EUROCUP

Πιέρ Τζάκσον: Κοντός, αλλά θαυματουργός

Πιέρ Τζάκσον: Κοντός, αλλά θαυματουργός

Ο Πιέρ Τζάκσον πέρασε δύο σοβαρούς τραυματισμούς στην καριέρα του, έχασε το δρόμο του προς το ΝΒΑ και μέχρι να τον... ξαναβρεί, σκοράρει κατά βούληση στο Eurocup.

Εκ πρώτης όψεως δεν σου γεμίζει το μάτι. Εχει ύψος 1,78μ. και είναι πολύ αδύνατος. Όπως θα έχετε όμως ήδη καταλάβει από την ανάδειξη του σε πολυτιμότερο παίκτη της 4ης αγωνιστικής στο Eurocup, τα φαινόμενα απατούν σε μεγάλο βαθμό στην περίπτωση του Πιέρ Τζάκσον.

Ο 25χρονος πόιντ γκαρντ από το Λας Βέγκας μόνο παίκτης της σειράς δεν είναι. Στο πανεπιστήμιο του Μπέιλορ οδήγησε το 2013 την ομάδα του μέχρι την κατάκτηση του τουρνουά ΝΙΤ, έχοντας εκείνη τη σεζόν 19,8 πόντους και 7,1 ασίστ κατά μέσο όρο. Στο Ντραφτ του 2013 οι 76ερς τον επέλεξαν στο νούμερο 42 και υπέγραψαν μάλιστα εγγυημένο συμβόλαιο μαζί του, παρότι τον Ιούλιο, σε έναν αγώνα του Σάμερ Λιγκ, διέλυσε τον αχίλλειο τένοντα του δεξιού ποδιού.

Αυτός δεν ήταν πάντως το μόνο πισωγύρισμα που είχε στην καριέρα του. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, στην πρώτη του σεζόν στο Σάουθερν Άινταχο (το πρώτο του κολέγιο), ο Τζάκσον είχε σπάσει τόσο άσχημα τον δεξιό αγκώνα, που επί ένα χρόνο δεν μπορούσε να ισιώσει τελείως το χέρι του. Χρειάστηκε εγχείρηση και επτά βίδες προκειμένου να διορθωθεί το πρόβλημα στον αγκώνα, ωστόσο αυτός ο τραυματισμός έγινε απλά μία παρένθεση στην καριέρα του.

Στο ΝΒΑ μπορεί να μην βρήκε άλλη ευκαιρία μετά την αποδέσμευση του από τους 76ερς το καλοκαίρι του 2015, ωστόσο στο χέρι του είναι να δοκιμάσει ξανά. Μέχρι να συμβεί αυτό, θα σκοράρει κατά βούληση στην Ευρώπη και δη στην Κροατία. Αυτό που κάνει δηλαδή εδώ και δύο εβδομάδες με τη φανέλα της Τσεντεβίτα.

Στη χθεσινή νίκη επί της Νίζνι για την 4η αγωνιστική του Eurocup ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε 38 πόντους με 13/17 σουτ, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τα εκπληκτικά νούμερα που έχει στους δύο αγώνες στους οποίους έχει παίξει στη διοργάνωση. Απλά διαβάστε: 67 πόντοι σε 68 λεπτά, με 11/20 δίποντα, 9/15 τρίποντα και 18/22 ελεύθερες βολές.

Μπορεί να είναι κοντός και στόχος... μις-ματς για κάθε αντίπαλο, είναι όμως και θαυματουργός με τη μπάλα στα χέρια. Κινείται αστραπιαία, έχει καταπληκτικό pull up jumper, παίζει εξαιρετικά το pick 'n' roll και πριν τραυματιστεί στον αχίλλειο τένοντα είχε επιτόπιο άλμα 108 εκατοστά. Η Κροατία, το Eurocup, μάλλον θα αποδειχτούν μία παρένθεση στην καριέρα του Πιέρ Τζάκσον.

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ