EUROCUP

EuroCup: Ο Κερέμ Καντέρ δεν θα ταξιδέψει στην Τουρκία για λόγους ασφαλείας

Xavier's Kerem Kanter holds his jersey during the second half of the team's NCAA college basketball game against St. John's in New York, Tuesday, Jan. 30, 2018. (AP Photo/Andres Kudacki)
Xavier's Kerem Kanter holds his jersey during the second half of the team's NCAA college basketball game against St. John's in New York, Tuesday, Jan. 30, 2018. (AP Photo/Andres Kudacki) AP

Ο Κερέμ Καντέρ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι δεν θα ακολουθήσει την αποστολή της Μπανταλόνα για το παιχνίδι με την Νταρουσάφακα, για λόγους ασφαλείας.

Η κόντρα ανάμεσα στον Ενές Καντέρ και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. Ο NBAer δεν διστάζει συχνά πυκνά να αντιτίθεται σε οτιδήποτε αναφέρει και υποστηρίζει ο πρόεδρος της Τουρκίας, κάνοντας λόγο -στο παρελθόν- για δικτάτορα. Το θέμα μάλιστα έχει... ξεφύγει τον τελευταίο καιρό, με τις δύο πλευρές να τραβούν την υπόθεση στα άκρα, όποτε τους δίνεται η ευκαιρία.

Μόλις το καλοκαίρι άλλωστε, ο παίκτης των Μπόστον Σέλτικς έγραψε στο Twitter πως " αποκλείεται να έπαθε έμφραγμα, δεν έχει καρδιά" όταν έγινε γνωστό το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όλο αυτό δεν επηρεάζει μόνο τον ίδιο, αλλά συνολικά την οικογένειά του, με τον Κερέμ Καντέρ να ενημερώνει επίσης μέσω του Twitter πως δεν πρόκειται να ταξιδέψει στην Τουρκία με την αποστολή της Μπανταλόνα, για το παιχνίδι κόντρα στην Νταρουσάφακα για το EuroCup.

" Δεν θα ταξιδέψω στην Τουρκία για να παίξω στο παιχνίδι του EuroCup στις 20 Νοεμβρίου. Απολογούμαι στους φιλάθλους στην Τουρκία που ήθελαν να με δουν να αγωνίζομαι στην πόλη από την οποία κατάγομαι. Καλή τύχη στην ομάδα μου" έγραψε χαρακτηριστικά. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει πάντως κάτι τέτοιο, αφού στο πρόσφατο παρελθόν κι ο αδελφός του, Ενές, είχε αποφύγει να ταξιδέψει για την Αγγλία για αγώνα του ΝΒΑ, επίσης για λόγους ασφαλείας.

Η αντιπαλότητα και το μίσος που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον Ενές Καντέρ και τους οπαδούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι στοιχεία ικανά να κρατήσουν τον 24χρονο πάουερ φόργουορντ μακριά από ένα σημαντικό παιχνίδι της Μπανταλόνα.

Ο Κερέμ Καντέρ είναι απόφοιτος του Xavier, ενώ στην Ευρώπη έχει αγωνιστεί σε Γαλλία (Μπουρζ) και Τζούκιγια (Λιθουανία), πριν κάνει το άλμα για τη Liga Endesa και την Μπανταλόνα του Νίκου Ζήση. Το 2013 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket Εφήβων της Λετονίας.

AP Photo/Andres Kudacki

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ