Η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2021, φέρνει τούμπα τον προγραμματισμό της FIBA και για το Προολυμπιακό Τουρνουά, αλλά και για το Eurobasket 2021.

Από τη στιγμή που οι Ολυμπακού Αγώνες μετατέθηκαν για το 2021 λόγω του κορονοϊού, η FIBA καλείται να βρει τη λύση και για το Eurobasket 2021, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από 2 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021. Δεν μπορεί να γίνουν την ίδια χρονιά το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ και οι αγώνες της Ηπείρου μας και η Παγκόσμια Ομοσπονδία καλείται να βρει τη λύση.

ADVERTISING

Ένα σενάριο θα μπορούσε να είναι να λειτουργήσει ως Προολυμπιακό το Eurobasket, αλλά αυτό μοιάζει ανέφικτο διότι οι ομάδες δεν είναι χωρισμένες ανά Ηπείρους. Και για να αλλάξει ό,τι έχει προγραμματιστεί, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Συνεπώς μάλλον οδεύουμε ολoταχώς προς μετάθεση του Eurobasket 2021, εκτός πάλι κι αν αποφασιστεί ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Ιαπωνίας δεν γίνουν καλοκαίρι, αλλά νωρίς μέσα στην επόμενη χρονιά (στην ανακοίνωση της ΔΟΕ επισημαίνεται πως αυτοί "δεν θα γίνουν αργότερα από το καλοκαίρι του 2021" δίχως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να γίνουν πριν από το καλοκαίρι).

Όπως και να έχει, το σημαντικό είναι ότι το 2022 η FIBA έχει κενό στο καλεντάρι της (το Παγκόσμιο Κύπελλο θα γίνει το 2023 σε Ινδονησία, Φιλιππίνες και Ιαπωνία) συνεπώς ευνοείται η μετάθεση του Eurobasket κατά ένα χρόνο. Και δεν αποκλείεται τελικά αυτό να συμβεί, όσο νωρίς κι αν είναι για τέτοια συζήτηση.

ADVERTISING

Photo Credits: Eurokinissi