EUROCUP

Προμηθέας: Τα σενάρια για την πρόκρισή του στην οκτάδα του EuroCup

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Βενέτσια νίκησε την Όλντενμπουργκ και ο Προμηθέας έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει από απόψε (5/2) την πρόκριση στα προημιτελικά του EuroCup. Δείτε πώς έχει η κατάσταση στο Group F. Τέσσερις ομάδες πήραν το εισιτήριο για τους "8".

Ο Προμηθέας έκανε το βράδυ της Τετάρτης (5/2) το καθήκον του, επικράτησε με 67-56 της Μπρέσια για την πέμπτη αγωνιστική του Top-16 του EuroCup 2019/20, πήρε τη διαφορά από τους Ιταλούς, ωστόσο η Όλντεμπουργκ δεν του έκανε το χατήρι, ηττήθηκε με 82-78 στη Βενετία από τη Βενέτσια και κάπως έτσι άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης με φόντο τα ημιτελικά.

Οι Πατρινοί υπερτερούν σε πιθανές ισοβαθμίες με τη Μπρέσια και τη Βενέτσια, έχουν κερδίσει με 11 (81-70) τους Γερμανούς και πλέον όλα βρίσκονται στο δικό τους χέρι.

Με νίκη στην έδρα της Όλντεμπουργκ (3 Μαρτίου στις 20:00) θα είναι σίγουρα πρώτοι, ενώ σε περίπτωση που ηττηθούν με διαφορά έως τους 10 πόντους θα προκρίνονται και με νίκη της Βενέτσια επί της Μπρέσια (πρώτη η Βενέτσια - δεύτερος ο Προμηθέας), αλλά και με νίκη της Μπρέσια επί της Βενέτσια (πρώτος ο Προμηθέας). Αν, όμως, ηττηθούν με διαφορά άνω των 11 πόντων, τότε η Όλντεμπουργκ θα τους πιάσει στο 3-3 και θα υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια, με αποτέλεσμα σε αυτή την περίπτωση ο Προμηθέας να χρειάζεται νίκη της Μπρέσια επί της Βενέτσια ώστε να προκύψει τετραπλή ισοβαθμία στην οποία θα είναι δεύτερος.

Υπομονή, λοιπόν, για σχεδόν έναν μήνα.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ GROUP F

1.

Προμηθέας

3-2

343

311

+32

2.

Βενέτσια

3-2

359

374

-15

3.

Όλντεμπουργκ

2-3

402

404

-2

4.

Μπρέσια

2-3

333

348

-15

Παρεμπιπτόντως, την ώρα που ο Προμηθέας θα πρέπει να περιμένει ακόμη ένα μήνα για να μάθει αν θα βρίσκεται στην οκτάδα του EuroCup, τέσσερις ομάδες εξασφάλισαν μια ώρα αρχύτερα την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Πρόκειται για την Παρτίζαν (άλωσε την έδρα της Βίρτους Μπολόνια), την Ούνικς Καζάν, την Ουνικάχα Μάλαγα και την Τόφας.

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ