EUROCUP

Βίρτους Μπολόνια - Προμηθέας 88-75: Έχασε, αλλά... χειροκροτήθηκε

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Προμηθέας πάλεψε για την υπέρβαση, αλλά δεν τα κατάφερε στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια (88-75). Παρά την κρισιμότητα του αγώνα, ο Μάκης Γιατράς έριξε στη μάχη τους μικρούς!

Ο Προμηθέας Πάτρας δεν κατάφερε να κερδίσει εκτός έδρας τη Βίρτους Μπολόνια (88-75), έχασε και το +9 από το παιχνίδι του πρώτου γύρου και πλέον χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων την τελευταία αγωνιστική για να εξασφαλίσει την πρωτιά στον Α' Όμιλο του EuroCup. Δεδομένων των απουσιών (Γιώργος Μπόγρης που αποχώρησε, Λάνγκστον Χολ λόγω τραυματισμού) και της απογοητευτικής εκκίνησής του, ο Προμηθέας έκανε σπουδαία προσπάθεια, έφτασε στο σημείο να διεκδικεί επί ίσοις όροις τη νίκη στην τελευταία περίοδο, ενώ ο Μάκης Γιατράς δεν δίστασε να ρίξει... στην αρένα τους μικρούς της ομάδας του.

Ο Λευτέρης Μαντζούκας, ο Περικλής Κουρουπάκης, ο Θανάσης Μπαζίνας και ο Χρήστος Καφέζας όχι απλά έπαιξαν, αλλά χρησιμοποιήθηκαν σε σημείο που η ελληνική ομάδα -θεωρητικά- έπρεπε να κάνει την τελική της αντεπίθεση!

Ο MVP

Ο Φρανκ Γκέινς ήταν μια διαρκής απειλή για την άμυνα των φιλοξενούμενων, παρά το γεγονός πως παρουσιάστηκε άστοχος. Στα 19'01'' που έπαιξε, είχε 16 πόντους με 1/1 δίποντο, 1/5 τρίποντα και 11/12 βολές, μαζί με 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, κυρίως όμως υποχρέωσε σε πολλές περιπτώσεις τον Προμηθέα να βρεθεί σε ανισορροπία και να δώσει ελεύθερα σουτ στους παίκτες της Βίρτους Μπολόνια.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τι άλλο; Ο χρόνος συμμετοχής των μικρών σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Ο Λευτέρης Μαντζούκας (12'09''), ο Περικλής Κουρουπάκης (6'45''), ο Θάνος Μπαζίνας (4'13'') και ο Χρήστος Καφέζας (1'59'') πήραν -για τα καλά- μυρωδιά από το EuroCup και το πώς είναι να παίζεις απέναντι στον Μίλος Τεόντοσιτς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η εκκίνηση του αγώνα δεν ήταν απλά απογοητευτική για τον Προμηθέα, ήταν αποκαρδιωτική. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά χρειάστηκαν περισσότερα από έξι λεπτά για να σκοράρουν στο παιχνίδι, έχοντας 0/6 σουτ και 4 λάθη μέχρι ο Τσέις Φίλερ να σπάσει το ρόδι. Ο φόργουορντ της ελληνικής ομάδας σκόραρε για τρεις (14-3 στο 7'), για να σημάνει την αντεπίθεση που κράτησε μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου. Το συγκεκριμένο καλάθι συνοδεύτηκε από πέντε (!) συνεχόμενα λάθη των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει στο σουτ (19-16 στο 10').

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν έχασε ποτέ όμως το προβάδισμα, μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Κι ας έβλεπε τον Κρις Μπαμπ να κάνει θραύση από την περιφέρεια (ξεκίνησε με 4/4 τρίποντα). Η διαφορά παρέμενε σε διψήφια επίπεδα για τη Βίρτους Μπολόνια στη δεύτερη περίοδο, η οποία έκλεισε στο -9 (44-35) για τον Προμηθέα, αφού ο Λεωνίδας Κασελάκης έβαλε μια βολή λίγο πριν οι παίκτες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Όσο περνούσε η ώρα στο δεύτερο μέρος, τόσο πιο επικίνδυνη φαινόταν η ελληνική ομάδα. Αυτή τη φορά, όχι με τον Κρις Μπαμπ, αλλά με τον Τσέις Φίλερ. Ο Μάκης Γιατράς πήγε σε κοντό σχήμα με αυτόν στο "5" και κέρδισε πολλά, σε σημείο που ο Προμηθέας έφερε το παιχνίδι στο "Χ" (51-51) στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης. Η αστοχία στα δίποντα αποτελούσε όμως άλυτο πρόβλημα, την ώρα που οι γηπεδούχοι έβρισκαν τρόπους για να σκοράρουν από τη ρακέτα.

Το ιταλικό πικ εν ρολ έκανε τη δουλειά του, ο Τζέραλντ Ρόμπινσον έχασε δύο βολές κι ένα τρίποντο στην ίδια επίθεση, για να μπει κάπου εκεί -επί της ουσίας- το φινάλε στις φιλοδοξίες για διπλό. Η Βίρτους Μπολόνια έμεινε όρθια σε μια δύσκολη στιγμή στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, κι από την στιγμή που κράτησε τους φιλοξενούμενους δίχως πόντο για περίπου τρία λεπτά, έφτασε στο +12 (74-62) με 6'13'' για το τέλος.

Παρά το γεγονός πως υπήρχε χρόνος για να διεκδικηθεί η ανατροπή, ή έστω η προστασία του +9 από το παιχνίδι του πρώτου γύρου, ο Μάκης Γιατράς έριξε στο παρκέ στα τελευταία πέντε λεπτά τους τέσσερις μικρούς που είχε μαζί του. Κι αυτοί τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο, σε επίπεδο προσπάθειας.

Η νίκη κατέληξε μεν στην ιταλική ομάδα (88-75), αλλά άπαντες δεν είχαν παρά να... χειροκροτήσουν τον Προμηθέα για την εικόνα του και το περίσσιο θάρρος του προπονητή του.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Στο Paladozza βρέθηκαν 4.316 φίλοι της Βίρτους Μπολόνια, δημιουργώντας πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Στα επίσημα του γηπέδου βρισκόταν κι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας, Βαγγέλης Λιόλιος.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίτζικ - Πάντερ - Τεπενιέρ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-16, 44-35, 65-59, 88-75.

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Γκέινς 16 (1/1 δίποντο, 1/5 τρίποντα, 11/12 βολές), Πατζόλα 6 (2), Μπάλντι Ρόσι 7, Μάρκοβιτς 2, Ρίτσι 8 (2), Ντελία 12 (5/6 δίποντα, 2/2 βολές), Κούρνο 4 (1), Χάντερ 5, Γουίμς 14 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Νίκολιτς, Τεόντοσιτς 8 (1 τρίποντο, 7 ασίστ), Γκαμπλ 6.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Γιατράς): Μπαμπ 17 (5/8 τρίποντα), Λίποβι 3 (1), Καφέζας, Αγραβάνης 4, Κασελάκης 8 (1), Κουρουπάκης, Κατσίβελης 7 (1/4 τρίποντα, ασίστ), Φίλερ 20 (3/6 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Ρόμπινσον 5 (1/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 0/2 βολές), Έλις 5 (1/5 δίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ), Μαντζούκας 4, Μπαζίνας 2.

Ομαδικά στατιστικά - Βίρτους Μπολόνια: 21/36 δίποντα, 8/19 τρίποντα, 22/27 βολές, 30 ριμπάουντ (22+8), 18 ασίστ, 9 κλεψίματα, 12 λάθη, 2 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - Προμηθέας Πάτρας: 12/27 δίποντα, 13/28 τρίποντα, 12/22 βολές, 24 ρμπάουντ (16+8), 15 ασίστ, 6 κλεψίματα, 14 λάθη, 2 τάπες.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Η φάση των ομίλων του EuroCup ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα, με τον Προμηθέα να υποδέχεται την Ανδόρα (17/12, 19:30), την ώρα που η Βίρτους Μπολόνια έχει εκτός έδρας δοκιμασία με αντίπαλο τη Μονακό (17/12, 19:45).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ