OPINIONS

Χίμκι - Παναθηναϊκός: Ώρα για αλλαγές

EUROLEAGUE / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό που μοιάζει να έχει συμβιβαστεί με το εκτός έδρας πρόβλημα και τις αλλαγές, οι οποίες είναι επιτακτικές.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στις επιδόσεις που έχει ο Παναθηναϊκός μακριά από το ΟΑΚΑ. Το πρόβλημα πλέον είναι έντονο για τους "πράσινους" και πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι μοιάζει να είναι και θέμα μυαλού.

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ παρουσιάζεται κατώτερη των περιστάσεων με πρόσφατη την εικόνα στο ματς με τη Χίμκι. Εκεί όπου το παιχνίδι του Παναθηναϊκού ήταν χωρίς αρχή και τέλος καθώς στο πρώτο μέρος είχε μεγάλο πρόβλημα αμυντικά ενώ στο δεύτερο μεταφέρθηκε στην επίθεση με αποκορύφωμα το τρίτο δεκάλεπτο όπου σημείωσε μόλις επτά πόντους.

Με πολλά κενά διαστήματα και τον Νικ Καλάθη γι’ ακόμα ένα βράδυ να μην έχει καλή παρουσία παρότι στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησε να δημιουργήσει, στη συνέχεια έχασε το… μυαλό του με συνέπεια στο δεύτερο μέρος να πάει σε κακές επιλογές έχοντας παρασυρθεί από την άμυνα της Χίμκι. Από κει ξεκινούν τα περισσότερα θέματα του "τριφυλλιού" που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον αρχηγό του αλλά κι εκείνος είναι στιγμές οι οποίες μοιάζει εγκλωβισμένος όταν δεν τον βοηθάει η υπόλοιπη ομάδα.

Στη συνέχεια ήρθαν οι τομείς που συνήθως αντιμετωπίζει πρόβλημα ο Παναθηναϊκός όπως μέσα στη ρακέτα. Μετά τον Τόρνικε Σενγκέλια λοιπόν, ήταν η σειρά του Άντονι Γκιλ να κάνει… πάρτι χωρίς απάντηση από τους «πράσινους». Την ίδια στιγμή ο Πασκουάλ παρά την απουσία του Παπαπέτρου προτίμησε να μικρύνει το ροτέισον αφήνοντας στον πάγκο τους Αντετοκούνμπο και Μήτογλου, χωρίς μάλιστα να βρίσκει τρόπο για να… ξεκολλήσει ο Παναθηναϊκός. Αποτέλεσμα ήταν ακόμα μία κακή βραδιά και πλέον είναι επιτακτική ανάγκη για τους «πράσινους» να πάρουν αποφάσεις, προκειμένου να μην χάσουν κι άλλο πολύτιμο έδαφος και να παρουσιάσουν διαφορετικό πρόσωπο στο υπόλοιπο τηςEuroLeague.

Δεδομένα πρέπει ν’ απασχολεί και τον τεχνικό του «τριφυλλιού» με αυτό που παρουσιάζει η ομάδα του, ειδικά μακριά από το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων αφού δείχνει να έχει μείνει στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Με αυτό το οποίο έχουμε δει μέχρι τώρα ένας παίκτης χρειάζεται και αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα το πιθανό είναι γίνει κίνηση αλλά μπορεί και να μην φτάνει…

ΕΧΤΙΖΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ, ΓΚΡΕΜΙΖΕ Η ΑΜΥΝΑ

Με την εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου στην άμυνα ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ελπίζει σε πολλά καθώς είχε δεχτεί 29 πόντους από τη Χίμκι. Παρόλα αυτά όμως, οι "πράσινοι" ακολούθησαν βρίσκοντας λύσεις από την επίθεση τους. Ο Τσάβι Πασκουάλ πήγε γρήγορα σε χαμηλό σχήμα, προκειμένου να ελέγξει τον ρυθμό, ωστόσο το πρόβλημα στις περιστροφές, έδινε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πετυχαίνουν εύκολους πόντους.

Γι' ακόμα ένα ματς ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν εξαιρετικός ενώ αυτή τη φορά οι «πράσινοι» βρήκαν στήριγμα και στο πρόσωπο του Τζέιμς Γκιστ κάτι το οποίο είχαν ανάγκη, σε μία βραδιά που ο Καλάθης δεν πήγαινε σε κακές επιλογές επιθετικά αλλά δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του. Παρά τα λάθη του, ο Παναθηναϊκός δεν έχανε την επαφή με σκορ, ωστόσο οι 48 πόντοι που είχαν δεχτεί στο τέλος του πρώτου μέρους ήταν το σημαντικότερο πρόβλημα το οποίο είχαν να διαχειριστούν οι «πράσινοι».

Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

Στη τρίτη περίοδο μπορεί να το έλυσαν προς στιγμήν, ωστόσο στην επίθεση περιορίστηκαν και οι λύσεις, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μείνει στους επτά πόντους. Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο στη Μόσχα, παράλληλα σταμάτησε η δημιουργία και ήταν στιγμές που ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να μην ξέρει τι ψάχνει στο παρκέ.Aπό τη στιγμή που η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό, οι «πράσινοι» έδειχναν να μην έχουν άλλο τρόπο αντίδρασης.

Η εικόνα του Καλάθη με τις συνεχείς προσπάθειες για τρεις πόντους στα τελευταία λεπτά δείχνει πώς οι «πράσινοι» πήγαν στην τελική ευθεία χωρίς να είναι συγκεντρωμένοι αφού οι προσπάθειες τους ήταν πολύ κακές. Τα λόγια είναι περιττά αφού το αγωνιστικό πλάνο δεν βγαίνει επανειλημμένως, πρέπει κάτι ν’ αλλάξει το συντομότερο και είναι στο χέρι του Πασκουάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ