OPINIONS

Πτήση για Βελιγράδι!

Πτήση για Βελιγράδι!

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον δρόμο που άνοιξε για τον Παναθηναϊκό Superfoods, αλλά και τα "κλειδιά" με τα οποία θα φτάσει στον τελικό προορισμό έχοντας το περσινό παράδειγμα με τη Φενέρμπαχτσε.

Πολλά συνέβησαν αλλά πιο πολλά ακούστηκαν για την τελευταία αγωνιστική, ωστόσο οι μάχες τώρα αρχίζουν. Άλλωστε, σε όλο αυτό το σκηνικό που παρακολουθήσαμε το τελευταίο διήμερο οι παίκτες και ο κόσμος (που σχολιάζει με οποιονδήποτε τρόπο) έχουν την μικρότερη ευθύνη.

Από τη στιγμή που η EuroLeague δεν φροντίζει να προστατέψει το προϊόν της και να το απογειώσει αν θέλετε (Φανταστείτε όλα τα κρίσιμα ματς να ήταν την ίδια ώρα…), θα έχουμε τα ίδια φαινόμενα. Τα ωραία όμως, τώρα αρχίζουν και ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του ακόμα μία πρόκληση για να βρεθεί στο Final Four .

Οι "πράσινοι" με τα καλά τους και τα άσχημα τους, έπειτα από τα εμπόδια που βρήκαν μπροστά τους, δεν πτοήθηκαν τερματίζοντας στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου, με 19 νίκες και με τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο παίρνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πλεονέκτημα της έδρας. Βέβαια, αν δεν υπήρχαν διάφορες παραφωνίες τα πράγματα στην κατάταξη ίσως να ήταν διαφορετικά αλλά πλέον ας πάμε παρακάτω. Αυτό που μένει είναι να φτάσουν στον τελικό προορισμό που φυσικά είναι το Βελιγράδι.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

μία ποιοτική ομάδα όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης .

Για να είμαστε πιο ακριβείς πέρα από την ψυχολογία σε αυτή τη σειρά, ο Παναθηναϊκός για ν’ αυξήσει τις πιθανότητες του για πρόκριση, πρέπει να ελαχιστοποιήσει τα κενά διαστήματα και τα σημεία που είναι επιπόλαιος πάνω στο παρκέ.

Η ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ "ΠΝΙΞΕΙΣ"

Στη συνάντηση λοιπόν, του Τσάβι Πασκουάλ με τον Πάμπλο Λάσο θα δούμε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα στο παρκέ αλλά το σημαντικό είναι πώς ο Παναθηναϊκός θα βάλει φρένο σε μία ομάδα με γεμάτο ρόστερ και πολύ ταλέντο. Στην προημιτελική σειρά, αναμένεται να επιστρέψει ο Σέρχιο Γιουλ μετά τον πολύμηνο τραυματισμό και αυτό είναι το ερωτηματικό για την αντίδραση της ομάδας που θα πρέπει να παίξει για εκείνον.

Παράλληλα όμως, προστίθεται ένας δημιουργός με προσωπικότητα που μπορεί να κρίνει μόνος του ένα ματς και ακόμα ένας "πονοκέφαλος" για κάθε αντίπαλο, οποίος γίνεται πιο έντονος αν αναλογιστούμε και την παρουσία του Λούκα Ντόντσιτς. Από κει και πέρα, η ισπανική ομάδα προσπαθεί να "χτυπήσει" στο transition και όταν δεν το καταφέρνει, έχει την ικανότητα και την υπεροπλία, προκειμένου να βγάζει διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Το ζητούμενο για τους "πράσινους" είναι να βάλουν… φρένο σε αυτή την ικανότητα. Να επιδιώξουν τις επαφές και την σκληρή άμυνα, για να μην τους αφήσουν να ξεδιπλώσουν το πλούσιο ταλέντο τους. Για να έχει τύχη, ο Παναθηναϊκός πρέπει να τους κρατήσει στους 80-82 πόντους, διαφορετικά η αποστολή γίνεται σαφώς πιο δύσκολη.

Πτήση για Βελιγράδι!

Αυτό που προέχει είναι ο Παναθηναϊκός να πάρει το προβάδισμα στο πρώτο ματς, ώστε να κοιτάξει με ηρεμία και υπομονή το επόμενο. Ο δρόμος άνοιξε και το κατάμεστο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων θα δώσει ώθηση για το Βελιγράδι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ