EUROLEAGUE

Αλλαγές στη EuroLeague: Καμία θέση από εγχώρια λίγκα

Αλλαγές στη EuroLeague: Καμία θέση από εγχώρια λίγκα
EUROKINISSI

Οι μέτοχοι της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ομάδων συναντήθηκαν με τον Τζόρντι Μπερτομέου και πήραν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τις ομάδες που θα συμμετέχουν σε EuroLeague και EuroCup τις επόμενες σεζόν.

Το τζάμπολ της νέας σεζόν στη EuroLeague απέχει ακόμα αρκετές ακόμα εβδομάδες, ωστόσο οι μέτοχοι της ECA (Ένωση Ευρωπαϊκών Ομάδων) συναντήθηκαν στο Μόναχο με τον Τζόρντι Μπερτομέου, πήραν σημαντικές αποφάσεις για τις επόμενες σεζόν και τις έκαναν γνωστές στους εκπροσώπους των ομάδων.

Οι πιο σημαντικές εξ αυτών αφορούν τα νέα κριτήρια συμμετοχής στη EuroLeague, τα οποία έγιναν αποδεκτά από τους μετόχους και θα τεθούν σε ισχύ από τη σεζόν 2020-21.

Πιο συγκεκριμένα, στο συμβούλιο της EuroLeague έγινε γνωστό ότι:

*Οι θέσεις του EuroCup θα είναι περισσότερες, καθώς εκτός από τον κάτοχο δικαίωμα συμμετοχής στη EuroLeague θα έχει και ο φιναλίστ.

*Οι θέσεις από τις εγχώριες λίγκες θα αντικατασταθούν από Wild Cards.

*Το μέγιστο όριο ομάδων ανά χώρα θα καταργηθεί.

*Από τις δύο ομάδες του EuroCup που θα βρίσκονται στη EuroLeague, εκεί που θα τερματίσει πιο ψηλά, θα παραμείνει στη EuroLeague, εφόσον έχει φτάσει στα playoffs. Κι αν γίνει αυτό, τότε από το EuroCup της χρονιάς εκείνης θα έχει δικαίωμα μόνο ο κάτοχος να βρεθεί στη EuroLeague.

Κάπως έτσι, η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

*11 ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο

*2 Wild Cards (σ.σ. Βιλερμπάν και Μπάγερν Μονάχου)

*2 ομάδες από το EuroCup

*3 ετήσιες Wilds Cards (σ.σ. η πρωταθλήτρια Αδριατικής Λίγκας θα έχει προτεραιότητα, καθώς η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν έχει κάποια ομάδα με Wild Card ή εγγυημένο συμβόλαιο).

Κοινώς, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι από το 2020 δεν θα υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα στα εθνικά πρωταθλήματα και τη EuroLeague, ενώ στόχος είναι να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το EuroCup.

Επίσης, η Ένωση Παικτών ενέκρινε προτάσεις για το καλεντάρι του 2019-20, για δεύτερη ιατρική γνώμη για τους παίκτες που τραυματίζονται, για ληξιπρόθεσμες πληρωμές, για προπονήσεις και για συνθήκες προετοιμασίας και ταξιδιών.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ