EUROLEAGUE

Μια νίκη, πολλά μηνύματα

ÑÅÁË - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÑÅÁË - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το προφανές κέρδος του Ολυμπιακού στη βαθμολογία της Euroleague και βρίσκει τα υπόλοιπα μηνύματα ενός τεράστιου διπλού.

Έχει πολλαπλά μηνύματα η τεράστια νίκη του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν διπλό-κλειδί, για το αβαντάζ έδρας, καθώς έχουν ήδη 15 νίκες σε 22 αγωνιστικές και μάλλον τους φτάνουν οι πέντε εντός έδρας νίκες (σε ισάριθμες αγωνιστικές) για να πάρουν το πλεονέκτημα στο δρόμο προς το Βελιγράδι.

Μπορεί να τα κερδίσει και να φτάσει τις 20 νίκες, που εξασφαλίζουν μια θέση στη δυάδα; Ναι γιατί έχει "ντουμπλάρει" νίκες απέναντι σε Φενέρ και Ρεάλ, άρα είναι εξασφαλισμένος σε περιπτώσεις ισοβαθμίας αλλά και επειδή στο ΣΕΦ υποδέχεται ομάδες που είναι στο χέρι του να υποτάξει (Βαλένθια, Μπάμπεργκ, Μπαρτσελόνα, Εφές και Ζαλγκίρις).

Ναι, ο Ολυμπιακός στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές θα βγει μόνο τρεις φορές από το Ειρήνης και Φιλίας και επειδή το ένα ματς γίνεται στο ΟΑΚΑ (με Παναθηναϊκό), τα ταξίδια (σε Μόσχα και Μάλαγα) είναι μόλις δύο. Η ομάδα θα καθίσει σπίτι της, για αρκετό διάστημα, έχει καιρό να ξεκουραστεί, να υποδεχτεί τον Τιλί και αν κατακτήσει το Κύπελλο το ερχόμενο Σάββατο, να μπει με ορμή στην τελική ευθεία των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων.

ÑÅÁË - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÑÅÁË - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Θα πρέπει αν ανιχνεύσουμε και πίσω από τα… προφανή.

Πρώτα απ’ όλα είδαμε ξανά τον κανονικό Ολυμπιακό εκτός έδρας. Όχι τη φοβισμένη ομάδα που μόλις ο αντίπαλός της έκανε ένα τρικ, άλλαζε λίγο το ρυθμό, κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος. Οι τριαντάρες δεν ξεχνιούνται, αλλά ήταν και το πιο σκληρό μάθημα για τους Πειραιώτες, που απέναντι σε Μπασκόνια και Χίμκι έμοιαζαν με μαθητούδια. Αυτή τη φορά κι απέναντι σε μια καλύτερη (όσο και βασανισμένη, είναι αλήθεια) ομάδα, ο Ολυμπιακός έδειξε όλες τις αρετές που τον έκαναν στο ξεκίνημα της χρονιάς φόβητρο για κάθε γηπεδούχο.

ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΙ Ο ΠΑΓΚΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Είδαμε επίσης τον πάγκο να έχει "ρόλο" ουσιαστικό και όχι το κάτσε-σήκω, χειροκρότα σε κάθε καλάθι, φώναζε στους συμπαίκτες σου.

Η second unit που λένε και οι Αμερικανοί, όχι μόνο εμφανίστηκε έτοιμη, αλλά έκανε και την καλή δουλειά, συνεχίζοντας το έργο των βασικών.

Ο Στρέλνιεκς αναδείχθηκε σε ηγέτη των τελευταίων στιγμών -αν και σε ολόκληρο το ματς ήταν εξαιρετικός- ο Γουίλτζερ απέδειξε γιατί ο Σφαιρόπουλος δεν σκέφτεται να τον αφήσει εκτός ομάδας (και πόσο σημαντικός θα είναι, του χρόνου με την εμπειρία της Euroleague στις πλάτες του) ο Ρόμπερτς καθοδήγησε σωστά την ομάδα, ο ΜακΛίν ήταν πρωταγωνιστής, έστω κι αν έμεινε στο παρκέ οκτώ μόλις λεπτά.

ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ

Φυσικά το μυστικό του Ολυμπιακού ήταν η άμυνα με αλλαγές που εφάρμοσε σχεδόν στην εντέλεια, το τρομερό παιχνίδι που έκανε ο Γιωργος Πρίντεζης αν και ο αφανής ήρωας άκουγε στο όνομα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος, που τόσο έλειψε στο διάστημα της απουσίας του (αλλά και της αργής επανόδου που υπαγορεύεται από το βαρύ κορμί των 213 εκατοστών του) ήταν φοβερός.

ÑÅÁË - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÑÅÁË - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όχι γιατί τελείωσε φάσεις ή πήρε 12 ριμπάουντ. Οι άμυνες που έβγαλε αλλάζοντας στο μαρκάρισμα του Ντόντσιτς, αλλά και η προστασία του καλαθιού της ομάδας του στα ντράιβ των Καμπάτσο και Κοζέρ, μας θύμισαν ότι ο Ολυμπιακός εκτός των άλλων διαθέτει και έναν από τους καλύτερους σέντερ της διοργάνωσης.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΤΟ;

Ναι, κι αυτό είναι ενδεχομένως το πιο σημαντικό. Πρώτον γιατί ο Βασίλης φρόντισε να δημιουργήσει αρκετά, να δώσει γρήγορα την μπάλα και να μην … φοβίσει την ομάδα με την κακή του απόδοση στην επίθεση.

Και δεύτερον γιατί βλέποντας οι υπόλοιποι ότι ο αρχηγός δεν είναι στο βράδυ του, βγήκαν μπροστά και κέρδισαν.

Ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη ξανάγινε ομάδα...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ