EUROLEAGUE

Ροντρίγκεθ στο Sport24.gr: "Δεν ήταν εύκολη η νίκη μας"

Ροντρίγκεθ στο Sport24.gr: "Δεν ήταν εύκολη η νίκη μας"

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πέρασε σαν θύελλα από το ΣΕΦ και ο μαέστρος της, Σέρχιο Ροντρίγκεθ μίλησε στο Sport24.gr για τη νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού και για τις μεγάλες για ακόμη μία χρονιά βλέψεις της.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της EuroLeague αποτύπωσε τον πλούσιο πλουραλισμό της στο παρκέ του ΣΕΦ και επιβλήθηκε ( 97-81) του Ολυμπιακού υπό τη μαεστρική καθοδήγηση του Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο οποίος μίλησε στο Spor24.gr για τη 6η διαδοχική νίκη της ομάδας του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της τρέχουσας σεζόν.

Ο "Τσάτσο" δημιούργησε πολλά προβλήματα στους ερυθρόλευκους, καθώς σημείωσε 15 πόντους (3/4 δίποντα, 3/7 τρίποντα), πήρε 1 ριμπάουντ, έδωσε 12 ασίστ, σε 26:52 συμμετοχής υπέπεσε μόλις σε 1 λάθος και ήταν εκείνος που έκανε την αρχή για την ομάδα του. "Ένιωθα καλά από την αρχή του αγώνα, αλλά παίξαμε καλά ως ομάδα. Λειτουργήσαμε συνολικά πολύ καλά και αυτό φάνηκε στο γήπεδο", δήλωσε αρχικά ο 33χρονος γκαρντ και η στατιστική υπηρεσία επαληθεύει τον ισχυρισμό του.

Ο Κόρι Χίγκινς (18 πόντοι, 4/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ), ο Κάιλ Χάινς (15 πόντοι, 7/8 δίποντα, 1/3 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη, 4 κοψίματα), ο Νάντο Ντε Κολό (16 πόντοι, 4/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ), ο Γουίλ Κλάιμπερν (14 πόντοι, 5/10 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 8 ριμπάουντ, 1 λάθος) και ο Οθέλο Χάντερ (10 πόντοι, 5/7 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 3 κοψίματα) συναγωνίστηκαν με Ισπανό γκαρντ για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης και υπήρξαν καταλυτικοί, ώστε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να πάρει με ευκολία τη νίκη.

Ο έμπειρος γκαρντ, όμως, έχει μία σημαντική ένσταση για το πόσο άνετα έφτασε η ομάδα του στην επικράτηση: "Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Αυτό το παιχνίδι για εμάς ήταν πολύ σημαντικό. Όλοι οι αγώνες στην EuroLeague είναι σημαντικοί και ειδικά όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό στην έδρα του. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ κοντά στο σκορ, αλλά οδηγήσαμε το παιχνίδι εκεί πού θέλαμε και αυτό μας βοήθησε να επιβάλλουμε πλήρως τον ρυθμό μας στη συνέχεια. Κυριαρχήσαμε 100% στο τρίτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Βελτιώσαμε την άμυνα μας κι έπειτα από ένα σημείο κάναμε το τέλειο παιχνίδι. Δείξαμε πως είμαστε μία σκληρή ομάδα".

Ροντρίγκεθ στο Sport24.gr: "Δεν ήταν εύκολη η νίκη μας"

Ο Ολυμπιακός για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι στην EuroLeague δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Η ομάδα του στρατού από την πλευρά της αύξησε το αήττητο σερί της και μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε μόνη της στην 2η θέση της κατάταξης.

"Πλέον έχουμε έξι συνεχόμενες νίκες. Η ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην έδρα μας μάς πλήγωσε. Ήταν μία πολύ δύσκολη στιγμή, αλλά από τότε έχουμε πάρει έξι διαδοχικές νίκες. Νικήσαμε την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη, την Ρεάλ στη Μόσχα και τον Ολυμπιακό στην έδρα του. Δεν υποτιμώ τις άλλες ομάδες (σ.σ. τις Μπάγερν Μονάχου, Μπουντούτσνοστ και Γκραν Κανάρια) που νικήσαμε σε αυτό το διάστημα, αλλά τα παιχνίδια αυτά ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Είμαστε χαρούμενοι και βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση. Στα τελευταία παιχνίδια παίζουμε πολύ καλά. Δεν είναι όμως, μόνο, οι αγώνες. Αυτό που βλέπω εγώ είναι πως καθημερινά δουλεύουμε πάρα πολύ καλά στις προπονήσεις. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείτε να το δείτε εσείς και οι φίλαθλοι, αλλά γίνεται σπουδαία δουλειά και αυτή φαίνεται στο γήπεδο".

Η κατάκτηση της EuroLeague είναι ο μεγάλος στόχος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Για αυτό άλλωστε έχει "χτιστεί" η ομάδα του στρατού και για αυτό ίσως και να κριθεί. "Ναι, είμαστε από τα φαβορί. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει σημασία για εμάς. Υπάρχουν και άλλες ομάδες που είναι φαβορί και ίσως να έχουν και περισσότερες πιθανότητες. Εμείς, όμως, δεν μπαίνουμε σε αυτή την διαδικασία. Είμαστε συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Υπάρχουν ακόμα έξι αγωνιστικές για ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια και μετά θα έχουμε τα playoffs".

Τέλος, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ μάς... έβαλε στα αποδυτήρια της ομάδας του και μας μίλησε για το πώς αντιμετώπισαν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό οι άλλοτε ερυθρόλευκοι Κάιλ Χάινς, Ντάνιελ Χάκετ και Οθέλο Χάντερ: "Δεν είναι παιδιά, είναι έμπειροι παίκτες. Ήταν σημαντικό για αυτούς που επέστρεψαν εδώ (σ.σ. στο ΣΕΦ) για να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό. Όλοι τους έχουν πετύχει πολύ σημαντικά με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που έπαιξαν εναντίον του. Είναι επαγγελματίες. Το έχουν κάνει και άλλες φορές οι περισσότεροι παίκτες έχουμε βρεθεί σε θέση. Ξέρουν να διαχειριστούν την κατάσταση και το απέδειξαν συμβάλλοντας σημαντικά στο να πάρουμε τη νίκη".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ