EUROCUP

Κρίνεται ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος της χρονιάς στην Τουρκία

Κρίνεται ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος της χρονιάς στην Τουρκία

Τον πρώτο της τίτλο έπειτα από 56 χρόνια διεκδικεί απόψε (13/4, 20:15) η Νταρουσάφακα, στον δεύτερο τελικό του EuroCup απέναντι στην Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Θα έχουμε πρωταθλητή ή θα χρειαστεί και τρίτος αγώνας; Στην ερώτηση αυτή θα κληθούν να απαντήσουν απόψε στις 20:15 στην Volkwagen Arena της Κωνσταντινούπολης η Νταρουσάφακα και η Λοκομοτίβ Κουμπάν, με την μεν πρώτη να θέλει να διπλασιάσει τις νίκες της ( είχε επικρατήσει στη Ρωσία με 81-78 στο πρώτο ματς ) και να κατακτήσει τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της, την δε "Λόκο" να προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ της πρώτης φετινής ήττας της στο EuroCup, παραμένοντας ζωντανή.

Κατά διαβολική τύχη η Λοκομοτίβ ηττήθηκε για πρώτη φορά στο 21ο φετινό παιχνίδι της, αποτυγχάνοντας να σπάσει το ρεκόρ για τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες στο EuroCup (20-0), το οποίο ανήκει στην ομάδα του Κουμπάν από το 2013 έως το 2015. Για την ιστορία, εφόσον η Νταρουσάφακα νικήσει απόψε, θα κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της σε οποιοδήποτε επίπεδο μετά το 1962, ενώ ο Ντέιβιντ Μπλατ θα γίνει ο δεύτερος προπονητής μετά τον Ντούσαν Ίβκοβιτς που θα έχει πάρει τόσο την EuroLeague, όσο και το EuroCup.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Λοκομοτίβ παραμένει ακόμα αήττητη εκτός έδρας τη φετινή σεζόν στο EuroCup. Η τελευταία φορά που ηττήθηκε ήταν στον δεύτερο ημιτελικό του 2017 στη Μάλαγα.

Photo credits: eurocupbasketball.com

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ