EUROBASKET

EuroBasket U16: Ρωσία και Γαλλία στους "4"

EuroBasket U16: Ρωσία και Γαλλία στους "4"

Η Ρωσία έκανε την έκπληξη σε βάρος της Τουρκίας (73-70) και η Γαλλία πήρε το θρίλερ με την Κροατία (80-78), για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην τετράδα του EuroBasket U16.

Με την Ισπανία να έχει εξασφαλίσει από νωρίς την παρουσία στην τετράδα, η Γαλλία δικαιολόγησε τις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν γι αυτή με νίκη επί της Κροατίας (80-78) στην παράταση, και πήρε το εισιτήριο για τους "4" του EuroBasket U16.

Η "χρβάτσκα" ήταν αυτή που έστειλε το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο, εκεί όπου είχε μάλιστα την ευκαιρία της ισοφάρισης ή της νίκης στην τελευταία κατοχή. Από τη μία ο Βίκτορ Γεμπανιάμα, από την άλλη το κακό σουτ του Νίκολα Λέμπο δεν επέτρεψαν όμως στην ομάδα του Μλάντεν Εριάβετς να φτάσει στους "4" και να διεκδικήσει το back to back στο Ούντινε -πέρσι κατέκτησε το χρυσό στο Νόβι Σαντ.

Το θηρίο της γαλλικής ομάδας μοίραζε τάπες στο τέλτος της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, είπε δύο φορές "όχι" σε προσπάθεια των αντιπάλων του για λέι απ κι ήταν, εν γένει, αυτός που έκανε τη διαφορά. Στα 35'03'' που αγωνίστηκε, πρόλαβε να "γράψει" 12 πόντους (με 6/9 δίποντα), 21 ριμπάουντ και 8 τάπες (!) στην στατιστική του, με τον Αρμέλ Τραορέ (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και τον Νατάν Ντε Σόουζα (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ) να ηγούνται επιθετικά για τους "μπλε" του Μπερνάρ Φορέ.

Από την άλλη, η Κροατία στηρίχθηκε στον Τόμισλαβ (25 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και τον Ζβόνιμιρ Ίβιτσιτς (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ), αλλά είχε μόλις 34% στα δίποντα και 50% στις βολές.

Ως έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί η πρόκριση της Ρωσίας σε βάρος της Τουρκίας (73-70). Η ομάδα του Ρομάν Σεμερνίνοφ δεν πτοήθηκε από τον τίτλο του φαβορί που είχαν οι γείτονες, είδε τον Αλεκσάντρ Κολόσοφ (28 πόντοι με 7/14 σουτ και 11/16 βολές και 7 ριμπάουντ σε 28'50'') να κάνει τη διαφορά και πήρε την τεράστια νίκη που της επιτρέπει να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Η Ρωσία βασίστηκε στη συνέπεια που επέδειξε στο περιφερειακό σουτ (11/24 τρίποντα), την ίδια ώρα που η Τουρκία σημάδευε ξανά και ξανά το σίδερο (3/20).

Από την πλευρά των ηττημένων, ο Αντέμ Μπονά (8 πόντοι, 3 ριμπάουντ σε 17'23'') έμεινε χαμηλά, γεγονός που επηρέασε τη συνολική απόδοσή τους. Πρώτος σκόρερ για το σύνολο του Σεμί Σογκουκσού ήταν ο Μπερκάι Γιλμάζ με 15 πόντους (με 7/12 σουτ).

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ