ΜΠΑΣΚΕΤ

Χάντερ στο Sport24.gr: "Ο Σπανούλης ξέρει πως είναι ο καλύτερος"

Χάντερ στο Sport24.gr: "Ο Σπανούλης ξέρει πως είναι ο καλύτερος"
AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Το "μυστικό" της αυτοπεποίθησης του Σπανούλη και οι συμβουλές στον Μιλουτίνοβ. Η φιλία του και η αντιπαλότητα με τους ερυθρόλευκους για 40'. Η αυτοκριτική και η φιλοσοφία της ΤΣΣΚΑ. Η σχέση του με τον Ιτούδη και η "υπόκλιση" στον Χάινς. Ο Οθέλο Χάντερ στο Sport24.gr.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Ολυμπιακός κοντράρονται (1/11, 19:00 LIVE Blog από το Sport24.gr) στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της EuroLeague και ο Οθέλο Χάντερ έκανε ένα διάλειμμα από την προετοιμασία της ομάδας του για να μιλήσει στο Sport24.gr.

Ο 32χρονος Αμερικανός σέντερ, ο οποίος την διετία 2014-16 αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε στην φιλοσοφία της ομάδα του, η οποία κοιτάει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και δεν επηρεάζεται από τις προβλέψεις που την θέλουν να είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για να φτάσει για ακόμη μία φορά ως το Final Four.

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεγάλο λάθος που έκανε την περσινή σεζόν η "ομάδα του στρατού", αλλά και στην πολύ καλή εκκίνηση που έχει πραγματοποιήσει ο ίδιος στην αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (μ.ο,. 9,5π.4,5 ριμπ.και 1ασ. στην EuroLeague και 13,2π., 5,4ριμπ. και 0,4 ασ. στην VTB League). Ο Οθέλο Χάντερ, όμως, μας μίλησε και για την σχέση του με τον προπονητή του Δημήτρη Ιτούδη και τον νέο του αρχηγό, Κάιλ Χάινς , ενώ δεν μας χάλασε το χατίρι, όταν του ζητήσαμε να κάνει το... crash test ανάμεσα στους Βασίλη Σπανούλη, Σέρχιο Γιουλ και Νάντο Ντε Κολό. Τέλος, ο άλλοτε σέντερ του Ολυμπιακού, ο οποίος αφήνει το ερυθρόλευκο του παρελθόν να τον επηρεάζει από την προετοιμασία του για το ματς της 5ης αγωνιστικής, αναφέρθηκε και στον Νίκολα Μιλουτίνοβ και στις συμβουλές που του έδινε, όσο ήταν συμπαίκτες.

Στο Final Four ήμασταν εγωιστές

Πώς βλέπεις την EuroLeague της φετινής σεζόν;

"Το επίπεδο είναι πολύ καλό. Πιστεύω πως κάθε χρόνο η διοργάνωση γίνεται πιο δύσκολη και δυνατή. Υπάρχουν παίκτες που ήρθαν από το NBA και παίκτες που για πολλά χρόνια αγωνίζονται στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο. Όλοι παίζουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Οι ομάδες είναι πολύ καλές. Όλες μπορούν να νικήσουν όλες".

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για να φτάσει στο Final Four και να κατακτήσει την EuroLeague. Είναι δύσκολο να μείνετε συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας της διοργάνωσης;

"Πρέπει να σκεφτόμαστε τους αγώνες της κανονικής διάρκειας και όχι αυτούς που θα ακολουθήσουν. Αυτό δεν είναι δύσκολο. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν σκεφτόμαστε τα playoffs και το Final Four. Επικεντρωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο πώς θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι σε κάθε αγώνα. Αυτή είναι η νοοτροπία μας και πιστεύω πως έτσι θα φτάσουμε εκεί πού θέλουμε πιο εύκολα. Δεν χρειάζεται να βάζουν έξτρα πίεση στην ομάδα. Είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν και είναι γελοίο να σκεφτόμαστε το Final Four. Όπως ανέφερα, βλέπουμε ένα - ένα τα παιχνίδια, είτε αυτά είναι στην EuroLeague, είτε στην VTB League".

Χάντερ στο Sport24.gr: "Ο Σπανούλης ξέρει πως είναι ο καλύτερος"
AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Ποιο πιστεύεις πως είναι το ατού της ομάδας σου;

"Το μεγάλο μας όπλο θα είναι πως σε κάθε ματς θα παίζουμε ομαδικά. Αυτό κάναμε και πέρσι, αλλά όταν φτάσαμε στο Final Four, γίναμε εγωιστές. Οι παίκτες ήθελαν να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Αυτό είναι καλό, αλλά πρέπει να δείχνουμε για το τι είμαστε ικανοί μέσα από την ομάδα και όχι μεμονωμένα. Πιστεύω πως μάθαμε, όμως, το μάθημά μας. Τα μεγαλύτερα "όπλα" για εμάς θα είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι και η άμυνά μας. Πολλές φορές οι άνθρωποι υποτιμούν την σημασία της άμυνας. Θέλουμε να έχουμε την καλύτερη άμυνα".

Έχεις πραγματοποιήσει πάρα πολύ καλές εμφανίσεις στην αρχή της σεζόν. Τι άλλαξε; Φέτος θα είναι η σεζόν σου;

"Δεν θέλω να είμαι δεύτερος, τρίτος και τέταρτος. Θέλω να είμαι στην κορυφή. Δούλεψα πάρα πολύ το καλοκαίρι σε σημεία του παιχνιδιού μου, όπως το σουτ. Πιστεύω πως έχει αλλάξει τελείως ο τρόπος παιχνιδιού μου. Πρέπει να το δείξω και να έχω σταθερή απόδοση. Θέλω να παίζω καλά και να βοηθάω την ομάδα μου να νικάει με κάθε τρόπο. Ο κόουτς θέλει να είμαι επιθετικός και αυτό προσπαθώ να κάνω περισσότερο από ποτέ".

Από τους καλύτερους ο Ιτούδης, σπουδαίος ο Χάινς

Πώς είναι η συνεργασία σου με τον Δημήτρη Ιτούδη;

"Ο κόουτς είναι cool. Αν δεν είναι ήδη ένας από τους καλύτερους προπονητές, θα γίνει σίγουρα ένας από αυτούς. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για εκείνον. Φορές μας δυσκολεύει, αλλά είναι παθιασμένος και μας σέβεται. Μας ωθεί να γινόμαστε καλύτεροι. Ξέρει πού μπορούμε να φτάσουμε και μας κάνει καλύτερους. Ωθεί κάθε παίκτη από τον Νάντο (σ.σ. Ντε Κολό) μέχρι και τον τελευταίο του ροτέισον να γίνει καλύτερος και τον σέβομαι πάρα πολύ"

Χάντερ στο Sport24.gr: "Ο Σπανούλης ξέρει πως είναι ο καλύτερος"
AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Ο Κάιλ Χάινς είναι πλέον ο αρχηγός της ομάδας σας...

"Ο Κάιλ είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, παίκτης και αρχηγός. Οι πιο πολλοί δεν γνωρίζουν όσα κάνει εκτός του γηπέδου. Αυτά τον κάνουν σπουδαίο. Δίνει πολλά στην ομάδα και είναι εύκολο να του μιλήσεις. Δίνει πολλά στην ομάδα. Είναι ο παίκτης που θα δώσει πάντα το παράδειγμα. Δεν είναι ο τύπος που θα σου πει πάντα πως «πρέπει να κάνεις αυτό». Θα βγει, όμως, πρώτος στο γήπεδο και θα το κάνει. Εσύ πρέπει να μάθεις από αυτό και να πάρεις από την ενέργειά του. Σίγουρα είναι ένας σπουδαίος αρχηγός".

Έχω φίλους στον Ολυμπιακό, αλλά θα είμαστε εχθροί στο γήπεδο

Η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερη για σένα, τον Κάιλ Χάινς και τον Ντάνιελ Χάκετ;

"Θα διαφωνήσω. Δεν θα πω πως αυτό το παιχνίδι είναι ιδιαίτερο. Για εμένα τουλάχιστον δεν είναι. Έχω φίλους στον Ολυμπιακό και όλοι με ξέρουν. Οι σχέσεις μας είναι πάρα πολύ καλές. Όταν βγούμε στο γήπεδο όμως, θα είμαστε εχθροί. Θα είμαστε πάλι φίλοι μετά τον αγώνα, αλλά πριν από το παιχνίδι και κατά την διάρκειά του, δεν θα παίξουν ρόλο οι σχέσεις μας. Αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτομαι. Όπως είπα, δεν είναι ιδιαίτερο παιχνίδι. Κοιτάμε κάθε αντίπαλο και παιχνίδια διαφορετικά".

Τι πρέπει να κάνει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να πάρει τη νίκη επί του Ολυμπιακού;

"Πιστεύω πως το κλειδί θα είναι η άμυνα. Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό, πάντα θέλεις να σταματήσεις τον Σπανούλη. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτό για 40'. Μπορεί να μην έχει σημειώσει πόντο στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ημίχρονο να σημειώσει περισσότερους από 20 πόντους. Είναι ένας από τους παίκτες που δεν σε αφήνουν να επαναπαυτείς. Πρέπει είσαι προσεκτικός για 40'. Είναι ένας παίκτης - κλειδί, αλλά ο Ολυμπιακός φέτος έχει πολύ καλή ομάδα. Είναι πλήρης από το «1» ως το «5». Όλοι μπορούν να παίξουν καλά. Δείτε για παράδειγμα τον Νίκο (σ.σ. Μιλουτίνοβ), παίζει στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαι χαρούμενος για εκείνον. Νιώθει άνετα και δείχνει τι μπορεί να κάνει. Αυτό είναι κάτι ωραίο να το βλέπεις από έναν νεαρό παίκτη. Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι καλοί. Ο Ολυμπιακός είναι μία σκληρή ομάδα. Δεν τα παρατούν και αυτό σε ωθεί παίζεις όσο καλύτερα γίνεται. Τα κλειδιά για να πάρουμε τη νίκη θα είναι να παίξουμε καλή άμυνα, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας και να σκεφτόμαστε πως αυτό είναι ακόμα ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε".

Έδειξε ποιος είναι ο Μιλουτίνοβ

Αναφέρθηκες στον Νίκολα Μιλουτίνοβ. Θα μπορούσαμε να σε χαρακτηρίσουμε και σαν έναν από τους "δασκάλους" του;

"Όχι, δεν ήμουν δάσκαλός του. Σίγουρα του μίλαγα και του έδινα συμβουλές. Έβλεπα και ήξερα πόσο καλός είναι. Αυτό που του έλεγα να να κάνει ήταν να δείχνει πόσο επιθετικός ήταν στο γήπεδο. Είχε πολλά προσόντα, ίσως τότε να ήταν πίσω λίγο στη νοοτροπία. Του έλεγα πάντα να είναι πιο επιθετικός. Το έχει δείξει πλέον. Η ομάδα είναι δική του πλέον και μπορεί να αναλάβει. Είμαι πολύ χαρούμενο για εκείνον".

Σπουδαίοι ηγέτες και σκόρερ οι Σπανούλης, Γιουλ και Ντε Κολό

Έχεις παίξει μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη, τον Σέρχιο Γιουλ και τον Νάντο Ντε Κολό. Τι κοινό έχουν και ποιες είναι διαφορές τους;

"Είναι σπουδαίοι ηγέτες και σκόρερ. Είναι οι παίκτες που μπορείς να βασιστείς πάνω τους, σε κάθε στιγμή του αγώνα μπορούν να βγουν μπροστά. Είναι παίκτες που τους σέβονται οι αντίπαλοι, οι προπονητές και οι διαιτητές. Έχουν κερδίσει τον σεβασμό. Όταν μιλάμε για τον Σπανούλη, η διαφορά είναι στον τρόπο σκέψης του. Θέλει πάντα να αποδεικνύει πως είναι ο καλύτερος. Ξέρει πως είναι ο καλύτερος. Στο μυαλό του είναι ο καλύτερος. Ό,τι κι αν πιστεύει ο κόσμος και όσο και αν μεγαλώνει, στο μυαλό του ξέρει πως είναι ο καλύτερος. Ο Σέρχιο δεν έχει... συνείδηση. Δεν είναι εύκολο να τον μαρκάρεις. Ακόμα κι όταν πιστεύεις πως τον έχεις περιορίσει, θα βρει την λύσεις. Δεν μπορείς να τον σταματήσεις. Ο Νάντο πάλι έχει εκπληκτικές ικανότητες. Έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Μπορώ να πω πάρα πολλά για τον Νάντο και όχι γιατί είναι στην ομάδα μου. Είναι ένας από τους παίκτες που μισείς να μαρκάρεις. Θα βρει τον τρόπο να σκοράρει και να πασάρει σε ελεύθερους συμπαίκτες του. Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που να μπορούν να κάνουν τα πάντα".

AP Photo/Darko Vojinovic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ