EUROCUP

Προμηθέας - Μπρέσια 67-56: Πήρε τη διαφορά με MVP τον Μαυροκεφαλίδη

EURO CUP / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΜΠΡΕΣΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EURO CUP / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΜΠΡΕΣΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Προμηθέας νίκησε (67-56) την Μπρέσια με MVP τον Μαυροκεφαλίδη, κάλυψε τη διαφορά της ήττας στην Ιταλία και πλέον βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στα προημιτελικά του EuroCup.

Ο Προμηθέας υποδέχθηκε τη Μπρέσια για την 5η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του EuroCup και όχι μόνο νίκησε την ιταλική ομάδα, αλλά κάλυψε και τη διαφορά της ήττας στην Ιταλία. Δείτε πως έχει πλέον η κατάσταση στον όμιλο και τι χρειάζονται οι Πατρινοί για να προκριθούν στα προημιτελικα της διοργάνωσης .

Με κορυφαίο τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη ο οποίος με την ψυχραιμία και την ποιότητα του έκανε τη διαφορά στις κρίσιμες στιγμές, η ομάδα της Πάτρας νίκησε την Μπρέσια με 67-56 και βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στα προημιτελικά του Eurocup.

Ο MVP

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης χωρίς αμφιβολία. Ο Προμηθέας είχε ανάγκη την εμπειρία, την ψυχραιμία και την ποιότητά του στα κρίσιμα λεπτά του τετάρτου δεκαλέπτου. Κι αυτός ήταν εκεί. Δήλωσε παρών. Την ώρα που οι Χόρτον και Λα Κουιντάνα ροκάνιζαν τη διαφορά και πλήγωναν την ομάδα της Πάτρας, αυτή βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Μπρέσια κατάφερε τόσο στο δεύτερο, όσο και στο τρίτο δεκάλεπτο να επιστρέψει από τη διαφορά που κατάφερε ν' ανοίξει ο Προμηθέας. Η ομάδα της Λομβαρδίας δεν ήταν εύστοχη στα τρίποντα (4/20) κι αυτό βοήθησε την ελληνική ομάδα. Από την ομάδα της Πάτρας ξεχώρισε το ντάμπλ-νταμπλ του Αγραβάνη, που έκανε καταπληκτική δουλειά και στις δύο άκρες του παρκέ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Μπρέσια μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο στο ματς της Πάτρας, αλλά ο Προμηθέας δεν την άφησε να ξεφύγει. Με τους Μαυροκεφαλίδη και Αγραβάνη (από τέσσερις πόντους) η ελληνική ομάδα όχι μόνο έμεινε πάντα κοντά στο σκορ, αλλά προηγήθηκε με το τρίποντο του Κασελάκη δευτερόλεπτα πριν από την εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτο. Ο Μος, ωστόσο, με γκολ φάουλ κι εύστοχη βολή διαμόρφωσε το 16-16.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Προμηθέας μπήκε ακόμη πιο δυναμικά, σε σχέση με ό,τι εμφανίστηκε στο πρώτο. Με τους Αγραβάνη, Κατσίβελη και Μάντζαρη πήγε τη διαφορά στο 24-18. Κι ενώ η ομάδα της Πάτρας κρατούσε τη διαφορά - έφθασε ακόμη και στο +9 - η ομάδα της Λομβαρδίας κυρίως με τους Χόρτον και Λα Κουιντάνα κατάφερε να τη ροκανίσει.

Έτσι το ημίχρονο έκλεισε με τη διαφορά αρκετά ψαλιδισμένη στους τρεις πόντους. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση του δευτέρου. Και πάλι ο Προμηθέας άνοιξε τη διαφορά και πάλι όμως η Μπρέσια βρήκε τον τρόπο να την ψαλιδίσει.

Η διαφορά έφθασε ακόμη και στο +13. Σταδιακά, αλλά με τον Λα Κουιντάνα να είναι σε καλή βραδιά και να βρίσκει τους διαδρόμους, οι Ιταλοί μείωσαν στο -6. Ο Τζόουνς ήταν ο συμπαραστάτης που έψαχνε ο Μαυροκεφαλίδης στην επίθεση.

Έχοντας εξαιρετική συνεργασία με τον Χολ - έβγαλαν και τη φάση του αγώνα - κατάφεραν να μην επιτρέψουν στην Μπρέσια να αισιοδοξεί. Τόσο ο Αγραβάνης, όσο και ο Μάντζαρης ήταν παρόντες όταν ο Προμηθέας τους χρειάστηκε.

Το ματς κλείδωσε ο Μαυροκεφαλίδης. Όχι μόνο έβγαλε τρομερή άμυνα, αλλά με γκολ-φάουλ στην εξέλιξη της φάσης έβαλε ταφόπλακα σε κάθε ελπίδα της Μπρέσια.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: 3084 θεατές βρέθηκαν στο Τόφαλος το βράδυ της Τετάρτης.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χορντόφ, Γιούρας, Λαβρούκιν

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-16, 35-32, 57-51, 67-56

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Χολ 11 (2/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4 ασίστ, 4 λάθη), Μπαμπ 5 (1/7 τρίποντα), Αγραβάνης 10 (2/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 μπλοκ), Μαυροκεφαλίδης 15 (6/12 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Κασελάκης 4 (1), Μάντζαρης 10 (4/8 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 2/3 βολές, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 λάθος), Κατσίβελης 8, Φίλερ, Τζόουνς 4

ΜΠΡΕΣΙΑ (Εσπόζιτο): Ζερίνι, Γουόρνερ 4, Τράις 4 (1), Αμπάς 4 (2/8 σουτ, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Κέιν 2, Λακουιντάνα 16 (4/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Λάνσντοουν 4 (1/6 σουτ), Χόρτον 15 (6/11 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα), Μος 5, Σακέτι 2

Τα ομαδικά στατιστικά του Προμηθέα: 19/37 δίποντα, 6/25 τρίποντα, 11/20 βολές, 37 ριμπάουντ (28 αμυντικά - 9 επιθετικά), 15 ασίστ, 4 κλεψίματα, 5 μπλοκ, 13 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά της Μπρέσια: 18/44 δίποντα, 4/20 τρίποντα, 8/9 βολές, 42 ριμπάουντ (33 αμυντικά - 9 επιθετικά), 12 ασίστ, 10 κλεψίματα, 10 λάθη

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Η τελευταία αγωνιστική του Top 16 θα παιχτεί σε ένα μήνα, με τον Προμηθέα Πάτρας να αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Όλντενμπουργκ, την ώρα που η Μπρέσια κλείνει τη β' φάση του EuroCup με εντός έδρας αγώνα απέναντι στη Βενέτσια.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ