σύμβουλος Γιάννης Ζαφειρόπουλος, καθώς και οι Ίαν Βουγιούκας (ΠΑΟ), Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Περιστέρι), Λεωνίδας Κασελάκης (Προμηθέας), Λευτέρης Μποχωρίδης (Άρης), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Καλαϊτζίδης (Ηρακλής), Νώντας Παπαντωνίου (Λάρισα), Σπύρος Μούρτος (Ήφαιστος), Μιχάλης Περράκης (Λαύριο), Σταύρος Τουτζιαράκης (Κολοσσός), Δημήτρης Βεργίνης (Πανιώνιος), Ανδρέας Χριστοδούλου (Ρέθυμνο) και Μάριος Μπατής (Ιωνικός).

Οι αρχηγοί των ομάδων, αφού ενημερώθηκαν μια ακόμη φορά για τις ενέργειες του Συνδέσμου όλες αυτές τις ημέρες και φυσικά τα νομικά ζητήματα, εξέφρασαν τις προσωπικές τους απορίες και των συμπαικτών τους.

ADVERTISING

Επίσης, τους γνωστοποιήθηκε, ότι ο ΕΣΑΚΕ αγνόησε τις προτάσεις και το αίτημα μας να βρεθούμε στο ίδιο τραπέζι, προκειμένου να συζητήσουμε για το μέλλον. Μια πρόταση, την οποία έθεσαν και στην τηλεδιάσκεψη οι αρχηγοί.

Προκαλεί απορία το γεγονός, πως η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, προτείνει τη διακοπή, προεξοφλώντας το μέλλον της χώρας, όσο αφορά την πορεία του ιού.

Εντύπωση μας κάνει ακόμη, πως γίνεται να μας εμφανίζουν ότι έχουμε συμφωνήσει στην πρόταση της διακοπής, όπως και στον τρόπο καταβολής της μισθοδοσίας!

Η υγεία μας είναι πάνω απ’ όλα και αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που υπάρχουν, το μπάσκετ έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Ευχόμαστε να ομαλοποιηθεί σύντομα η κατάσταση με τον κορωναϊό (και) για την ψυχική ηρεμία όλων κι έπειτα να τα βάλουμε όλα κάτω και να συζητήσουμε με όλους τους φορείς, τι είναι το καλύτερο για το ελληνικό μπασκετ".