ΜΠΑΣΚΕΤ

Βασιλειάδης: "Τσακωμοί κακομαθημένων παραγόντων"

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΙΝΝ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΙΝΝ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έδωσε το παρών στη συνέντευξη Τύπου για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας και ρωτήθηκε για όσα συνέβησαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ, κάνοντας λόγο για τσακωμούς κακομαθημένων παραγόντων.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έδωσε το παρών στη συνέντευξη Τύπου για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας και ρωτήθηκε για όσα συνέβησαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, κάνοντας λόγο για τσακωμούς κακομαθημένων παραγόντων που πληγώνουν το μπάσκετ.

Ο ίδιος πήρε αποστάσεις από το θέμα της διαιτησίας, τονίζοντας πως δεν είναι δουλειά της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να ελέγχει τους διαιτητές για αντικρουόμενα συμφέροντα.

"Ο ρόλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Υφυπουργού Αθλητισμού είναι η διασφάλιση της τήρησης των κανόνων, η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, του αθλητή, του σωματείου, της ομοσπονδίας. Δεν μπορεί να έχει ρόλο διαιτητή ανάμεσα σε αντικρουόμενα συμφέροντα και σε τσακωμούς κακομαθημένων παραγόντων που πληγώνουν το άθλημα που έχει κάνει περήφανη τη χώρα.

Ρωτάτε τι πρωτοβουλίες παίρνει η Πολιτεία από την πλευρά της. Στη διαιτησία δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Σας θυμίζω ότι και στο ποδόσφαιρο τις όποιες αλλαγές στη διαιτησία δεν τις επέβαλε η Πολιτεία και δεν μπορούσε άλλωστε από τη στιγμή που η διαιτησία είναι ο πυρήνας του αυτοδιοίκητου, αλλά η διεθνής Συνομοσπονδία. Επομένως αν υπάρχουν προβλήματα οφείλουν να λυθούν με τον τρόπο αυτό.

Η Πολιτεία από την πλευρά της μπορεί να παρέμβει με νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως έχουμε ήδη κάνει με την κατάθεση του νομοσχεδίου. Μέσα από την απλή αναλογική στις ομοσπονδίες, τις θητείες στα εκτελεστικά μέλη των ομοσπονδιών, μέσα από το τέλος στην ψήφο δια αντιπροσώπου. Όποιος θέλει λοιπόν ας τις στηρίξει, αλλά δεν θυμάμαι να συνέβη αυτό, όταν πήραμε την πρωτοβουλία και καταθέσαμε το σχέδιο νόμου στη διαβούλευση.

Αντίθετα είχαμε αντιδράσεις και από τις ομοσπονδίες και από την ΕΟΕ. Να προσέξουν όλοι ιδιαίτερα. Να σταματήσουν να πληγώνουν άλλο το άθλημα. Δεν μπορεί ο επαγγελματικός αθλητισμός να επισκιάσει το σύνολο της αθλητικής δραστηριότητας της χώρας", ανέφερε ο υφυπουργός αθλητισμού.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ