EUROCUP

"Καρφιά" του Ούκιτς για τον Σίτο Αλόνσο

BASKET LEAGUE / 2ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 2ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς αποχώρησε από την Τσεντεβίτα με προορισμό την Παρί/Λεβαλουά, εξηγώντας σε συνέντευξή του πως υπεύθυνος για την απομάκρυνσή του από την κροατική ομάδα είναι ο Σίτο Αλόνσο.

Η άφιξη του Σίτο Αλόνσο στον πάγκο της Τσεντεβίτα (αντί του Γιούρι Ζντοβτς) συνοδεύτηκε από μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της κροατικής ομάδας. Παίκτες στους οποίους στηρίχθηκαν οι "κόκκινοι" την περσινή σεζόν αποχώρησαν, με τον Ρόκο Λένι Ούκιτς να είναι ένας εξ αυτών.

Ο 33χρονος γκαρντ είδε τη δεύτερη θητεία του στην Τσεντεβίτα να είναι πολύ πιο σύντομη απ ότι προσδοκούσε, αφού δεν έκρυψε την επιθυμία του να συνεχίσει στην ομάδα για τουλάχιστον μια ακόμη σεζόν. Ο νέος προπονητής όμως είχε διαφορετική άποψη, όπως επεσήμανε ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

" Ήθελα να μείνω, αλλά από την στιγμή που έφτασε ο νέος προπονητής, η κατάσταση άλλαξε", εξήγησε αρχικά σε κροατική ιστοσελίδα για να προσθέσει πως " ο Σίτο Αλόνσο ήθελε να φτιάξει μια ομάδα με εφτά ξένους, στην οποία οι γηγενείς παίκτες θα ήταν περιθωριοποιημένοι. Η διοίκηση σκέφτηκε πως αυτή ήταν μια καλή λύση".

Δεν έμεινε βέβαια σε αυτά, αφού σημείωσε πως " στην αρχή μου δόθηκε ένας μικρός ρόλος, αλλά μετά προέκυψε η ατάκα πως ο προπονητής δεν ήθελε να έχει έμπειρους παίκτες στο ρόστερ που δεν θα έχουν μεγάλο ρόλο. Στην Μπαρτσελόνα είχε μεγάλα προβλήματα με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, οπότε ίσως πίστεψε πως θα αντιμετωπίσει και με εμένα αντίστοιχα θέματα".

Για την ιστορία, το φετινό καλοκαίρι η Τσεντεβίτα προσέθεσε στο δυναμικό της -μεταξύ άλλων- τους Πάμπλο Αγκιλάρ, Τζέιμς Μπελ, Αουγκούστο Λίμα, Τζάστιν Κομπς, Τζος Μαγκέτ, Βίτορ Μπενίτε, Έλτζιν Κουκ και Τάιλερ Ουάιντμαν.

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ