EUROBASKET

Οι επτά χώρες που διεκδικούν την διοργάνωση του EuroBasket του 2021

Οι επτά χώρες που διεκδικούν την διοργάνωση του EuroBasket του 2021

Επτά χώρες θα διεκδικήσουν την διοργάνωση της τελικής φάσης του EuroBasket του 2021. Τον Ιούλιο θα παρθεί η τελική απόφαση της FIBA Europe.

Αν και η Ελλάδα ήταν μία από τις 13 χώρες που εξέφρασαν αρχικό ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του EuroBasket του 2021, η χώρα μας δεν συγκαταλέγεται στις τελικές υποψήφιες. Η FIBA Europe ανακοίνωσε σήμερα (25/3) τις επτά υποψήφιες χώρες, οι οποίες είναι η Γεωργία, η Γερμανία, η Εσθονία, η Ιταλία, η Τσεχία, η Ουγγαρία και η Σλοβενία.

Αυτές είναι οι επτά χώρες που υπέβαλαν επίσημο αίτημα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία μέχρι τις 15 Μαρτίου (τότε εξέπνευσε η προθεσμία), ωστόσο από τη στιγμή που καμία εξ αυτών δεν ανέλαβε την διοργάνωση ολόκληρου του τουρνουά, θα υπάρξει συνδιοργάνωση, όπως δηλαδή συνέβη τόσο το 2015, όσο και το 2017. Αυτό σημαίνει ότι η τελική φάση του EuroBasket θα διεξαχθεί σε τέσσερις από τις επτά υποψήφιες χώρες, με μία από αυτές να αναλαμβάνει τα νοκ άουτ παιχνίδια.

Η τελική απόφαση για τις τέσσερις χώρες που θα αναλάβουν την διοργάνωση του EuroBasket, θα παρθεί στην επόμενη συνάντηση της FIBA Europe, η οποία θα λάβει χώρα τον Ιούλιο.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ